Αγγελίες    Επικοινωνία

Ευηνοχώρι: Κοσμοσυρροή σε μια πανέμορφη εκδήλωση αριστείας & χορών (φωτορεπορτάζ)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εκατοντάδες Μποχωρίτες και κάτοικοι του διευρυμένου μας δήμου έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και την νεολαία την περασμένη Κυριακή πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Ανταποκρίθηκαν έτσι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” και του εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”, στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ Βασ. Μαραγκούλα που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στην ζωή τους.

“Το Χοροστάσι” παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας σε τρία τμήματα με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτας Κανιού. Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν την ψυχή τους χορεύοντας με χάρη και ενθουσιασμό και δίκαια ξεσήκωσαν τους θεατές που τους αντάμειψαν με τα χειροκρότημά τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Αρχαία Καλυδώνα» Σπ. Ζαρκάδας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους και τόνισε πως στόχος είναι να γίνει το χωριό και φέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ευηνοχωρίου Νικόλαος Ψεύτης που έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το Ευηνοχώρι.

Ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος απονέμοντας τα αριστεία στους επιτυχόντες, ευχαρίστησε τους συλλόγους για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα και άλλα έργα που αφορούν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Σημαντικό είναι ότι αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία αλλαγής του δικτύου ύδρευσης που παραμένει σε εκκρεμότητα αρκετά χρόνια.

Επίσης δημιουργήθηκε μια μοντέρνα παιδική χαρά στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες των παιδιών του χωριού μας για παιγνίδια στον χώρο αυτό.

Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Μεσολογγίου Τάσος Σκαρμούτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Σταθόπουλος, η αντιπρόεδρος του Π.Κ. Σόφη Λαναρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ Γ. Κοντογιάννης, ο διευθυντής λυκείου Νίκος Σταμάτης και γυμνασίου Σπύρος Κονδραλής, δάσκαλοι, καθηγητές και εκπρόσωποι συλλόγων.

Η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σόφη Λαναρά ανακοίνωσε ότι τις 4 Αυγούστου 2018 στο θέατρο της Αρχαίας Καλυδώνας θα δοθεί για πρώτη φορά μια θεατρική βραδιά με την συμμετοχή του δήμου Μεσολογγίου, την ΛΣΤ εφορία αρχαιοτήτων Μεσολογγίου και το ΔΙΠΕΘΕ Αγρινίου.

Η συνέχεια του πολιτιστικού ταξιδιού για τον σύλλογο περιλαμβάνει την 6η Γιορτή Γλυκού στις 29 Ιουλίου και την 4η Παιδική καλοκαιρινή Γιορτή 17 Αυγούστου.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους των συλλόγων για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των Μποχωριτών για όσα τους προσφέρουν.

(με πληροφορίες και φωτό από το evinochorikalydona)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία