Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, των Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Ελπίζουμε με την προσπάθεια και των συνεργασία όλων μας, να χτίσουμε έναν νέο σύγχρονο Δήμο στην υπηρεσία του Δημότη.

Το Γραφείο Τύπου
του συνδυασμού «Συμμαχία για το μέλλον»

Χθες, 18 Ιουνίου, επισκέφθηκε τους χώρους του πρώην Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, ο Υπουργός Παιδείας κος Κ. Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Β. Κυριαζοπούλου, καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους βουλευτές του Νομού, Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένο.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε, έγινε ανταλλαγή απόψεων και δηλώθηκε η πλήρης στήριξη στην νεοϊδρυθείσα Γεωπονική Σχολή. Από την ενημέρωση που έγινε προέκυψαν τα εξής :

  • Από την Δευτέρα 24 Ιουνίου αρχίζουν οι εργασίες καθαρισμού, ανακαίνισης και μετατροπής των κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη φάση λειτουργίας για την υποδοχή των φοιτητών.
  • Ταυτόχρονα ξεκινάει η ανάρτηση των ενημερωτικών πινακίδων τόσο στην εξωτερική είσοδο της Σχολής όσο και στους εσωτερικούς της χώρους.
  • Είναι ήδη έτοιμα τα πενταετή προγράμματα σπουδών και για τις πέντε Σχολές, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Πέραν των κλασσικών μαθημάτων της κάθε σχολής, υπάρχουν και ειδικά μαθήματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.
  • Ορίσθηκε προσωρινός κοσμήτορας ο οποίος θα συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των πρώτων φοιτητών και για την πλήρη λειτουργία της σχολής από την 1η Οκτωβρίου 2019.
  • Πέραν των μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν τα τμήματα με απόφαση της Πρυτανείας, δίνεται η δυνατότητα και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για την άμεση στελέχωσή τους.
  • Δίνεται παράταση ενός έτους για τις εκμισθώσεις ξενοδοχείων που αφορούν την φοιτητική μέριμνα όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
  • Ιδρύονται δυο ινστιτούτα διετούς φοίτησης στα οποία θα εισέρχονται χωρίς εξετάσεις απόφοιτοι του ΕΠΑΛ αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Το αντικείμενο σπουδών θα έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες της περιοχής και θα παρέχεται η αντίστοιχη πιστοποίηση. Έγινε έκκληση στους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας να διατυπώσουν προτάσεις, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να καθορισθεί και το αντικείμενο σπουδών.
  • Οι φοιτητές του πρώην Τ.Ε.Ι. παραμένουν στο Μεσολόγγι μέχρι την τελική αποφοίτησή τους.

Η Γεωπονική Σχολή σε πλήρη λειτουργία και σε βάθος πενταετίας θα συγκετρώνει περίπου 4.000 φοιτητές μόνο στο Μεσολόγγι και θα αποτελέσει πηγή απασχόλησης και εισοδήματος για την πόλη. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όλοι μας να την αγκαλιάσουμε και να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το όλο εγχείρημα και να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας, ώστε η Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας να εδραιωθεί, να συνδεθεί με την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για το καλό του τόπου μας.

Από Γραφείο Τύπου "Συμμαχία για το Μέλλον"

Το 80% στο Λύρο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

 

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα για το πως θα κινηθεί το δεύτερο γύρο ο συνδυασµός «Συµµαχία για το Μέλλον» που είχε υποψήφιο τον Π. Σκαρµούτσο.

Ο συνδυασµός έκανε έναν τίµιο αγώνα σε λίγο χρόνο και πήρε ποσοστό 9% και περίπου 2.000 ψήφους. Με δεδοµένη την ισοπαλία Λύρου - Καραπάνου είναι ευνόητο πως η στάση τους θα είναι καθοριστικής σηµασίας.

Η ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς είναι σίγουρο πως ρίχνουν «πόρτα» στο Ν. Καραπάνο. Από εκεί και πέρα κάποιοι θα απέχουν, κινούµενοι ίσως από «αριστερό πατριωτισµό», αλλά η πλειοψηφία θα κινηθεί προς τον Κώστα Λύρο. Οι περισσότεροι µάλιστα το δηλώνουν και δηµόσια µιλώντας για την ανάγκη να αποµακρυνθεί από την εξουσία ο κ. Καραπάνος.

Μ.Ν.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού "Συμμαχία για το Μέλλον" ανακοινώνονται τα εξής: 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η αυτοδιοικητική μας παράταξη «Συμμαχία για το Μέλλον» στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, έκανε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα και κατέγραψε εκλογικό αποτέλεσμα 8,88% που αντιστοιχεί σε 1.975 ψήφους και τρεις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.Θέλουμε να εκφράσουμε για μια ακομη φορά τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στην αποστολή μας.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Προγραμματική μας θέση και άποψη ήταν και είναι, η πολιτική συνεργασιών σε προγραμματική βάση, στο αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθώς και η απόλυτη διαφάνεια και ο έλεγχος στην οικονομική διαχείριση του Δήμου.

Στην παραπάνω κατεύθυνση, θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να καταδικάσουν, τις λογικές των εκβιασμών, του εκμαυλισμού συνειδήσεων και των πρακτικών κατασπατάλησης και διασπάθισης του Δημοτικού χρήματος, πράγμα το οποίο πολλάκις στο παρελθόν έχουμε αποδείξει.

Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να κινηθούν με βάση τα παραπάνω κριτήρια και να πράξουν τα δέοντα.

Τέλος κάνουμε έκκληση σε όλες και όλους, να συμμετάσχουν μαζικά στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Παντελής Σκαρμούτσος

Από τα παραπάνω συνάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός "δείχνει" προς Λύρο για τον β΄ γύρο των εκλογών.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να απευθυνθώ στους υποψήφιους του συνδυασμού μας «Συμμαχία για το Μέλλον», αλλά και σε αυτούς που δεν ήταν στον συνδυασμό, αλλά μας βοήθησαν αποφασιστικά και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς.

Δώσαμε μεγάλη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες και ακραία πόλωση και προσπαθήσαμε, μέσα σε πενήντα τέσσερις ημέρες, να ανατρέψουμε παγιωμένες καταστάσεις ετών.

Ξέραμε από την αρχή ότι η μάχη ήταν δύσκολη και ο χρόνος λίγος, αλλά τολμήσαμε, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος. Αγωνιστήκαμε χωρίς εξαρτήσεις, με καθαρότητα, με αγάπη για τον τόπο μας, με προγραμματικό λόγο, χωρίς χρήματα και χωρίς να μπούμε σε οποιαδήποτε συναλλαγή με ψηφοφόρους.

Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα μαζί σας.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και μέσα από αντίξοες συνθήκες σφυρηλατήθηκαν φιλίες, που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχισθούν και στο μέλλον.

Η 26η Μαΐου δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή της προσπάθειας. Η αρχή μιας πορείας, που θα αφυπνίσει συνειδήσεις και αργά η γρήγορα θα οδηγήσει στη νίκη για το καλό του τόπου μας, γιαυτό η συνεργασία μας δεν σταματά εδώ.

Τους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Θα αγωνισθούμε με ήθος, αξιοπρέπεια, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και θα δώσουμε τη μάχη κατά της διαφθοράς.

Θα αγωνισθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και για να έχουν όλοι οι δημότες ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Θα αγωνισθούμε για την νομιμότητα, την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την εκπόνηση ένος στρατηγικού σχεδίου που θα βγάζει τον δήμο μας από το τέλμα.

Την πρώτη μάχη που ήταν το σπάσιμο της αυτοδυναμίας , που τόσο ταλαιπώρησε το Δήμο μας την κερδίσαμε. Ο αγώνας για έναν άλλο ποιοτικό Δήμο τώρα αρχίζει.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Παντελής Σκαρμούτσος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Με το διακύβευμα των εκλογών ξεκίνησε την κεντρική ομιλία του, απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές κοινό, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παντελής Σκαρμούτσος.

«Η προεκλογική περίοδος έφθασε στο τέλος της και έρχεται η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έρχεται η ώρα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Θέλουμε μια νέα δημοτική αρχή που για άλλα τέσσερα χρόνια θα διαχειρισθεί την μιζέρια και την απαξίωση ή θέλουμε την εκκίνηση μιας αναπτυξιακής διαδικασίας που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη του δήμου και τις νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίας; Θέλουμε να παρακαλάμε τον κάθε παράγοντα για να μας κάνει μια εκδούλευση ή θέλουμε να διεκδικούμε αξιοκρατικά μια θέση στη ζωή επειδή το αξίζουμε;», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπεραμύνθηκε των συνεργασιών που προβλέπονται από τον νέο εκλογικό νόμο, με προϋποθέσεις φυσικά, προκειμένου να μην υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία που δεν λάμβανε υπόψη της κανέναν άλλον. Ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να συνεργαστεί με δημοτικούς συνδυασμούς που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υπόλοιπους υποψηφίους, ξεκινώντας φυσικά από τον απερχόμενο δήμαρχο Ν. Καραπάνο. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε: «Τον κ. Καραπάνο τον ζήσατε πέντε χρόνια. Ξέρετε πολύ καλά τι θα έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε, τι έπρεπε να μην κάνει και το έκανε. Ξέρετε πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις προσπάθειες ανθρώπων που δούλευαν άοκνα και χωρίς τυμπανοκρουσίες για το καλό της πόλης. Ξέρετε πολύ καλά, επίσης, τον διάχυτο φόβο πολλών από εσάς στο να μιλήσουν για τα προβλήματα και τις εκλογικές τους προτιμήσεις για να μην στοχοποιηθούν. Ξέρετε ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια δούλεψε για ένα μόνο πράγμα, για το πώς θα ξανακερδίσει την εξουσία. Προσπάθησε με συνεχείς αναθέσεις, εκμεταλλευόμενος την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση ανάγκης, να βολέψει τα δικά του παιδιά, καταργώντας στην πράξη τις δημοπρατήσεις των έργων και κάθε έννοια δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών για όλους. Εκείνο που ίσως δεν ξέρετε είναι η βοήθεια που δόθηκε αφειδώς από την Κυβέρνηση σε όλους τους δήμους της χώρας. Στα πλαίσια αυτά πήρε μεγάλα ποσά και ο δήμος μας. Δεν τα πήρε ούτε λόγω ικανότητας, ούτε λόγω του ενδιαφέροντος για τον δήμο, ούτε για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Καραπάνος».

Ο κ. Σκαρμούτσος παρέθεσε μια σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι τα χρήματα που ήρθαν στο δήμο ήταν πολλά όπως: Από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ για την εξόφληση υποχρεώσεών του που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής 888.000 €, για θεομηνίες 670.000 €, για λειψυδρίες 250.000 €, για την ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης Ευηνοχωρίου από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, 3.000.000 €. Από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, για την προμήθεια μηχανημάτων έργου 225.000 ευρώ, για την συντήρηση σχολικών κτιρίων, 185.000 €, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών 211.000 € επιχορήγηση για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων 587.000 €, από εθνικούς πόρους για το νερό του Αιτωλικού, 2.785.000 € για την αποχέτευση των λυμάτων Κατοχής και Νεοχωρίου και για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων Αιτωλικού και Κεφαλόβρυσου 2.880.000 €, για την ανάπλαση του διαύλου, του Βυρώνειου πάρκου και της οδού Κύπρου 2.830.000 €. «Τις πιστώσεις τις είδαμε, έργα δεν είδαμε. Και δεν είναι μόνο αυτά. Τώρα ξέρετε τι ποσά πήρε και τι έργο παρέδωσε. Ξέρετε, τέλος, που θα τον στείλετε στις 26 Μαΐου, στα έδρανα της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον Κ. Λύρο, υποστήριξε ότι περιορίστηκε στις φωτογραφίσεις χωρίς προγραμματικό λόγο, σχετικά με τον σχεδιασμό του για τον δήμο, δεν έχει καταθέσει τις απόψεις του περί διαφάνειας, αξιοκρατίας και συνεργασιών θέτοντάς του και το ερώτημα αν προτίθεται να συνεργαστεί και με τον κ. Καραπάνο μιας και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Ο κ. Σκαρμούτσος απάντησε και στις φήμες που τον θέλουν να συζητά προεκλογικές συμμαχίες. «Με την ευκαιρία επειδή πολλά λέγονται, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι προεκλογικά ούτε έγινε ούτε θα γίνει κουβέντα με κανένα για μετεκλογική συνεργασία, πολύ δε περισσότερο δεν ισχύουν οι αθλιότητες περί συμφωνίας για αντιδημαρχίες, που διακινούν προς ίδιον όφελος ορισμένοι. Μετά τις εκλογές και εφόσον δεν θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, θα μπουν στο τραπέζι και τα θέματα των συνεργασιών. Θα ήθελα, επίσης, να δηλώσω ότι οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, που κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της βελτίωση της ζωής της πόλης, θα την στηρίξουμε, χωρίς ιδεοληψίες, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται».

 

Ο δικός του σχεδιασμός

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον δικό του σχεδιασμό και τα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν, που αφορούν στην καθημερινότητα και την αναπτυξιακή δυναμική του δήμου. Για τον πρώτο τομέα μεταξύ άλλων θα ληφθούν μέτρα για έναν καθαρό δήμο σε κάθε του σημείο, δημοτικό φωτισμό παντού, αποκατάσταση των λακκουβών συνεχώς έλεγχο των πεπραγμένων των προηγούμενων χρόνων στα οικονομικά του δήμου, αναλυτική καταγραφή της περιουσίας του δήμου και αξιοποίησή της, εξάλειψη της γραφειοκρατίας διεκδίκηση πόρων και χώρων, για την οικονομική αυτοδυναμία του δήμου, ανάδειξη του δήμου Μεσολογγίου ως τουριστικό προορισμό και διαχείριση των αδέσποτων. Για την αναπτυξιακή δυναμική του δήμου απαιτούνται έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, ανακαίνιση χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και ανακύκλωση, έργα υποδομής στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, ενδεχόμενη μερική επαναχωροθέτηση των Αλυκών δημιουργία εισόδου στον κόμβο Χαλαζιά, αποκατάσταση των γεφυριών του Αιτωλικού, έργα υποδομής στις Οινιάδες, ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Αχελώου, οδικά δίκτυα, στήριξη των αγροτών. Οι μελέτες για τα έργα, θα επιδιωχθεί να γίνουν με τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης που αποδεδειγμένα αγαπούν και βοηθούν αφιλοκερδώς τον τόπο τους με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει αφενός από το νοικοκύρεμα του δήμου και αφετέρου από Περιφερειακά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε συνεργασίες με ιδιώτες. Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Σκαρμούτσος ζήτησε την ψήφο των δημοτών για να καταφέρουν όλοι μαζί να βγάλουν αυτό τον τόπο από την υπανάπτυξη και την μιζέρια.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία