Αγγελίες    Επικοινωνία

Γιόρτασε ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Παύλου στο Μεσολόγγι
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Παραμονή Των Αγίων Ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου χτες και τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα ο εσπερινός στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου όπου πλήθος πιστών προσέτρεξε να τιμήσει τον ένδοξο αυτόν Άγιο, τον Πρώτον μετά τον Έναν, τον Απόστολο Παύλο.

Αν και δεν ήτο μαθητής του Χριστού, αν και δεν εγνώρισε ποτέ από κοντά τον Μεσσία αν και έζησε στην ίδια εποχή, μολονότι αν και υπήρξε ο μεγαλύτερος διώκτης των Χριστιανών μα μετά από Θεία Αποκάλυψη στην οποία του φανερώθηκε ένα μικρό τμήμα της δυνάμεως του Θεού ο Σαούλ όπως ονομαζόταν μέχρι τότε και μετέπειτα Παύλος πίστευσε και αποτέλεσε έναν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Χριστού και διέδωσε τον Λόγο του σε πολλά Έθνη, μεταξύ των οποίων και του δικού μας Έθνους κηρύσσοντας ακόμη δε και στον Άρειο Πάγο της αρχαίας Αθήνας αποτελώντας τον Πρώτον μετά τον Έναν.

Μεταξύ άλλων οι πιστή είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη ενός δεινού εκπροσώπου της ασκητικότητας ο οποίος ασκήτεψε στα δύσβατα και ορεινά μέρη του Βάλτο.

Τα ιερά λείψανα οποία βρίσκονται από την Παρασκευή στον ναό ένεκα των λατρευτικών και πανηγυρικών ακολουθιών προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου και θα αποχωρήσουν το απόγευμα της Τρίτης. Τον Θείον Λόγον κατά την ακολουθία του εσπερινού στον οποίο και προεξείχε, κήρυξε ο Παν. Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειος.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία