Αγγελίες    Επικοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση σχολείων Αιτ/νίας στο Τρικούπειο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στις 9 Απριλίου 2019, στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσιάστηκε η γιορτή των Δημοτικών Σχολείων Μπούκας – Αμφιλοχίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, με τίτλο: «Αυτοθυσία -Τόποι μαρτυρίου. Σέλτσο, Μυτιλήνη, Ι. Π. Μεσολογγίου».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παρουσίασαν την έννοια της αυτοθυσίας με το δικό τους  τρόπο, όπως τον αντιλήφθηκαν μέσα από βιωματικές δράσεις (περίπατοι, επισκέψεις, συνεντεύξεις, παρατηρήσεις, αναγνώσεις κειμένων και ποιημάτων, γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, τη γλώσσα (ντοπιολαλιά), τα προϊόντα του τόπου και διαπίστωσαν την ιστορική συνέχεια του ανθρώπου στο χρόνο και τη σύνδεσή του με το περιβάλλον.

Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, παρουσίασαν μουσικοθεατρικά δρώμενα, βασισμένα σε κείμενα των Γ. Βλαχογιάννη και Δ. Φωτιάδη. Επίσης, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βίντεο με τίτλο: «Τοπία και άνθρωποι του Μεσολογγιού», το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική διαφήμιση για τον τόπο μας!

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου μας για την αγαστή συνεργασία τους  και την άοκνη προσπάθεια για τη δημιουργία εμπειριών ζωής στους μαθητές μας, οραματιζόμενοι ένα ανοικτό σχολείο στην κοινωνία, ένα σχολείο υποστηρικτικό, με ευτυχισμένους μαθητές που θα τους βοηθάει να αναπτύξουν το καλύτερό τους δυναμικό!!!

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία