Αγγελίες    Επικοινωνία

«Αριστεία και χοροί» στο Ευηνοχώρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και την νεολαία την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” και του εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”, στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ κ. Μαραγκούλα Βασίλειο που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στην ζωή τους.

Ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι” παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας σε τέσσερα τμήματα με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτας Κανιού.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν την ψυχή τους χορεύοντας με χάρη και ενθουσιασμό και δίκαια ξεσήκωσαν τους θεατές που τους αντάμειψαν με τα χειροκρότημά τους.

Το Χοροστάσι με την καθοδήγηση της κ. Κανιού συμπληρώνει 19 χρόνια παρουσίας στο Ευηνοχώρι έχοντας γαλουχήσει εκατοντάδες παιδιά στην παράδοση μέσα από τον χορό και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει μαγικές χορευτικές βραδιές προβάλλοντας το Ευηνοχώρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Ζαρκάδας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε το χωριό μας και εφέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαος Ψεύτης που έδωσε συγχαρητήρια στο Χοροστάσι και στην Αρχαία Καλυδώνα και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το χωριό μας,

Ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος απονέμοντας τα αριστεία στους επιτυχόντες, ευχαρίστησε τους συλλόγους για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου βελτιώνεται θεαματικά και έτσι τον επόμενο μήνα θα υπάρχει η ευχέρεια ο δήμος να δημιουργήσει μια μοντέρνα παιδική χαρά στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες των παιδιών του χωριού μας για παιγνίδια στον χώρο αυτό.

Επίσης αρχίζει η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στον ευρύτερο χώρο της πλατείας με ταυτόχρονη αναβάθμιση του υπάρχοντος στον κύριο χώρο και επέκταση πλακόστρωσης στο δυτικό άκρο της πλατείας.

Επίσης σημαντικό είναι ότι προχωρά η διαδικασία για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε πρόεδρος του χορευτικού συλλόγου “Το Χοροστάσι” κ. Χαρίλαος Πολονύφης που ευχαρίστησε τους συγχωριανούς μας για την μοναδική παρουσία και στήριξή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος έργων κ. Καραπαπάς Γεώγριος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ κ. Γεώργιος Κοντογιάννης , η τοπική σύμβουλος κ. Τούλα Ξηρού, ο διευθυντής γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Σπύρος Κονδραλής , δάσκαλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι συλλόγων ενώ ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία του κ Νίκου Ξηρού διευθυντή - ογκολόγου στο Αττικό Νοσοκομείο που απέμεινε τα αριστεία των επιτυχόντων στα Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι.

Η συνέχεια του πολιτιστικού ταξιδιού για τον σύλλογο η Αρχαία Καλυδώνα περιλαμβάνει την 5η Γιορτή Γλυκού & την 5η Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων (30 Ιουλίου) με θέμα τα πλεκτά και την 3η Παιδική Γιορτή (6 Αυγούστου).

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους των συλλόγων για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μας για όσα τους προσφέρουν…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία