Αγγελίες    Επικοινωνία

«Η παλιά Βάλβειος και το πνεύμα των Χριστουγέννων που αποχώρησε…»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/01/2018

 

Ο χώρος της παλιάς Βαλβείου βιβλιοθήκης, μέσα από μια γενναία προσπάθεια κάλυψης των φθορών που αφήνει ο χρόνος, μετατράπηκε για τις μέρες των Χριστουγέννων, σε χώρο πολιτισμού για τα παιδιά και για όσους τα συνόδευαν.

Σ' έναν χώρο, απαγορευμένο άλλοτε να μπουσουλίσεις, να ζωγραφίσεις, να χορέψεις, να δημιουργήσεις, να αφουγκραστείς παραμύθια και νότες, να φτιάξεις μπισκοτόσπιτα και στολίδια, να δεις ταινίες σαν σινεμά, δόθηκε η ευκαιρία να οργανωθεί ένα εργαστήρι από επαγγελματίες εκτός και εντός πόλης που μπορούσαν να παρουσιάσουν ελεύθεροι τις δράσεις τους και να τις αφιερώσουν στα παιδιά του Μεσολογγίου.

Η πρωτοβουλία αυτή της οργάνωσης και της προώθησης των δράσεων των επαγγελματιών που ασχολούνται με τις παιδικές ψυχές ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και κυρίως στην αμέριστη στήριξη της αντιπροέδρου κας Σοφίας Λαναρά, η οποία εργάστηκε πολλές ώρες εθελοντικά στον χώρο, μαζί με τον άριστο δεξιοτέχνη Αλέξανδρο Προκόφιεβ, που επιμελήθηκε το κτίριο, τους εθελοντές της θεατρικής ομάδας «ΙΤΕ» του Πνευματικού Κέντρου και τον ηχολήπτη Κώστα Βλαχογιάννη.

Οι εννιά δράσεις που διοργανώθηκαν στην Βάλβειο, περιείχαν ένα άρτιο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, διαρθρωμένες από εξαιρετικούς εμψυχωτές και φορείς. Δράσεις με μουσικοκινητικούς ρυθμούς από τον Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών», αφήγηση παραμυθιού από την ψυχολόγο Στέλλα Τουρβάτσιου, μουσικοκινητικά ίχνη από τη μουσικό Μάρθα Ντούμα, εργαστήρι σοκολάτας από την παιδαγωγό Νεκταρία Καντζούρου και τους συνεργάτες της, καλικάντζαρους από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Σταθακοπούλου και τη θεατρολόγο Διονυσία Ολιβιώτου, μελωδίες από το Ωδείο Ι.Π. Μεσολογγίου του Γεράσιμου Κουτσαγγέλη, χριστουγεννιάτικο γλυκό χωριό από τον Chef Σπύρο Κιτσινέλη, στολίδια από τη Νηπιαγωγό Γ. Ντέκα, μουσικά παραμύθια από την παραμυθού Νίκη Κάπαρη και τον μουσικό Γιάννη Ψειμάδα. Η εφαρμογή όλων αυτών των δράσεων, που για πρώτη φορά οργανώθηκαν σε ένα παλιό κτίριο, με τόσο μεγάλη πνευματική ιστορία, δημιούργησαν ένα περιβάλλον τέχνης και ενεργοποίησαν τις διαδρομές εκείνες που προωθούν τη δημιουργία και τα μαγικά βλέμματα. Επιδίωξη του Πνευματικού Κέντρου είναι να συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις για παιδιά σε κτίρια με ιστορικό παρελθόν, μαζί με επαγγελματίες, εθελοντές και φίλους που θέλουν να μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας με κάθε παιδικό βλέμμα.

Εσκεμμένα, δεν θέλουμε να τονίσουμε την κίνηση εκείνων των συμπολιτών μας που θέλησαν να καταστρέψουν τον εξωτερικό χώρο της Βαλβείου διότι η βία γεννάει μόνο καταστροφή της ψυχής!    

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία