Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν για το έτος 2018-2019 τα προγράμματα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Οι αναλυτικοί θεματικοί άξονες, το αντικείμενο, οι σχολικές μονάδες και ο μαθητικές πληθυσμός που συμμετείχε παρατίθενται παρακάτω.:

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2018-2019

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Α.: E-BUG - Γνωρίζω κι αντιμετωπίζω τα μικρόβια

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: 5

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 430

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΛΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Επισκέπτρια Υγείας)

 

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Δ.: ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: 12

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 225

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΛΕΞΑΚΗ ΟΛΓΑ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΣΥ)

 ΛΥΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

(ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜ. Β’)

 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Β.: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: 3

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ :330

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜ. Α’)

ΧΑΡΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ)

 

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΣΤ.: ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: 5

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ :932

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΒΕΛΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ)

ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ)

 

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται η πρόσληψη έντεκα (11) ατόμων εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες καθαριότητας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, μετά από σχετική έγκριση της υπ’ αριθμ. 4064/24.04.2019 ΣΟΧ 1/2019 από το ΑΣΕΠ.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι 31/12/2019 με δυνατότητα παράτασης από το Νοσοκομείο μέχρι 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων αρχίζει την 29/05/2019 και λήγει 7/06/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι – νες μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο και στο τηλ. 2631360110 Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι με την υπ αριθμ. Πρωτ.: Γ4α/Γ.Π. 36305/17-05-2019 απόφαση των Υπουργών Υγείας εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων (4) νέων  μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο μας.

Οι εγκριθείσες θέσεις και οι ειδικότητες είναι οι παρακάτω:

  • Ενός (1) Ιατρού Καρδιολογίας –Επιμελητή Β΄
  • Ενός (1) Ιατρού Μαιευτικής – Γυναικολογίας  –Επιμελητή Β΄
  • Ενός (1) Ιατρού Χειρουργικής –Επιμελητή Β΄
  • Ενός (1) Νεφρολογίας - Επιμελητή Β΄

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 11/06/2019 ώρα 12:00 και λήγει 1/07/2019 ώρα 12:00

Άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

 Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Ο μεγαλύτερος εχθρός του νοσοκομείου Μεσολογγίου ήταν και εξακολουθεί να είναι μια κατηγορία πολιτών της πόλης που νομίζουν ότι δεν το χρειάζονται, γιατί διαθέτουν τους πόρους ή τα μέσα να λύσουν τα προβλήματα υγείας τους κάπου αλλού.

Πολύ εύκολα και ανεύθυνα συκοφαντούν την συνολική πρόσφορα του εκ του γεγονότος ότι δεν ικανοποιήθηκαν άμεσα σε ήσσονος βαρύτητας προβλήματα, συνήθως πρωτοβάθμιας φροντίδας. Σε αυτούς προστίθενται οι κατά καιρούς αδίστακτοι καιροσκόποι πολιτικάντηδες που αντί να το στηρίξουν με στοχευμενες και δυναμικές παρεμβάσεις στις αρμόδιες θεσμικές δομές, όπως κατά καιρούς υπόσχονται, το χρησιμοποιούν απερίσκεπτα και ελεεινά σαν μέσο φτηνής και ανήθικης πολιτικής τακτικής. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κλονίζουν την εμπιστοσύνη των μη προνομιούχων συμπολιτών μας, οι οποίοι πανικόβλητοι αναζητούν λύσεις που μπορούν να έχουν κάλλιστα, αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια στο νοσοκομείο της πόλης μας, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, με τα γνωστά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων και της παρούσας διοίκησης, την συνεχή και στοχευμένη κάλυψη των κενών στελέχωσης που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της κρίσης, καταφέρνει να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ανάγκες για προγραμματισμένες και έκτακτες ανάγκες θεραπειών σε χρόνιες και έκτακτες παθήσεις που χρίζουν χειρουργικής αντιμετώπισης, στις 4 βασικές χειρουργικές ειδικότητες (γενική χειρουργική, ορθοπεδική, μαιευτική, ΩΡΛ, ουρολογική), πράγμα που αποδέχεται και εμπιστεύεται σχεδόν στο σύνολο της η περιοχή της Ναυπάκτου. Αναφέρω ενδεικτικά τις χειρουργικές θεραπείες λόγω του υψηλού βαθμού οργάνωσης και ετοιμότητας που πρέπει να διαθέτει το νοσοκομείο για την ασφαλή πραγματοποίησή τους. Οι παθολογικές μας ειδικότητες υπήρξαν πάντα παρούσες με υψηλής επιστημονικής ποιότητας υπηρεσίες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις και αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Τα τελευταία τρία χρόνια βιώνουμε από την παρούσα διοίκηση πρωτοφανή εργασιακή ειρήνη και στήριξη που την εισπράττουν οι ασθενείς μας. Ας ειπωθεί για μια ακόμα φορά ότι μόνο οι ανάλγητοι και αδιάφοροι στην επίλυση των προβλημάτων υγείας του δημότη της Ι.Π πόλης του Μεσολογγίου κάνουν ανοιχτή δυσφήμηση της αξιόλογης προσπάθειας των εργαζομένων και της παρούσας διοίκησης. Ζητάμε από  τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης περισσότερο έμπρακτο ενδιαφέρον γι' αυτή την ΠΡΟΙΚΑ κυρίως των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΣΑΣ για ευτελείς σκοπούς. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Σπύρος Κέκελος
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Νοσοκομείου  Μεσολογγίου

Του Βασίλη Μπρούμα
Ιατρού Νοσοκομείου Μεσολογγίου
«ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 Δεν είναι μόνο ότι οι ήχοι της προεκλογικής προπαγάνδας τους, υποβαθμισμένης στα θέματα και στο ύφος, φτάνουν παράφωνα στα αυτιά μας.

Ούτε μόνο το ότι η αυξημένη λάσπη και το δηλητήριό τους από το βούρκο που βρίσκονται βυθισμένοι εκτοξεύεται σε πρόσωπα παρά σε ιδέες και προγράμματα. Χωρίς καμιά ντροπή, ευρισκόμενοι σε αναστάτωση ψυχική και νοητική επειδή χάνουν τις καρέκλες και την κουτάλα, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αθλιότητας ώστε να υβρίζουν και να ασχημονούν σε βάρος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Προσπαθούν παραπλανητικά να μετατοπίσουν τη συζήτηση σε «άλλα θέματα» αντί για τα έργα και τις ημέρες τους, τον έλεγχο των πεπραγμένων τους, τη σπατάλη, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις και την ψηφοθηρία. Βασικοί πρωταγωνιστές ενός κακοπαιγμένου έργου, επιδίδονται σε έναν απίστευτο λαϊκισμό, φέροντες ήδη τη ρετσινιά ότι είναι μονίμως χαμένοι στις αναμετρήσεις τους με τον επιτυχημένο και άτρωτο διοικητή του Νοσοκομείου και δημοτικό παράγοντα Πάνο Παπαδόπουλο.

Είτε από ανοησία, είτε από ανασφάλεια, είτε από αμετροέπεια, είτε για όλα αυτά μαζί έχουν αποδείξει πως δεν έχουν φραγμούς στις επιδιώξεις τους. Γι’ αυτό έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν απαράδεκτα ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Εκδηλώνουν μια «ανεξήγητη» ανάγκη για επιβεβαίωση. Το περίεργο είναι πως φαίνεται ότι τη ζητούν από τον Πάνο Παπαδόπουλο. Είναι σαν να περιμένουν μια ένδειξη αποδοχής από τον πολιτικό αντίπαλό τους ότι τον στρίμωξαν. Δείχνουν να το έχουν ανάγκη αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος επί πέντε χρόνια έχει βγάλει όλα τα «άπλυτά» τους στη φόρα.

Με το χαμηλό πολιτικό επίπεδο που διαθέτουν και τη χαρακτηριστική τους αλαζονεία, έχουν επιλέξει συνειδητά τη χυδαιότητα, τα fake news, τις κατασκευασμένες ειδήσεις, τις αήθεις και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, την αντιπαράθεση με όρους κιτρινισμού, προδίδοντας, πέραν των άλλων, τον πολιτικό τους εκφυλισμό, απέναντι στην πολιτική υπεροπλία και την αντιπαράθεση με προγραμματικούς όρους του αντιπάλου. Τέτοιες τακτικές αφορούν τους λαϊκιστές, την Ακροδεξιά και τους πάσης φύσεως αντιδραστικούς και φασίστες. Όταν όλοι αυτοί καταφέρονται εναντίον ενός Νοσοκομείου με πανελλήνια αναγνωρισμένη και διαχρονική προσφορά, που το έχουν στο «μάτι» οι κοντογείτονες, που κυριολεκτικά αναστηλώθηκε τα τελευταία χρόνια από την κατάρρευση που το είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες πολιτικές, δεν γελοιοποιούνται απλώς. Γίνονται αηδιαστικοί . Η οργή του κόσμου γι’ αυτούς γίνεται σιχασιά που δεν έχει γυρισμό. Αντί να χτίσουν κάτι στον τόπο, προσπαθούν να γκρεμίσουν και το Νοσοκομείο, εξυπηρετώντας συνειδητά ή εν αγνοία τους σχέδια και πολιτικές όσων το επιβουλεύονται.

 Είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι όποιος έρχεται σε επαφή μαζί τους ή ασχολείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αυτόν τον κόσμο «λερώνεται». Το κύριο όμως είναι ότι πέρα από «άχρηστοι» καθίστανται εμφανώς περαιτέρω άσχημοι, απωθητικοί και επικίνδυνοι. Η αποστροφή προς αυτούς γιγαντώνεται.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αρίθμ. Γ4α/Γ.Π.90895/10-2-2019 Απόφαση του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 607/18-04-2019( τ. Γ΄) διορίστηκε Ειδικευμένη Ιατρός Αναισθησιολογίας Επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο μας.

Η εν λόγω Ιατρός και τυπικά εντάσσεται πλέον στο Ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου μας, κλείνοντας τον κύκλο όλων των μόνιμων προσλήψεων ειδικευμένων Ιατρών, οι οποίες έχουν συμβάλλει αισθητά ήδη στην αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε..

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σελίδα 1 από 98

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία