Αγγελίες    Επικοινωνία

Ζεστασιά ένιωσαν οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Μεσολογγίου (φωτορεπορτάζ)

Κοπή πίτας από τον Μητροπολίτη μας και ευχές για μια καλή χρονιά

Μια καλή και δημιουργική χρονιά με τη βοήθεια του Κυρίου ευχήθηκε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς κατά την χτεσινή κοπή πίτας στο Γηροκομείο Μεσολογγίου.

Η όμορφη γιορτούλα έδωσε χαρά στους δεκάδες φιλοξενούμενος στο Σελίβειο Γηροκομείο που απολαμβάνουν την ζεστασιά και την φροντίδα του προσωπικού του ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, κατά την προσφώνησή του, ευχαρίστησε όλους τους άρχοντες της περιοχής για το διαρκές και ανύστακτο ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλουν το Γηροκομείο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Διευθύντρια κα Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους εργαζομένους σε αυτό.

Ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ευλογημένο, χαρούμενο και ευτυχισμένο βάζοντας στόχο να κάνουμε πράξη «την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε την μοναδική αγάπη του Θεού, αλλά και το καθήκον μας να αγαπούμε τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτή την αγάπη με την οποία οφείλουμε όλοι να περιβάλλουμε τους συνανθρώπους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «το μήνυμα των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου είναι να γίνουμε κι εμείς αγάπη. Αυτή την αγάπη την οποία πρέπει να προσφέρουμε με θυσίες, χωρίς να σκεπτόμαστε αν θα λάβουμε ανταπόδοση, αν θα επιστρέψει η αγάπη σε εμάς. Πιστεύω ότι η παρουσία εδώ όλων μας είναι μια έκφραση αυτής της αγάπης. Γιατί οι άνθρωποι που μένουν και διακονούνται εδώ είναι ηλικιωμένοι, ανήμποροι και ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Εμείς προσφέρουμε την αγάπη μας, όχι επειδή χρειάζεται να λάβουμε κάτι, αλλά επειδή χαίρονται και παρηγορούνται αδελφοί μας σε μια ηλικία που πολλές φορές είναι και εγκαταλελειμμένοι».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά και τους συνεργάτες τους για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου της προσθήκης νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο, που θα προσφέρει 25 νέες κλίνες και συνολικά θα αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις 100, δίδοντας μια ανάσα στο ίδρυμα καθόσον υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης, κατά τον χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2017 να είναι χαρούμενο, ενώ αναφερόμενη στην προσφορά του Γηροκομείου τόνισε ότι ένας λαός δεν κρίνεται μόνο από την ιστορία του, την παράδοσή του, τον πολιτισμό του, αλλά κρίνεται και από το πώς φέρεται και πόσο τιμά τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν και έδωσαν την δική τους μάχη στη ζωή. Το Σελίβειο Γηροκομείο, με την άρτια οργάνωσή του, το έμπειρο προσωπικό του και την αξιοπρεπή διαβίωση και νοσηλεία που παρέχει στους τροφίμους του αποδεικνύει το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας στην τρίτη ηλικία.

Επίσης τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το ανύστακτο ενδιαφέρον και την προσφορά τους στο ίδρυμα κάτι που φαίνεται τόσο από την πλήρη ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιρίων, όσο και από τη μέριμνά του για την επέκταση των εγκαταστάσεων». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη του έργου «Προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου», προϋπολογισμού 760.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», που θα προσφέρει μια πτέρυγα 308 τ.μ. με δέκα θαλάμους και θα στεγάσει 25 ηλικιωμένους.

Κατά την δική του προσφώνηση ο Δήμαρχος ιεράς πόλεως Μεσολογγίου ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος στο Γηροκομείο. «Στην τρίτη ηλικία χρωστάμε αυτό που είμαστε σήμερα, το πώς μεγάλωσε ο καθένας και ο σεβασμός μας πρέπει να είναι τέτοιος, ώστε να μην υπάρχει το δήθεν και το υποκριτικό, αλλά το ρεαλιστικό, το πραγματικό και αυτό που πραγματικά τους αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος ευχαρίστησε την Διευθύντρια για την προσφορά της και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ανακοινώνοντας μάλιστα την πραγματοποίηση μέσα στο 2017 την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την στήριξη του Σελιβείου.

Κατά την εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος, οι πρόεδροι του Π.Κ. και της Κοινωφελούς Ντ. Γιαννόπουλος και Τ. Σκαρμούτσος, η αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά, η πρόεδρος του «Παναγία Ελεούσα» Δ. Σιαμαντά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γ. Κοντός κ.α.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σπ. Χολέβας με την λαϊκή ερασιτεχνική ορχήστρα του Π.Κ. ενώ υπήρχε και μπουφές με γλυκά για το καλό.

Οι ευχές για υγεία, αγάπη και δύναμη στον πληττόμενο λαό δόθηκαν απ’ όλους σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Φωτογραφίες

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία