Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορική Θεία Λειτουργία στην Αγία Παρασκευούλα (φωτορεπορτάζ)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών «Αθανάσιος Ραζη – Κότσικας» σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019  πραγματοποίησε Θεία Λειτουργία στο ιστορικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευούλας, εκεί όπου γράφτηκε η απόφαση της Εξόδου από τον Επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών και οριστικοποιήθηκε από τους προεστούς και Στρατηγούς.

Η σκέψη και η επιθυμία του συλλόγου μας ήταν να γίνει αυτή η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ελεύθερη πατρίδα μας ως εκπλήρωση χρέους στην μνήμη των Ελεύθερων Πολιορκημένων προγόνων μας μαζί με το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχηγού της Φρουράς του Μεσολογγίου «Αθανάσιου Ραζη – Κότσικα» και των ψυχών των προμάχων και αγωνιστών.

Ο Σύλλογός μας «Αθανάσιος Ραζη – Κότσικας» αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά για την αποδοχή της πρότασής μας και που με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία.

Η συμμετοχή του λαού και των παραδοσιακών φορέων ήταν εντυπωσιακή τιμώντας τον Αρχηγό των Επαναστατημένων Μεσολογγιτών ο οποίος έπεσε κατά το χαλασμό εκείνης της νύχτας και σφράγισε με το αίμα του την ηρωϊκή «ΈΞΟΔΟ».

Ευχαριστούμε εκ βαθέως καρδίας την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαιτέρως το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά για την αμέριστη υποστήριξη και αρωγή για τη διεκπεραίωση της εκδήλωσης αυτής.

Ευχαριστούμε τους Σεβαστούς Πατέρες της εκκλησίας, τον Ανώτερο Διοικητή φρουράς, τον Διοικητή της μονάδας επιστρατεύσεως, τα σώματα ασφαλείας, τον πρόεδρο Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιο Σκαρμούτσο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου, τη Δημοτική φιλαρμονική Ι.Π. Μεσολογγίου, την εκπρόσωπο του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσίας κ. Απάλκοβα Τατιάνα και την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών σχέσεων Μιλένα Σινελνίκοβα, τον Ερυθρό Σταυρό, τον «Παγκαλαβρυτικό» σύλλογο, τον σύλλογο «Μωραΐτες εν χορώ», το Σύλλογο «Ντοβαίων Αγωνιστών Ζυγού 1821» για τη συμμετοχή τους, τον Ιωάννη Μαγδαλινό που ερμήνευσε το μοιρολόι, τους υπόλοιπους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και την εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ».

Ευχαριστούμε επιπλέον και το συμπολίτη μας κ. Χρήστο Μπαλτά για τη δωρεά συστήματος σκίασης εξωτερικού χώρου προς το σύλλογό μας που χρησιμοποιήθηκε στο εκκλησάκι.   

Μετά τιμής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Και ο πρόεδρος: Μπούτης Θεοφάνης

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία