Αγγελίες    Επικοινωνία

Η χαρά της εθελοντικής προσφοράς στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ (φωτορεπορτάζ)

Πτυχία και προαγωγές πήραν 80 εθελοντές του Μεσολογγίου

«Τώρα ξέρω τι είναι να ζεις και να αγαπάς», τόνισαν οι ίδιοι

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/03/2017

 

Αυξάνονται οι εθελοντές στο Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Μεσολόγγι, πράγμα που δείχνει το ανεπτυγμένο αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Η αλληλεγγύη είναι παρούσα, όπως φάνηκε στην τελετή απονομής πτυχίων στους εθελοντές νοσηλευτικής που έγινε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο το περασμένο Σάββατο, παρουσία πλήθους κόσμου, που καταχειροκρότησε τους ανθρώπους που διαθέτουν το χρόνο τους στην προσφορά. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει μια μακρά ιστορία στο Μεσολόγγι, ξεκινώντας από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, όπου ηγετικά στελέχη μεταξύ άλλων ήταν οι Μεσολογγίτισσες Ευθυμία Χρόνη και οι αδελφές Χρυσόγελου. Οι γυναίκες αυτές όχι μόνο δραστηριοποιήθηκαν στη δημιουργία Περιφερειακών Επιτροπών, αλλά κατάφεραν να ιδρύσουν και νοσοκομείο στη Γαβαλού, η οποία είχε πυρποληθεί από τα γερμανικά στρατεύματα. Αναφερόμενος στην ιστορία του Ε.Ε.Σ. στην περιοχή του Μεσολογγίου ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος, Άρης Τριβλής, στην ομιλία του τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του «Πρόσκαιρου Νοσοκομείου Γαβαλούς», έπαιξαν οι πρωτοβουλίες των Εν Αθήναις αντιπροσώπων των πυροπαθών περιφερειών με επικεφαλής τον Επιμελητή της 1ης Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ. Πύρρο. Το Τοπικό Τμήμα Μεσολογγίου του Ε.Ε.Σ. επανασυστάθηκε και λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από τις 3 Μαρτίου του 2003, με βασικό έργο την εκπαίδευση εθελοντών νοσηλευτικής που γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία παραχωρείται από τον εκάστοτε διοικητή.

 

Πτυχία και προαγωγές σε 80 εθελοντές

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα πτυχία των τάξεων 2008, 2010 και 2015 σε 39 εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν υπόσχεση να εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους. Επίσης πήραν προαγωγές και 40 παλαιότεροι εθελοντές. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Τοπικό Τμήμα. Το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι του δήμου Μεσολογγίου, αρχών και φορέων, ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος, Νίκος Κορδόσης, γιατροί του νοσοκομείου Μεσολογγίου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος και πλήθος κόσμου. Οι εθελοντές εξέφρασαν τη χαρά τους για το έργο που καλούνται να προσφέρουν μετά την εκπαίδευσή τους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψουν. «Γιατί, πώς μπορούμε με λέξεις να περιγράψουμε πως ο αρχικός φόβος και το κούμπωμα της ψυχής κατά την είσοδό μας στο Νοσοκομείο μετατρέπεται φεύγοντας, σε ανεξήγητη χαρά έχοντας απλά προσφέρει ίσως μόνο ένα ποτήρι νερό σε κάποιον νοσηλευόμενο που δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά, αναφέροντας τα λόγια της Φλώρενς Νάϊτιγκεϊλ, πρωτοπόρου του νοσηλευτικού επαγγέλματος: «Βρήκα το βαθύτερο ενδιαφέρον για το κάθε τι εδώ και είμαι πολύ καλά! Αυτή είναι η αληθινή ζωή. Τώρα ξέρω τι είναι να ζεις και να αγαπάς».

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

 

Φωτογραφίες

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία