Αγγελίες    Επικοινωνία

Χορευτικό υπερθέαμα στην πλατεία "Νιαβή"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/08/2018

 

Η κορυφαία εκδήλωση του Ευηνοχωρίου διεξήχθη στη πλατεία «Κώστας Νιαβής» με ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση πλήθος κόσμου που γέμισαν τη πλατεία σε μια γιορτή της δημοτικής μας παράδοσης που προσελκύει τα καλύτερα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα απ’ όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Ήταν η 11η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πανέμορφα χορευτικά τμήματα γέμισαν το Ευηνοχώρι με δεκάδες χορευτές κάθε ηλικίας αλλά και η παραδοσιακή ορχήστρα με τον υπέροχο Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο στο κλαρίνο, Μανώλη Κόττορο στο Βιολί, Μανούσο Κλαπάκη στα κρουστά και Αλέξανδρο Σωτήρχο στο λαούτο και με τους Κώστα Μήτση και Ανδριάνα Μόκα στο τραγούδι έγραψε ιστορία στο χωριό μας δείχνοντας τι σημαίνει παραδοσιακό δημοτικό γλέντι….

Τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον τόπο μας ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καρύστου «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ», ο Προοδευτικός Σύλλογος Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέως Αυλίδος - Χαλκίδος και βέβαια το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ του Λαογραφικού Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι έμειναν όλα τα χορευτικά τμήματα απ’ την άψογη διοργάνωση αλλά και την ζεστή φιλοξενία του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι η 11η Γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας που θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου στη πλατεία Ευηνοχωρίου «Κώστας Νιαβής».

Να ευχαριστήσουμε τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο για την μεγάλη του βοήθεια σ’ αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και τους χορηγούς μας που ήταν το Ξενοδοχείο Liberty, Αφοι Πασιόπουλου, Φυταγορά Ζαχαρογιάννη Βασίλη, γραφικές τέχνες Αβασκαντήρα και παραδοσιακό καφενείο Δασκαλάκη.

Χορηγοί επικοινωνίας εφημερίδα ΑΙΧΜΗ και www.evinochori.gr.   

Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου
"ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία