Αγγελίες    Επικοινωνία

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλες και όλους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στην εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών Εκλογών. Νοιώθω ευτυχής γιατί επικοινώνησα με ανθρώπους που ταυτίστηκα αξιακά και ιδεολογικά μαζί τους, με κοινές αγωνίες για τα προβλήματα του τόπου μας, δίχως ηθικές εκπτώσεις και παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.

Επέλεξα έναν προεκλογικό αγώνα που τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, ήταν η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, η αναγνώριση από κοντά των προβλημάτων του τόπου μας και η έκθεση των προσωπικών μου απόψεων για θέματα που αφορούν όλους μας. Δεσμεύομαι την επικοινωνία αυτή να διατηρήσω και στη συνέχεια.

Είναι η βασική μου αρχή, ότι έτσι θα πρέπει να γίνονται οι εκλογές που αφορούν τους ανθρώπους που απευθύνεται ο κάθε υποψήφιος. Πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει και να ξέρει ποιος είναι αυτός που ψηφίζει. Έτσι αγωνίστηκα και έτσι θα πορεύομαι πάντα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι οι πολίτες αγωνιούν για την Αλλαγή όλων εκείνων που κρατούν την περιοχή σε στασιμότητα. Με γνώμονα αυτό, οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το Νεκτάριο Φαρμάκη σε αυτό το δύσκολο έργο, έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο, το ήθος και την αξιοπρέπεια που ο ίδιος εξέπεμπε όλη αυτήν την περίοδο.

Από μεριάς μου το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι, από οποιοδήποτε μετερίζι, μέσα στην κοινωνία, θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου, ήτοι να αγωνίζομαι με ήθος, συνέπεια και πολιτικό πολιτισμό, για την υλοποίηση όλων όσων προεκλογικά πρεσβεύαμε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Άγγελος Αθ. Σταυρόπουλος

Οικονομολόγος MSc.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας (α’ και β’ γύρος) των επαναληπτικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε.

Καμία νίκη και καμία επιτυχία δεν ανήκει μόνο σε έναν άνθρωποι ή σε λίγους. Γι’ αυτό και η νίκη μας ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και αυτό το σύνολο θα υπηρετήσουμε με συνέπεια, σεμνότητα, διάθεση συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητα.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας, στους συνεργάτες και στους εθελοντές. Και να υπογραμμίσω ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν τους πρωτεργάτες της νέας εποχής.

Επίσης, οφείλω να υπενθυμίσω ότι η αξία του νικημένου δίνει αξία στον νικητή. Γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ, τόσο τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον συνδυασμό του, όσο και το σύνολο των επικεφαλής και στελεχών των άλλων παρατάξεων για το δημοκρατικό ήθος του προεκλογικού αγώνα.

Η νέα εποχή που θα ανοίξουμε, χωράει τους πάντες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Θα είναι μία εποχή σκληρού αγώνα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να αναδείξει η Δυτική Ελλάδα τη δυναμική της.

Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο συνεργάτες και συνοδοιπόροι, όλοι ταγμένοι στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας.

Επαναλαμβάνω: Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά!

Το πρώτο βήμα έγινε. Μένουν πολλά ακόμα…»

Στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου ψήφισε στις 10 το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και αργότερα έφτασε στην Πάτρα, όπου στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Στρούμπειο), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνεται σήμερα ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι. Και ολοκληρώνεται όπως ξεκίνησε.

Με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση. Αλλά και με εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπογράψει σήμερα την μεγάλη αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, ζουν επί χρόνια κάτω από τις δυνατότητές τους. Ως εδώ!

Σήμερα βάζουμε τέλος στις νοοτροπίες του χθες και ανοίγουμε το νέο δρόμο προς το μέλλον που μας αξίζει. Και σε αυτόν τον δρόμο θα περπατήσουμε όλοι μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλο.

Τρεις νομοί σαν μια γροθιά. 700.000 άνθρωποι σαν μια καρδιά.

Αύριο ξημερώνει μια όμορφη μέρα για όλους. Και ένα νέο και ακόμα πιο όμορφο ταξίδι ξεκινάει».

Με περιοδείες, συναντήσεις και επαφές με πολίτες στην Πάτρα και το Αγρίνιο, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, συναντώμενος για ακόμα μία μέρα με εκατοντάδες πολίτες στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως «ο άνεμος της μεγάλης αλλαγής θα φυσήξει ισχυρός στην Δυτική Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι την ώρα που οι αντίπαλοί του καταφεύγουν σε μία «απελπισμένη μάχη διχασμού και διλημμάτων που θυμίζει το πιο θλιβερό παρελθόν», ο ίδιος και ο συνδυασμός του συνεχίζουν να συνομιλούν με την πραγματική κοινωνία και να διατρανώνουν την ανάγκη, οι τρεις νομοί της Δυτικής Ελλάδας να ξεφύγουν από τον πάτο της χώρας και της Ευρώπης και να αναδείξουν το «όμορφο και λαμπερό πρόσωπο των ικανών ανθρώπων αυτού του τόπου».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, πρόσθεσε: «Αυτοί δείχνουν το πιο αποκρουστικό και παλαιοκομματικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εμείς δείχνουμε το μέλλον. Αυτοί παριστάνουν τους προοδευτικούς χωρίς να έχουν φέρει καμία πρόοδο και εμείς παρουσιάζουμε μία δυναμική και σύγχρονη πρόταση για την Περιφέρειά μας. Αυτοί λένε πως την Κυριακή ψηφίζουμε Περιφερειάρχη και εμείς λέμε πως την Κυριακή ψηφίζουμε για την προκοπή 700.000 ανθρώπων. Αυτοί μιλάνε για κομματάρχες και συναλλαγές επειδή ξέρουν από τέτοια, ενώ εμείς μιλάμε για μια νέα εποχή, χωρίς μπαμπούλες και πατρόνες. Η διαφορά μας είναι μεγάλη, λοιπόν…

Τους αφήνουμε στη θλίψη τους και… στην εποχή τους. Και είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο κάναμε χιλιάδες χιλιόμετρα και συναντηθήκαμε με χιλιάδες συμπολίτες μας. Ακούσαμε τον πόνο τους και μοιραστήκαμε τα όνειρά τους. Και γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι: Μπαίνουμε σε μία εποχή χωρίς διαχωρισμούς και ψεύτικες ταμπέλες. Χωρίς “δικούς μας” και “δικούς σας”, χωρίς “Πυργιώτες”, “Πατρινούς” και “Αγρινιώτες”. Την επόμενη Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο! Όλοι μαζί για μια νέα αρχή. Για να αλλάξουμε την μοίρα μας!»

Σας ευχαριστώ θερμά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείξατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, ώστε η Αιτωλοακαρνανία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει επιτέλους σελίδα.

Η κοινή μας πορεία σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και ο διαρκής αγώνας δυναμώνουν την ελπίδα να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας!

Σε αυτόν τον αγώνα δηλώνω παρών, δεσμεύομαι για συνεχή προσφορά και παραμένω πάντα δίπλα σας!

Με εκτίμηση
Φώτης Σκληρός

Αδιάκοπα συνεχίζει την πορεία του μέσα στην κοινωνία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, που την Πέμπτη βρέθηκε στην Ηλεία και μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τα εμπορικά κέντρα του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με παραγωγικούς φορείς και πολίτες της περιοχής, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για ακόμα μία φορά για «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής» στη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η δική του περιφερειακή διοίκηση, που με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβει τις ευθύνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τις εκλογές της Κυριακής, «δεν θα είναι απλώς ανοικτή στην κοινωνία, αλλά θα κάνει την κοινωνία συμμέτοχο των αποφάσεων και του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της δικής του περιφερειακής Αρχής θα είναι η στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων περιοχών, υπογραμμίζοντας πως «η ανάπτυξη θα έρθει από την ύπαιθρο προς το κέντρο και από τα κάτω προς τα επάνω».

«Για τον λόγο αυτό, πρώτη μας στόχευση θα είναι η ενίσχυση των υποδομών στις πιο αδικημένες περιοχές, ενώ το σχέδιο μας προβλέπει πως η παραγωγική ανασυγκρότηση θα ξεκινήσει από την κρυμμένη δυναμική που έχει η ύπαιθρός μας.  Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα πετύχουμε και την αναγέννηση της εγκαταλελειμμένης υπάθρου, αλλά και την ενίσχυση των αστικών κέντρων, που δεν μπορούν να γίνουν δυνατά, χωρίς δυνατές περιφέρειες» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επανέλαβε πως η Ηλεία αποτελεί μία περιοχή που συμπυκνώνει και τους τρεις πυλώνες ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια μία «έκρηξη ανάπτυξης», με αντίκτυπο συνολικά στην Περιφέρεια.

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία