Αγγελίες    Επικοινωνία

Στιγμές μεγαλείου και αυτοθυσίας αναβίωσαν στο Μεσολόγγι (βίντεο + 470 φωτό)

Συγκίνηση στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας μετά την μεγαλειώδη βραδινή πομπή

Κορυφώθηκαν σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου με την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη στον Κήπο των Ηρώων, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η πρόεδρος του νέου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι της τιμώμενης χώρας που φέτος ήταν η Ελβετία, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, δήμαρχοι, και άλλοι.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πομπή που ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καταχειροκροτήθηκε κατά την ομιλία του, της οποίας το μήνυμα ήταν ότι όπως οι πρόγονοί μας δεν διαπραγματεύτηκαν την ελευθερία τους και δεν παρέδωσαν την πατρίδα, έτσι και μεις σήμερα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, για να αφήσουμε στα παιδιά μας μια πατρίδα χωρίς εξαρτήσεις.

Η συμμετοχή των τμημάτων στην πομπή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν τα τελευταία λόγια του Χρήστου Καψάλη, που φέτος ακούστηκαν από το Φώτη Σπυρόπουλο, λίγο πριν ανατινάξει την πυριτιδαποθήκη.

Δείτε παρακάτω κάποιες φωτό. Σταδιακά θα ανεβαίνουν και νεότερες.

Φωτογραφίες

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία