Αγγελίες    Επικοινωνία

Φανατικός αντικαπνιστής

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

 

Κατά την επίσκεψη που έκανε ο Κ. Λύρος και οι συνεργάτες του στις υπηρεσίες του δήµου, εκτός από τα ουσιαστικά που ζήτησε από τους υπάλληλους δηλαδή να τον ενηµερώσουν όσο πιο σύντοµα γίνεται για να µην χαθεί άλλος χρόνος και καλή συνεργασία για να διεκδικηθούν κονδύλια, µπήκε και σε επιµέρους ζητήµατα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του δήµου.

Το πρώτο που ζήτησε είναι να εφαρµοστεί ο αντικαπνιστικός νόµος και να µην...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Τις υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο νέος δήμαρχος Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους και τους μελλοντικούς προέδρους των Νομικών Προσώπων.

Ήταν μια επίσκεψη γνωριμίας με τα νέα πρόσωπα που θα διοικήσουν τον δήμο για την τετραετία που ήδη ξεκίνησε από χθες 1η Σεπτέμβρη. Ο κ. Λύρος ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον ενημερώσουν άμεσα, για όλα τα θέματα του δήμου, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, καθώς από την ώρα της εκλογής του μέχρι σήμερα δεν έλαβε την απαιτούμενη ενημέρωση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τα γραφεία, τόσο του δημάρχου όσο και των αντιδημάρχων ήταν άδεια και υπήρχαν μόνο τα έπιπλα. Μάλιστα από το γραφείο δημάρχου, έλειπαν και πίνακες που είχαν δωρηθεί στον δήμαρχο, προφανώς με αυτή του την ιδιότητα και όχι σε προσωπικό επίπεδο.

Ο κ. Λύρος έστειλε και ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας με νόημα ότι: «ο δήμος είναι ιδιοκτησία των δημοτών, εμείς είμαστε ενοικιαστές και πρέπει όταν θα φύγουμε να παραδώσουμε το μίσθιο σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το παραλάβαμε».

Όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι υποδέχθηκαν τη νέα δημοτική αρχή εγκάρδια και υποσχέθηκαν συνεργασία, ενώ οι αντιδήμαρχοι, που ουσιαστικά έχουν αναλάβει τον ρόλο τους, καθώς απομένει μόνο η τυπική διαδικασία, διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν με όρεξη και βασικό κριτήριο την διαφάνεια, για την ανάπτυξη του τόπου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΟΤΑ)  που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), στο Αγρίνιο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου  2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ( κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος )  και το παρακολούθησαν 130  υπάλληλοι από όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.  

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση και η ενημέρωση των υπαλλήλων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας  σχετικά με την οργάνωση των διαδικασιών διαχείρισης στα πλαίσια της καθιέρωσης της Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων στους Δήμους.

Εισηγητές  του  σεμιναρίου  ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας ΦΟΡΟΥΜ –ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΟΥΛΕΥΤΙΚΗ κ. Ιωάννης Νικλήτσας, ο κ. Δημήτριος Καραπιπέρης εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και ο κ.Γεώργιος Βιτσάκης υπεύθυνος του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου πραγματοποίησε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος  της ΠΕΔ. ΔΕ και Δήμαρχος  Αγρινίου  κ. Γεώργιος  Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σπουδαιότητα της προσαρμογής των Δήμων στα νέα δεδομένα που εισάγει η καθιέρωση πια, της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλες τους τις λειτουργίες.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Γ.Παπαναστασίου  αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της συνεχούς επιμόρφωσης όλου του στελεχιακού δυναμικού των  Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων   προκειμένου να παρέχουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των εισηγητών στα νέα δεδομένα που εισάγονται από τις διατάξεις του Νόμου 4440/2016 ( Ψηφιακή Διακίνηση Εγγράφων στους Δήμους ), ενώ  στην συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν μια σειρά κρίσιμων ερωτήσεων εκ μέρους των υπαλλήλων των ΟΤΑ.

Θέσεις έως και για τρεις φορείς κατ’ ανώτατο όριο θα μπορούν να διεκδικήσουν οι υπάλληλοι που θέλουν να αλλάξουν θέση μέσω κινητικότητας- σύστημα μετατάξεων για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει ο β’ κύκλος για το 2018– σύμφωνα με τον περιορισμό που βάζει πρόσφατα ψηφισμένη διάταξη νομοσχέδιο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών που πλέον βγήκε σε ΦΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πλαφόν στις θέσεις που μπορούν να διεκδικήσουν από αυτούς τους τρεις φορείς.

Το μέγιστο όριο του «3» αφορά μόνο φορείς και όχι θέσεις, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι ένας υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει απεριόριστες θέσεις, αρκεί να προέρχονται το ανώτατο από τρεις δημόσιες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, αν τρία υπουργεία προσφέρουν 10 θέσεις διοικητικού προσωπικού το καθένα, ο υποψήφιος μπορεί στην αίτησή του να συμπληρώσει και τις 30 θέσεις.

 

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ (άρθρο 34) ΕΔΩ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε από το προεδρείο της Ένωσής μας μια ανακοίνωση- καταγγελία που να καυτηριάζει τουλάχιστον τις τελευταίες μεταθέσεις στην Δ.Α Αιτωλίας. Αντ αυτού διαπιστώνουμε ότι ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής μας βγάζουν μια ανακοίνωση ως εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.

Αλήθεια γιατί;;; Και άντε να το δεχτούμε…

Αντί να καταδικάζει τις μεταθέσεις που διαλύουν υπηρεσίες και ευνοούν μόνο προσωπικά οφέλη, εξαπολύει μια ανήθικη και ακατανόητη επίθεση στο συνδυασμό που αποτελεί, μεν τον πρώτο σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές, αλλά αντιπολίτευση στο παρόν Δ.Σ.. Και ιδιαίτερα στους συνάδελφους που εκπροσωπούν την Ένωσή μας στο συμβούλιο μεταθέσεων και τον απερχόμενο πρόεδρο, μελών του συνδυασμού Ενωμένη Αιτωλία. Εάν είχαν φροντίσει να καλέσουν τους εκπροσώπους της Ένωσής μας πριν το συμβούλιο μεταθέσεων να τους αναπτύξουν τη θέση και τη στάση της Ένωση μας στις επικείμενες μεταθέσεις ,όπως επί χρόνια έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος, ίσως να μάθαιναν ότι ο τακτικός εκπρόσωπος βρίσκεται αποσπασμένος στην Ορεστιάδα για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Και μάλιστα , χωρίς να κάνει χρήση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και να μην πάει, όπως ακριβώς κάνετε εσείς, κύριοι της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Ο αναπληρωτής του βρίσκεται με κανονική άδεια στον τόπο καταγωγής του, ξέρετε δεν είναι όλοι βολεμένοι στα σπίτια τους…… Παρόλα αυτά, ο απερχόμενος πρόεδρος έθεσε αυτά τα ζητήματα στον κο Διευθυντή Αιτωλίας, ζητώντας αναβολή του συμβούλιου μεταθέσεων, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει το προεδρείο του σωματείου. Αλλά πιθανόν είχαν άλλες ασχολίες σε γνωστό καφέ της πόλης, κάνοντας ποδοσφαιρικές μεταγραφές ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Όμως δεν εισακούστηκε από τον κο Διευθυντή.

Τώρα όσον αφορά τον ωχαδερφισμό, τη συναδελφικότητα κλπ. που τα αναφέρετε με στόμφο, ωραία γράφονται, αλλά θα πρέπει και να τα εφαρμόζετε… Ο καθένας έχει διαγράψει την πορεία του, με πράξεις απέναντι στους συναδέλφους, όντας παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή και κρίνεται διαρκώς και όχι φυσικά από όψιμους <συνδικαλιστές>.

Αλλά γνωρίζετε ότι έχει και αστυνομικά τμήματα και τμήματα τροχαίας ,Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας; Προς τα εκεί κοιτάτε καθόλου ή σας ενδιαφέρει μόνο η πολιτική περιβολή και η περιποίηση της γενειάδας; Επίσης δε γνωρίζαμε ότι η κριτική αποτελεί λάσπη.. τις παραιτήσεις καλό θα είναι να τις έχετε έτοιμες εσείς, γιατί και οι μεικτές συνεχίζονται και οι μετακινήσεις και υπηρεσίες που υπολειτουργούν έχουμε και ρεπό δεν δίνονται και οχήματα δεν υπάρχουν και νέοι συνάδελφοι δεν έρχονται στη Διεύθυνση, αλλά είπαμε όταν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος μπορεί και να ασχοληθείτε. Και κάτι ακόμα, ο συγκεκριμένος <συνδικαλιστής> βρίσκεται στην Κέρκυρα με τη διμοιρία υποστήριξης ,εσείς πού ακριβώς βρίσκεστε; στο λιμάνι νυχθημερόν σας βλέπουν ….

Υ.Γ Πάντα, βέβαια, περιμένουμε την ανακοίνωση του επίσημου σωματείου ή έστω τη συνεδρίασή του ενόψει προσφυγών…

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΙΤΩΛΙΑ» …..εκλεγμένοι και μη….

Με 15.048 μονίμους και 38.600 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν υπουργεία, δήμοι, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα στο 2018.

Συνολικά θα γίνουν 53.648 νέες προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν σε προσωπικό που θα προσληφθεί στους ΟΤΑ, είτε με μόνιμες συμβάσεις είτε με εποχικές. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν είναι: εργάτες, βρεφονηπιοκόμοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, διοικητικοί, νηπιαγωγοί, ψυχολόγοι, εφοριακοί, γεωπόνοι, διασώστες, γυμναστές, ναυαγοσώστες, τεχνίτες, μηχανικοί, καθαριστές, διοικητικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, γιατροί κ.ά.

Μόνιμοι
Σωφρονιστικά ιδρύματα 588
ΕΥΔΑΠ 300
Διαφ. Φορείς (ΥΕ) 100
Δήμοι 8.845
Ένστολοι 2.600
Υπ. Πολιτισμού 200
ΑΕΠΠ 45
ΤΡΑΙΝΟΣΕ 60
ΕΛΤΑ 510
ΑΑΔΕ 1.800

Εποχικοί
ΔΕΚΟ 4.000
ΟΤΑ, παιδικοί σταθμοί 12.000
Μουσεία 4.000
ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΘΙ 700
ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΕΒΖ 750
Κέντρα Υποδοχής & Αλληλεγγύης 400
Φεστιβάλ 450
Περιφέρειες (δακοκτονία) 700
Κατασκηνώσεις, πλαζ 600
Νοσοκομεία 3.000
Κοινωφελής εργασία 12.000

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία