Αγγελίες    Επικοινωνία

Μεσολόγγι: Φωτιά στο Liberty προέβλεπε το σενάριο άσκησης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που προέβλεπε φωτιά σε δωμάτιο του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου Liberty.

Το σενάριο προέβλεπε ότι την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο δωμάτιο υπήρχαν δύο άτομα, που βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια. Παράλληλα ο καπνός ήταν πυκνός και επικράτησε πανικός στο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι συνέδεσαν σωλήνες νερού από την πυροσβεστική φωλιά που υπάρχει στο χώρο, χωρίς να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά και τηλεφωνήσαν στην πυροσβεστική που έφθασε με τρία υδροφόρα οχήματα, ένα βραχιονοφόρο και 14 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή, Χριστόφορο Μπόκα.

Ταυτόχρονα κατέφθασαν περιπολικά της αστυνομίας για να διευκολύνουν την κίνηση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της ΔΕΗ. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τα δυο άτομα από το μπαλκόνι του φλεγόμενου δωματίου, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε και η κατάσβεση. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος χρησιμοποιήθηκε θερμική κάμερα  και γενικά εξοπλισμός για την είσοδο των πυροσβεστών στο δωμάτιο που είχε γεμίσει από καπνούς.

Η άσκηση είχε ως στόχο την εκπαίδευση των πυροσβεστών και του προσωπικού του ξενοδοχείου ώστε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα σε ανάλογη περίπτωση.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία