Αγγελίες    Επικοινωνία

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι δέκα (10) περίπου στρατόπεδα της Ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και το στρατόπεδο του 2/39 ΣΕ, θα χρησιμοποιηθούν για την «φιλοξενία» λαθρομεταναστών.

Εάν πράγματι, όπως αναφέρεται πιο πάνω, συμπεριλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις του 2/39ΣΕ πρόκειται για μεγάλο λάθος των σχεδιαστών, διότι:

Α. Το 2/39 ΣΕ είναι Ιστορική Μονάδα, πολέμησε στο Βαλκανικό και Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Σύνταγμα Ευζώνων.

Β. Οι εγκαταστάσεις του είναι άριστες καθώς τις γνωρίζει πολύ καλά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ κ. Στεφανής Αλκιβιάδης τις οποίες επισκέφτηκε αρχές του 2019 μετά από προσωπική μου αναφορά, ως Αρχηγός ΓΕΣ και

Γ. Η ιστορικότητα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι τάφοι και κοινοτάφιο των Ηρώων των αγώνων κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο εναντίον των αλλόθρησκων κατακτητών δεν επιτρέπει τοιαύτη εγκατάσταση.

Ως γνήσιος Μεσολογγίτης, που υπηρέτησα το 2/39ΣΕ επί μια 12ετία και ως Διοικητής του με μεγάλη αναγνωρισμένη προσφορά στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του και την προβολή του, παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή, του Συλλόγους και όλους του φορείς της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου να αντισταθούν στη λήψη ενδεχομένης της παραπάνω πρότασης με σημαντική παρέμβαση στο ΥΕΘΑ, ώστε να μη συμβεί αυτό που συνέβη πέρυσι στις 21 Νοεμβρίου με την άφιξη του κ. Καμμένου και ταυτόχρονη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη μας για πεντάμηνο και συνεχίζεται…

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2019
Αντύπας Γεώργιος
Αντιστράτηγος  ε.α
Πρόεδρος Μεσολογγιτών Αττικής

Τουλάχιστον 11 είναι τα υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, εκ των οποίων τα δύο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί αύξηση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών καθώς τα τελευταία 4,5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ο αριθμός τους ήταν μόλις 1.806. Η προσπάθεια που θα κάνει το υπουργείο είναι να φτάσει ο αριθμός των επιστροφών στους 10.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2020. Μόνο τη φετινή χρονιά έχουν έρθει στην Ελλάδα πάνω από 45.600 πρόσφυγες -μετανάστες από τους 77.400 συνολικά που εισήλθαν στην Ευρώπη από ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αντίστοιχα, βάσει των πρόσφατων εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, από τις 19 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 1.133 αφίξεις μέσω της οδού της Δυτικής Μεσογείου/Ατλαντικού, 1.369 μέσω της οδού της Κεντρικής Μεσογείου και 4.879 μέσω της οδού της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες που αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής: Πυροβολικού – Θήβα • Μηχανικού – Ναύπλιο • 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα • 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο • 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι • 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη • Υγειονομικού – Αρτα • Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη • 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά • Υλικού Πολέμου – Λαμία • Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη.

Από αυτά τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον γεμίσουν τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν κριθεί απαραίτητο θα μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και αυτό θα γίνεται σταδιακά στην περίπτωση που παρατηρείται υπερπληθυσμός στα υφιστάμενα.

ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΝΗΣΙΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ…

Όπως λένε τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι τον φετινό χειμώνα να βρίσκονται λιγότεροι από τους μισούς μετανάστες στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στα ελληνικά νησιά, την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Την τελευταία εβδομάδα έχουν φτάσει στα ελληνικά παράλια πάνω από 750 άτομα, με το σχέδιο για αποσυμφόρηση των νησιών να συνεχίζεται με τη μεταφορά αρκετών προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στον απόηχο του θανάτου της μητέρας από το Αφγανιστάν, η οποία απανθρακώθηκε μέσα στο κοντέινερ όπου διέμενε στη Μόρια μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτό) έκανε λόγο για άμεση πρόσληψη 400 υπαλλήλων στην Υπηρεσία Ασύλου ώστε να εξεταστούν με γρήγορους ρυθμούς τα αιτήματα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο αριθμός των αιτημάτων ασύλου φτάνει τις 75.000, τα οποία λόγω έλλειψης προσωπικού δεν προχωρούν. Πρακτικά, αυτό καθυστερεί τη διαδικασία επιστροφών, αλλά και εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πρόθεση να μετακινηθούν περίπου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου ή έχουν γίνει δεκτά, από τα νησιά στην ενδοχώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό και τους περιφερειάρχες συζητήθηκε, πριν από μία εβδομάδα, η δημιουργία περισσότερων από 13 χώρων φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα που θα νοικιαστούν στις περιφέρειες της Ελλάδας. Το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας της Κατεχάκη προβλέπει ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε περιφέρεια. Παράλληλα, έχουν ληφθεί αποφάσεις για φιλοξενία των προσφύγων όχι απαραίτητα σε νέες δομές αλλά σε ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή είναι ανενεργά.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΕΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 1.806

ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020, ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 10.000

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45.600 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ 77.400 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Μεταφορά

Η μεταφορά τους θα γίνει κυρίως σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους φιλοξενίας. Την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους διαθέτουν, κύρια και μη, ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, πλην των Περιφερειών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου. Όπως ανέφερε η πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η μίσθωση θα γίνει σίγουρα για έξι μήνες, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς παράτασης επιπλέον έξι μηνών, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τους επικεφαλής της Κατεχάκη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αφορά ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι 20 κλινών, βάσει των όσων καθορίζονται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφερόταν επίσης σε κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, συγκεκριμένου αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον 20 ατόμων. Όσον αφορά τη σειρά μειοδοσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ/ωφελούμενο/ημέρα διαμονής χωρίς ΦΠΑ, που προβλέπεται ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας η επιλογή θα γίνει με βάση τη χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης.

Σημαντική θεωρήθηκε την περασμένη εβδομάδα και η κοινή παρέμβαση Ελλάδας, Κύπρου, Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφετηρία το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7-8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα, η οποία αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε από την πλευρά του πως οι ροές σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 200% μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών. «Με ελληνική πρωτοβουλία, διαμορφώνεται για πρώτη φορά τριμερής συνεργασία για το μεταναστευτικό μεταξύ των χωρών πρώτης γραμμής της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελλάδα – Κύπρος – Βουλγαρία παρεμβαίνουν συντονισμένα στους Ευρωπαίους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να υποστηριχθούν έμπρακτα τα κράτη αυτά με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, δικαιότερη κατανομή βαρών, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών και, τέλος, πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», ανέφερε επί του θέματος ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την έντυπη έκδοση

Πηγή: eleftherostypos.gr 

Ξεκίνησαν καλά

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

 

Λιβανός και Κωνσταντόπουλος έκαναν δύο καίριες παρεµβάσεις τις τελευταίες µέρες σε Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο.

Ο πρώτος υιοθέτησε αµέσως τις εισηγήσεις Μεσολογγιτών και ζήτησε από κυβερνητικά στελέχη να εκπαιδευτούν στο 2/39 Σ.Ε. οι Ειδικοί Φρουροί που πρόκειται να προσληφθούν άµεσα.

Ο δεύτερος πιέζει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με δύο επιστολές του, προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός προτείνει την υλοποίηση της εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών στο στρατόπεδο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Αναφερόμενος στην με πρόσφατη απόφαση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη όπου και δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 νέων ειδικών φρουρών, ο κ. Λιβανός προτείνει ως κέντρο εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών το Στρατόπεδο «239 Σ.Ε.» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του στρατοπέδου αλλά και τα οφέλη που θα υπάρξουν και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λιβανός «η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών στο Στρατόπεδο θα επιτρέψει σε αυτό να επανέλθει στην πλήρη λειτουργικότητα του, αποκτώντας την ζωή που έλειπε μετά την παύση της λειτουργίας του ως χώρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, ενώ θα αποτραπεί και η ενδεχόμενη φθορά των εγκαταστάσεων από την αχρησία.» Ειδικότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως η Ελληνική Περιφέρεια και ειδικότερα ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, χρειάζεται την στήριξη και την ενίσχυση των θεσμικών φορέων, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και να αναπτυχθούν οι σχέσεις και οι δεσμοί με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό το εν λόγω στρατόπεδο απέχει μόλις 241km από την Αθήνα και αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης της χώρας μας​ ενώ διαθέτει εξαιρετική γεωγραφική θέση καθώς και πολυάριθμα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παράλληλα τονίζει πως η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, είναι μια ιστορική πόλη και συνάμα σύγχρονη πόλη, η οποία απέχοντας μόλις δύο ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα, μπορεί να συνδυάσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με την ύπαρξη όλων των σύγχρονων υποδομών και παροχών υπηρεσίας, φιλοξενώντας άνετα και ποιοτικά και με πολύ χαμηλό κόστος ζωής φοιτητές, επαγγελματίες, στρατιώτες και πολλούς άλλους, που θα έχουν την χαρά και την τύχη να γνωρίσουν την όμορφη αυτή πόλη σε συνδυασμό με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τέλος ο κ. Λιβανός δηλώνει πως είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Υπουργών για κάθε δυνατή συνεργασία.

Πάει το µουσείο...;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/01/2019

Δεν φθάνει που η κυβέρνηση και η χώρα έχασε τον υπουργό Εθνικής Άµυνας, Πάνο Καµµένο, τώρα θα χάσει και το Μεσολόγγι το µουσείο στο Στρατόπεδο.

Ο λόγος για το Μουσείο που εξήγγειλε ο πρώην υπουργός µετά βαΐων και κλάδων στο Μεσολόγγι, αλλά µάλλον ούτε ο ίδιος δεν  το πίστευε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στα χαρτιά φαίνεται ότι θα μείνει το Μουσείο που σχεδιάζεται να γίνει στο στρατόπεδο, αφού ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Απλά υπογράφηκαν κάποια χαρτιά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, που «πετάχτηκε»  για λίγη ώρα με το ελικόπτερο στο Μεσολόγγι και τον δήμαρχο Ν. Καραπάνο, που πίστεψε ότι το έργο θα γίνει. Η πρόταση για Πολεμικό Μουσείο στο 2/39 Σ.Ε. ήταν του Δημ. Βίτσα όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που θεώρησε  ότι κάνει  ένα σημαντικό δώρο στην πόλη, που οι τελευταίες κυβερνήσεις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία