Αγγελίες    Επικοινωνία

Στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά από πρόκληση που είχε ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς, την Τρίτη 5 Μάρτη και την Τετάρτη 6 Μάρτη 2019 επισκεφθήκαμε την πόλη της Κοζάνης.

Το μεσημέρι συμφάγαμε με μέλη του Συλλόγου «Πλατάνια» σε παραδοσιακή ταβέρνα και χορέψαμε τραγουδώντας σκωπτικά τραγούδια.  Συμμετείχαμε στο άναμμα του Φανού και παρουσιάσαμε Μεσολογγίτικους χορούς στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης. Έπειτα, συνεχίζοντας να  χορεύουμε σε ρυθμούς παραδοσιακούς, κατευθυνθήκαμε προς το χώρο του Φανού όπου γλεντήσαμε μαζί με τους Κοζανίτες φίλους μας μέχρι πρωίας.

Τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν, το κέφι παρέμεινε αμείωτο κι εμείς είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να βιώσουμε  το πώς πραγματικά γιορτάζεται η ελληνική αποκριά. Την επομένη,  επισκεφθήκαμε το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο καθώς  και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης. Ακολούθως, η αποστολή αναχώρησε για την πόλη της Σιάτιστας, όπου και ξεναγηθήκαμε πλήρως και κατατοπιστικά  σε διάφορα αρχοντικά μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Τελευταίος  σταθμός μας ήταν τα Γρεβενά, όπου τιμήσαμε για άλλη μια φορά τα παραδοσιακά εδέσματα σε τοπική ταβέρνα.

Θερμές ευχαριστίες για την υπέροχη φιλοξενία εκφράζονται προς τον Πρόεδρο κο Αντώνη Μαυρουδή, τον χοροδιδάσκαλο κο Στέλιο Μπούκο, το Δ.Σ. καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Πλατάνια» . Ευχόμαστε «εις το επανιδείν» στο Μεσολόγγι το καλοκαίρι.

Οι δράσεις του Συλλόγου μας συνεχίζονται πάντα με πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία