Αγγελίες    Επικοινωνία

Στα «Ελευθέρια Θράκης 2017» οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» μετά από πρόσκληση από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού - Παιδείας του Δήμου Κομοτηνής, συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Ελευθέρια Θράκης 2017» το τριήμερο 13-14-15 Μάη 2017. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι οι κορυφαίες εκδηλώσεις πολιτισμού της Θράκης και  ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο η παραπάνω πρόσκληση.

Η παραπάνω συμμετοχή συνδυάστηκε με τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου που αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για επίσκεψη σε διάφορα μέρη σημαντικού ενδιαφέροντος. Η πρώτη μέρα είχε ως πρώτο σταθμό το εκπληκτικής ομορφιάς Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, ένα μνημείο τεράστιας σημασίας, ενταγμένα στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δεύτερος σταθμός η πόλη της Καβάλας όπου έγινε περιήγηση στα διάφορα μνημεία της πόλης και βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Έπειτα η αποστολή επισκέφθηκε τη Νέα Καρβάλη και προσκύνησε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και αργά το απόγευμα  έφτασε στην πόλη της Κομοτηνής.

Τη Κυριακή 14 Μάη η αποστολή συμμετείχε στην παρέλαση που διεξήχθη σε κεντρική οδό της Κομοτηνής παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων της Κομοτηνής ήταν άνευ προηγουμένου. Το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τους διάφορους Συλλόγους να δίνουν χορευτικό ρεσιτάλ και με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» να καταχειροκροτούνται από τους Κομοτηναίους για τη σοβαρότητα, το ύφος και το ήθος που έδειξαν μέσα από τους χορούς που παρουσίασαν στο κοινό.

Κατά την επιστροφή η πρώτη στάση έγινε στο Μετόχι της Ι. Μ. Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος. Η παλιά πόλη της Ξάνθης ήταν ο επόμενος σταθμός και η εκδρομή αυτή έκλεισε με την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη για καφεδάκι, απολαμβάνοντας τη λιακάδα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην αποστολή-εκδρομή συμμετείχαν, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», ο ελληνοράφτης Νίκος Πλακίδας στους οποίους πρέπουν πολλά ευχαριστώ. Επίσης ευχαριστίες εκφράζονται προς την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού - Παιδείας του Δήμου Κομοτηνής, κα Νατάσσα Λιβεριάδου, στο προσωπικό και τη διοίκηση του ξενοδοχείο «Ορφέας», τον οδηγό του λεωφορείου κο Νίκο Ντότσικα και φυσικά όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στην εκδρομή-αποστολή.

Εκ του Δ.Σ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία