Αγγελίες    Επικοινωνία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του 2ου Δημοτικού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με προβληματισμό και έντονη τη διάθεση για συζήτηση ολοκληρώθηκε η ομιλία με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Ι.Π. Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Σας παρουσιάζουμε, συνοπτικά, τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε.

Η ομιλία της ψυχολόγου κ. Στέλας Τουρβάτσιου στηρίχθηκε σε ερευνητικά στοιχεία, αποσαφηνίζοντας τους όρους «Σχολικός Εκφοβισμός» και «Βία στο Σχολείο» καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να χαρακτηριστούν, ως τέτοιες, συμπεριφορές ήπιας βίας, που παρατηρούνται στο σχολικό πλαίσιο.

Αναφέρθηκαν οι προϋποθέσεις (συστηματικότητα, σκοπιμότητα, ανισορροπία δύναμης, πρόκληση βλάβης) και η αιτιολογία του φαινομένου (ατομικά χαρακτηριστικά παιδιών, συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος, ψυχολογικό κλίμα του σχολείου, τρόπος προβολής της βίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ.) καθώς, επίσης, και τα χαρακτηριστικά των εμπλεκόμενων, σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, προσώπων. Τέλος, έγινε αναφορά στο είδος των παρεμβάσεων, που πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις Σχολικού Εκφοβισμού, τόσο εκ μέρους κρατικών φορέων (σχολείο, αρμόδιες υπηρεσίες) όσο και από την πλευρά της οικογένειας αλλά και των ίδιων των παιδιών.

Μετά τη λήξη της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση καθοδηγούμενη από ερωτήσεις των ακροατών. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον ρόλο των ψυχολόγων στα σχολεία, τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου του «Σχολικού Εκφοβισμού» και τον ρόλο των ενηλίκων, τόσο ως γονείς όσο και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων.

Από πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομιλήτρια για την περιεκτική παρουσίαση και όσους παρευρέθησαν για την εποικοδομητική συζήτηση.

 

Με εκτίμηση,
Το  Δ. Σ

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία