Αγγελίες    Επικοινωνία

«Δεν υπάρχει φράγκο»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

 

Για τα οικονοµικά του δήµου ενηµερώνεται συνεχώς ο δηµοτικός σύµβουλος Σπύρος Βασιλείου που θα αναλάβει τον νευραλγικό αυτό τοµέα για την λειτουργία ενός ΟΤΑ.

Στο παρελθόν είχε ειπωθεί πολλές φορές από την δηµοτική αρχή ότι υπάρχει πλεόνασµα και είχε προσδιοριστεί τα 2,5 εκατ. ευρώ, γεγονός για το οποίο κόµπαζε. Ο κ. Βασιλείου µιλώντας σε συνεργάτη της στήλης είπε όµως ότι έχει άλλες πληροφορίες...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πήγαν καλά οι «παλιοσειρές»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους κυριάρχησαν στους επανεκλεγέντες του Ν. Καραπάνου οι περισσότεροι από τους νυν δηµοτικούς συµβούλους.

Πρώτος των πρώτων ο Σπ. Καρβέλης που τετραπλασίασε τις ψήφους του αν και «Τσάρος» των οικονοµικών, µια φύσει αντιδηµοφιλής θέση... Με τα ληξιπρόθεσµα που πήρε αφειδώς από την κυβέρνηση το πόστο του ήταν καθοριστικό σε όλη την πενταετία µε σωρεία αναθέσεων κ.λπ.

Γ. Καραπαπάς, Τ. Σκαρµούτσος τα πήγαν εξίσου καλά, δύο εργατικά στελέχη που δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

«Μετά από 5 χρόνια µπορώ να σας κοιτάω στα µάτια», λέει ο αντιδήµαρχος Σπ. Καρβέλης, απευθυνόµενος στους πολίτες ζητώντας και πάλι την ψήφο τους για το έργο που έκανε. Σε ανακοίνωσή του µιλάει για αναβάθµιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του δήµου και επαίρεται για την άµεση πληρωµή των προµηθευτών. Βλέποντας αυτό επτά δηµοτικοί σύµβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι δεν µπόρεσαν να µην απαντήσουν αφού φαίνεται ότι ο κ. Καρβέλης δεν ανέφερε ολόκληρη την αλήθεια. Πρώτα - πρώτη η πληρωµή των προµηθευτών κλπ. έγινε κατ’ επιλογή και µε χρήµατα που έδωσε η κυβέρνηση από το πρόγραµµα των ληξιπρόθεσµων. Υπάρχουν προµηθευτές που δεν πληρώθηκαν για να τιµωρηθούν επειδή δεν ήταν ανάµεσα στους αυλοκόλακες του «Ραδιοµεγάρου». Από κει και πέρα όπως παρατηρούν και οι 7 σύµβουλοι, κατά την διάρκεια της θητείας του προέκυψαν δεκάδες διαταγές πληρωµής που για τις περισσότερες ο ίδιος ο κ. Καρβέλης υπέγραψε βεβαιώσεις, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Στο θέµα των αδέσποτων δαπανήθηκαν κάποια χρήµατα χωρίς αποτέλεσµα, προσλήψεις προσωπικού στο δήµο δεν έγιναν, αλλαγή στο οργανόγραµµα δεν έγινε. Στάλθηκαν όµως υπάλληλοι στην «εξορία» έγινε «κοµποστοποίηση» άλλων, αφού η περίφηµη µεταστέγαση του δηµαρχείου τους στοίβαξε σε µικρούς χώρους, και άλλα πολλά τέτοια που µόνο υπερήφανο δεν έπρεπε να τον κάνουν. Παρόλα αυτά ο κ. Καρβέλης ζητάει και πάλι την ψήφο των δηµοτών για να συνεχίσει το έργο του. Το έργο δηλαδή που ξεκίνησαν µαζί µε τον δήµαρχο, των διακρίσεων και της αναλήθειας, έχοντας το θράσος να κοιτάζει στα µάτια τους δηµότες...

Δεν ξέρουµε εάν ο κ. Καρβέλης έγραψε µόνος του το κείµενο, αλλά δεν έπεισε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό ας ρίξει περισσότερο βάρος στο περίφηµο τετραδιάκι των «εξυπηρετήσεων» που κρατά για το οποίο τον µέµφονται αντίπαλοι υποψήφιοι σύµβουλοι, αλλά και συνάδελφοί του στην πλειοψηφία αφού επιθυµεί διακαώς να µας διοικήσει και άλλη πενταετία!

Σ.Σ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του αντιδημάρχου κ. Καρβέλη στην οποία μας περιγράφει το μεγάλο έργο που άφησε στο Δήμο.

Αρχικά να πούμε ότι πρέπει να ανάβει ένα κεράκι στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων αλλά και τις συνεχόμενες χρηματοροές από τα Υπουργεία. Επειδή φαίνεται πως έχει κοντή μνήμη θα υπενθυμίσουμε κάποια από τα κατορθώματά του και αν θέλει ας απαντήσει.

1. Διαταγές πληρωμής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του προέκυψαν δεκάδες διαταγές πληρωμής στις περισσότερες από αυτές έχει υπογράψει και τις σχετικές βεβαιώσεις. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για έργα και προμήθειες. Και φυσικά δε θα κάναμε καν λόγο αν επρόκειτο για ελάχιστες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να απορρέουν από επείγουσες καταστάσεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη άλλωστε σχετική έρευνα της δικαιοσύνης για το θέμα όπως ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης.

2. Αδέσποτα ζώα. Τα αδέσποτα ζώα ακόμα “τρώνε” τους δημότες και εμείς ακόμα θυμόμαστε την ανακοίνωσή του ότι κατασκευάζει καταφύγιο ζώων με 20.000 ευρώ ενώ κανονικά απαιτούνται κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.(εδώ και εδώ) Τα λίγα αυτά λεφτά των δημοτών ακόμα σαπίζουν δίπλα στο Βιολογικό καθαρισμό, στο Μεσολόγγι, από όπου και η σχετική φώτο.

3. Πού είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού; Η σημερινή Δημοτική αρχή συνετέλεσε στην αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου. Μάταια αναζητούμε το Δήμο στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ παρά το ότι υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις.

4. Καμία αλλαγή οργανισμού στο Δήμο. Ουδέποτε προχώρησε στις απαιτούμενες αλλαγές του οργανογράμματος του Δήμου αν και ήταν υπεύθυνος για αυτό τον τομέα.

5. “Εξορία” υπαλλήλων. Αντίθετα ήταν υπεύθυνος για την απομάκρυνση υπαλλήλων υψηλών προσόντων από την κεντρική υπηρεσία του Δήμου, στα ΚΕΠ διαμορφώνοντας συνθήκες υπαλληλικής Μακρονήσου μέσα στο Δήμο.

6. Κομποστοποίηση υπαλλήλων. Φρόντισε να στεγάσει τους υπαλλήλους του Δήμου σε απάνθρωπες συνθήκες στεγάζοντας πολλά άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά, ρίχνοντας έτσι κσι την αποδοτικότητά τους ενώ για τον εαυτό του επέλεξε ένα μεγάλο ευάερο και ευήλιο γραφείο. Οι υπάλληλοι είναι άνθρωποι και συνεργάτες μας κ. Αντιδήμαρχε. Μάλλον δεν το έχετε καταλάβει αυτό.

7. Έδωσε ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όταν έφερε εισήγηση ανυπόγραφη και χωρίς γνώση του αρμοδίου υπαλλήλου οδηγώντας το συμβούλιο σε παράτυπη απόφαση η οποία έγινε κατά τύχη αντιληπτή και ανακλήθηκε αφού έγινε μεγάλο θέμα. Δεν είχε την ευθιξία όχι παραίτησης αλλά ούτε και απλής συγνώμης.(εδώ)

8. Υπάρχουν δαπάνες σε συγκεκριμένες κατηγορίες που καταλήγουν κατά μεγάλο μέρος στα ίδια πρόσωπα. Πως γίνεται αυτό; Ηχητικά, Εκτυπωτικά, κλπ κλπ. . Ευτυχώς υπάρχει και το “Διαύγεια”. Διαψεύστε το αν δεν είναι έτσι.

9. Περιμένουμε ακόμα να μας πει τις ενέργειές του για να βελτιώσει τα έσοδα του Δήμου.

10. Επίσης ας μας θυμίσει για ποιο σοβαρό θέμα του Δήμου πήρε θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δε θα συνεχίσουμε άλλο. Είναι περιττό.
Κλείνοντας να πούμε ότι το μόνο που θα έπρεπε να ευχαριστήσει είναι τον προϊστάμενό του Δήμαρχο που τον άφησε πέντε χρόνια σχεδόν στην ίδια θέση. Τώρα αν μετά από όλα αυτά μας κοιτάει και στα μάτια, φανταστείτε τι θα μας κάνει από εδώ και πέρα αν επανεκλεγεί μαζί με τον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχει.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι
Σπύρος Βασιλείου
Κων/νος Γιαννόπουλος
Ιωάννης Γυφτογιάννης
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημήτριος Κοκοτός
Ανδρέας Κότσαλος
Ευαγγελία Τσέλιου Παναγοδήμου

Οι “επιστήμονες”… ξαναχτύπησαν. Με σχετική απόφαση (151/2019) του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2019» και ενώ είχαν αποχωρήσει πλέον όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αφαιρούν 24.412 ευρώ από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ» και τα διαθέτουν μέσω του αποθεματικού για «Ρύθμιση οφειλών ΠΟΕ από δικαστικά».

Ταυτόχρονα η Οικονομική Επιτροπή με την υπ’ αριθ. 134/2019 (ορθή επανάληψη) απόφασή της παραιτείται από την άσκηση ένδικου μέσου κατά διαταγής πληρωμής επιχειρηματία με σχεδόν ίδιο ποσό (24.645 ευρώ).

Με δυο λόγια αφαιρούν χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική προστασία, που ακόμα και σήμερα είναι τόσο απαραίτητα, για να πληρώσουν τα φαγοπότια τους, τα οποία επιβαρύνουν τους δημότες και μάλιστα με καπάρο…

Αιδώς Αργείοι…

 

ΥΓ1. Από που και ως που είναι νόμιμη η αφαίρεση πολύτιμων πόρων από την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, τη στιγμή κατά την οποία η συγκεκριμένη πίστωση δεν μπορεί να διατεθεί για άλλο σκοπό; Ακούει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

 

ΥΓ2. Και επειδή κατά πάγια πρακτική σας θα προσπαθήσετε να στρέψετε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία κατά της παράταξής μας, εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτε, όχι μόνον μ’ αυτόν, αλλά και με όλους αυτούς που με ελαφρά τη καρδία προβαίνετε σε αναθέσεις, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις και κατόπιν τους οδηγείτε στην πεπατημένη έκδοσης διαταγών πληρωμής κατά του Δήμου.      

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Πάσχα µε 3 κιλά κρέας…

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/05/2019

Επτακόσια κιλά κρέας αγόρασε ο δήµος Μεσολογγίου, µε απευθείας ανάθεση σε κρεοπωλείο της πόλης, για την διανοµή σε άπορους κατοίκους του δήµου, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σύµφωνα µε την απόφαση του αντιδηµάρχου Σπ. Καρβέλη αγοράστηκαν προς 6,30 ευρώ το κιλό, που µαζί µε το ΦΠΑ κόστισε συνολικά 5.000 ευρώ περίπου. Το ζήτηµα δεν είναι ότι αγοράστηκε κρέας για τις άπορες οικογένειες, αφού καλώς έγινε αυτό. Το ζήτηµα είναι ότι δεν µοιράστηκε στο σύνολό του σε αυτές...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία