Αγγελίες    Επικοινωνία

«Δεν υπάρχει φράγκο»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

 

Για τα οικονοµικά του δήµου ενηµερώνεται συνεχώς ο δηµοτικός σύµβουλος Σπύρος Βασιλείου που θα αναλάβει τον νευραλγικό αυτό τοµέα για την λειτουργία ενός ΟΤΑ.

Στο παρελθόν είχε ειπωθεί πολλές φορές από την δηµοτική αρχή ότι υπάρχει πλεόνασµα και είχε προσδιοριστεί τα 2,5 εκατ. ευρώ, γεγονός για το οποίο κόµπαζε. Ο κ. Βασιλείου µιλώντας σε συνεργάτη της στήλης είπε όµως ότι έχει άλλες πληροφορίες...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η… οµάδα κρούσης του Κώστα Λύρου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/07/2019

Του Σωκράτη Στέλλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίοδος συνεχών επαφών είναι η παρούσα για τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, ώστε να χτιστεί με τον καλύτερο τρόπο η νέα δημοτική αρχή.

Οι συναντήσεις με συνεργάτες του είναι συνεχείς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποκτήσει γνώση και γνώμη για πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο, παρά την δυσκολία που συναντά στην ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Εκείνο που προέχει άμεσα είναι να γίνει η επιλογή των αντιδημάρχων και των...

 

Ο ρόλος Γιαννόπουλου
Σε αυτή την ομάδα που στήνεται κομβικό ρόλο θα έχει ο Ντίνος Γιαννόπουλος που ακούγεται ότι θα πάρει την θέση του Νίκου Σολδάτου, ως γενικός γραμματέας του δήμου. Είναι μια θέση κλειδί μέσω της οποίας συντονίζεται το έργο του δήμου, υπάρχει στενή συνεργασία με τους αιρετούς, γίνεται η επεξεργασία των αποφάσεων και απαιτεί...

 

Ποιοι πάνε πού
Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για ανάληψη της αντιδημαρχίας Οικονομικών από τον Σπ. Βασιλείου και των Έργων από τον Σπ. Διαμαντόπουλο. Ο Αντώνης Αλετράς θα έχει ως αρμοδιότητα τους Οινιάδες, αλλά και άλλους τομείς που δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη, π.χ. το πράσινο και κομμάτια της...

 

Ανάγκη για αναπτυξιακή αντιδημαρχία
Άγνωστο είναι εάν ο κ. Λύρος ορίσει και πέμπτο αντιδήμαρχο και τι αρμοδιότητες θα του μεταφέρει. Για πολλούς η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται έναν ικανό manager σε θέση π.χ. Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Τουρισμού...

 

Οι υπόλοιπες θέσεις
Στο σκέλος των δημοτικών επιχειρήσεων, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου και των πολιτιστικών ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ. Για πρόεδρος του Δ.Σ. μάλλον προορίζεται ο γιατρός Γιάννης Τσώλος. Στο Πνευματικό Κέντρο ως επικρατέστερη δείχνει η δικηγόρος Παρασκευή Πετρονικολού. Η Κοινωφελής και η ΔΕΥΑΜ δεν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Στον αυτόµατο πιλότο ο δήµος;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για κενό εξουσίας στον δήμο Μεσολογγίου κάνει λόγο ο νέος δήμαρχος, Κώστας Λύρος, καθώς φαίνεται ότι κάποια πράγματα δεν προχωρούν, ενώ για άλλα γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτούν όπως - όπως.

Σε άλλη σελίδα της ΑΙΧΜΗΣ γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μετά από καταγγελίες των εμπλεκομένων, όπως είναι η ανάθεση για το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η κατάσχεση του λογαριασμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που δημιουργεί τον φόβο να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επιπλέον αρκετά έργα που ξεκίνησαν προεκλογικά, τώρα πλέον γίνονται βιαστικά, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Προς αξιοποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Σιγήν ιχθύος τηρεί ακόµη ο νέος δήµαρχος σε ό,τι αφορά την ανάληψη θέσεων από τους εκλεγµένους του δηµοτικούς συµβούλους.

Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν ανάψει ενόψει του Σεπτεµβρίου. Εκείνο που προέχει βέβαια δεν είναι να γίνουν τοποθετήσεις µε σειρά ψήφων, αλλά βάσει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η δική σας ψήφος και επιλογή με οδηγεί για μια ακόμη φορά να υπηρετήσω τον τόπο μου με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.

Είναι μέγιστη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη την οποία μου δείχνετε.

Είναι μέγιστο χρέος να γίνω η φωνή σας για το καλό του τόπου μας.

Είναι μέγιστο καθήκον να δουλέψω για να γίνει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αυτό που του αξίζει κι αυτό που αξίζει για τα παιδιά μας.

Προχωρούμε όλοι μαζί με πνεύμα σύμπνοιας, ηθικής και δικαίου.

Έχοντας επικεφαλής το Δήμαρχό μας Κώστα Λύρο του οποίου η μέχρι τώρα πορεία (προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική) αποτελεί εχέγγυο, θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Θα δουλέψουμε για ένα καλύτερο Δήμο.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη σας.

Με εκτίμηση
Βασιλείου Σπύρος

Αξιότιμη Δημοτική Αρχή, μιας και η ανακοίνωσή σας είναι ανώνυμη και ανυπόγραφη,

Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι δικαίωμά μας και έχει την έννοια της προσφοράς και μόνο. Τρανή απόδειξη τούτου είναι ότι ορισμένοι από εμάς είχαμε, όπως κι εσείς λέτε, θέσεις ευθύνης, τις οποίες δεν διστάσαμε να θυσιάσουμε προκειμένου να μην παραβούμε τις αρχές και τις αξίες μας. Άλλοι έχουν άγχος μη χάσουν τις "καρέκλες".

Φερέφωνα ούτε υπήρξαμε, ούτε θα υπάρξουμε. Είμαστε εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και έχουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε την άποψή μας.

Εάν δεν ισχύουν αυτά που λέμε θα μπορούσατε να απαντήσετε με στοιχεία. Εσείς επιλέξατε για άλλη μια φορά την τακτική του: "Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά Σπέρνω".

Αλήθεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ τι λένε;

Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, έχετε δείξει εμπράκτως το πόσο το σέβεστε. Ακόμα περιμένουμε τις ζωντανές μεταδόσεις του στο διαδίκτυο για να ενημερώνεται ο κόσμος. Τελευταία δε, επιλέγετε και μεσημεριανές ώρες για τις συνεδριάσεις ενώ σας είχαμε επισημάνει πως αυτό δε βοηθάει στη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και υποβαθμίζει το συγκεκριμένο όργανο. 

Όσον αφορά το συνδυασμό στον οποίο έχουμε ενταχθεί σας ενημερώνουμε ότι ονομάζεται "Δημιουργική Ανατροπή" και έχει ως επικεφαλής του τον κ. Κώστα Λύρο, έναν άνθρωπο με κεφαλαίο Α, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας και βασικό κατά την άποψή μας για οποιονδήποτε θέλει να ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα του Δήμου.

Τέλος και όσον αφορά στις προτάσεις μας, προέρχονται από την κοινωνία με την ανοικτή διαδικασία που εφαρμόσαμε, θα κριθούν και θα επιστρέψουν ανταποδοτικά στην κοινωνία. Μην αγχώνεστε λοιπόν γιατί εσείς σε όλη τη διαδικασία δεν είστε κριτής αλλά κρινόμενος και μάλιστα φορτωμένος με πάμπολλα θολά σημεία και υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας σας. 

Υπομονή λοιπόν, το λόγο σε λίγο θα έχει ο λαός...          

"Ο καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γενέσθαι.."

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου,

Βασιλείου Σπύρος

Γιαννόπουλος Κων/νος

Γυφτογιάννης Ιωάννης

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Κότσαλος Ανδρέας

Κοκοτός Δημήτρης

Τσέλιου-Παναγοδήμου Ευαγγελία 

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία