Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο Ευηνοχώρι μίλησε ο Μεσολογγίτης καθηγητής φυσικής Σπ. Μαργέτης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο υιοθέτησε το Γυμνάσιο - Λύκειο Ευηνοχωρίου σε επιστημονικό επίπεδο.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ευηνοχωρίου μίλησε σήμερα το πρωί ο Μεσολογγίτης πειραματικός φυσικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κεντ του Οχάιο, Σπύρος Μαργέτης. Ο κ. Μαργέτης ήταν προσκεκλημένος από το σχολείο, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για την επιστήμη του, ώστε να βοηθήσει σε θέματα διδασκαλίας της φυσικής και των πειραμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο του Οχάιο υιοθετεί το εν λόγω σχολείο, το οποίο θα έχει άμεση επαφή με τους καθηγητές και κυρίως με τον κ. Μαργέτη, ενώ θα γίνονται και ομιλίες με διαδραστικά μέσα, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν τι γίνεται έξω από τα στενά όρια της περιοχής, αλλά και της χώρας, σε επίπεδο επιστημονικό και έρευνας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Το Kent State University του Οχάιο υιοθέτησε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ευηνοχωρίου βρέθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 ο καθηγητής του Kent State University του Οχάιο, κ. Σπύρος Μαργέτης. Ο κ. Μαργέτης μίλησε για την υιοθεσία των δυο σχολείων από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο με στόχο οι μαθητές να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της Φυσικής και της Αστρονομίας αλλά και να βοηθηθούν σε θέματα διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και των πειραμάτων.

Το θέμα του ήταν «Μοντέρνα Φυσική / Αστρονομία – Κοσμολογία». Έκανε εισαγωγή στην επιστήμη της Φυσικής και στο αντικείμενό της. Τόνισε στους μαθητές ότι οι νόμοι της φύσης είναι παγκόσμιοι, δηλαδή είναι οι ίδιοι παντού στο σύμπαν. Αναφέρθηκε επίσης στην Αστρονομία και τη μελέτη του σύμπαντος. Μίλησε για την «Κόμη της Βερενίκης» και για τη θέση της στο σύμπαν κάνοντας αναφορά και στους κλασσικούς κολοσσούς ( Αρίσταρχο, Αριστοτέλη, Πτολεμαίο, Κοπέρνικο, Γαλιλαίο, Νεύτωνα...). Έδειξε τα τηλεσκόπια που έχουν χτιστεί και χτίζονται αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, τη θεωρία του «Κοσμικού Πληθωρισμού» και τα τέσσερα βασικά στηρίγματα της θεωρίας. Έκλεισε με αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα που εντοπίζονται όπως π.χ. τι θα μας αποκαλύψει ο κλάδος της Βαρυτικής Αστρονομίας.

Τέλος, ο Καθηγητής απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνος, ο οποίος είπε ότι άνθρωποι σαν τον κ. Μαργέτη προάγουν και διαφημίζουν τον τόπο μας . Πρότεινε μάλιστα να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία του Δήμου με τον Καθηγητή και τέλος είπε ότι ο Δήμος θα τιμήσει τον κ. Μαργέτη ως Πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού.

Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, ο χαράκτης κ. Απόστολος Κούστας, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ειρήνη Καλαμάκη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Ν. Ψεύτης, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσος.

Οι Διευθυντές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, κ. Κονδραλής Σπύρος και του Λυκείου Ευηνοχωρίου, κ. Σταμάτης Νικόλαος καθώς και ο Σύλλογος των καθηγητών των δυο σχολείων, ευχαριστούν θερμά τον διακεκριμένο μεσολογγίτη επιστήμονα για την επιστημονική και πολιτιστική προαγωγή των σχολείων τους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία