Αγγελίες    Επικοινωνία

Στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά η παρουσίαση των αρχιτεκτονικών και χωροταξικών ιδεών των δυο πανελληνίων διαγωνισμών που προκήρυξε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την δημιουργία του Περιαστικού Πάρκου στην βόρεια είσοδο της Πάτρας και του Οικοτουριστικού Πάρκου στον χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του «Ρουαγιάλ» στην Πάτρα και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα της δημόσιας διαβούλευσης που θ’ ακολουθήσει, ώστε πολίτες και φορείς να διατυπώσουν γνώμη, σχόλια και παρατηρήσεις επί των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Για την προετοιμασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σημαντική ήταν η συμβολή και η βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας.

Το πλήρες πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:

10:15-10:30: Προσέλευση

10:30-10:45: Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα

«Παρουσιάσεις ιδεών για τη Μελέτη ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών»

10:45-11:00: Παρουσίαση 1ου βραβείου από τον κ. Δημήτριο – Ίφιτο Ζησιμόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:00-11:15: Παρουσίαση 2ου βραβείου από την κα Αγάπη Πρωίμου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:15-11:30: Παρουσίαση 3ου βραβείου από τον κ. Σπυρίδωνα Μαρτίνη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:30-11:45: Παρουσίαση 1ης εξαγοράς από τον κ. Δημήτριο Γόγολο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:45-12:00: Παρουσίαση 2ης εξαγοράς από τον κ. Σταύρο Μουζακίτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:00-12:15: Παρουσίαση 3ης εξαγοράς από εκπρόσωπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Παρουσίαση ιδέας για τη Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)»

12:15-12:30: Παρουσίαση 1ου βραβείου από την κα Μαριλένα Παπαγεωργίου, Μηχανικό Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, την κα Αικατερίνη Γκόλτσιου, Γεωπόνο-Αρχιτέκτονα τοπίου και την κα Δήμητρα Ραχμανίδου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:30-13:00: Απονομή βραβείων

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Τζομάκας.

-Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Υγεία με έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις - Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα», θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη», στην Πάτρα στις 6 το απόγευμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΔΕ με κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιφέρειας που ασχολούνται με την Προαγωγή Υγείας στοχεύοντας στην επαρκή ενημέρωση των πολιτών και στην αποφυγή επιβλαβών συμπεριφορών. Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας γύρω από θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις και την προαγωγή Υγείας με επίκεντρο τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει. Θα μιλήσουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατροί και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη, την έγκαιρη αντιμετώπιση και τη θεραπεία των αφροδίσιων νοσημάτων.

Η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού κρίθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης της μετάδοσης των αφροδίσιων νοσημάτων στην ευρύτερη κοινότητα και την αποφυγή των συνεπειών τους. Παράλληλα θεωρήθηκε αναγκαία η παρέμβαση στην φοιτητική κοινότητα της Πάτρας με στόχο τη λήψη προφυλάξεων, την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ατομικής υγιεινής και τη διαμόρφωση ώριμης συμπεριφοράς απέναντι στο ζήτημα.

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι νοσήματα που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο κατά τη σεξουαλική επαφή. Μερικά απ’ αυτά μπορούν να μεταδοθούν με απλή σωματική επαφή, ενώ άλλα χρειάζονται πλήρη και στενή σεξουαλική επαφή. Οι ασθένειες που μεταδίδονται με τον τρόπο αυτό αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως. Θεαματική είναι η αύξηση ασθενειών, όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια καθώς επίσης και η μόλυνση από χλαμύδια, τα οποία εκτός των άλλων είναι υπεύθυνα για το 33% των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αλματώδη αύξηση των αφροδίσιων νοσημάτων είναι: η αδιαφορία για τους κινδύνους που κρύβει το σεξ χωρίς προφυλάξεις και η εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων, οι μετακινούμενες ομάδες μεταναστών και τα θύματα trafficking, η εισροή πληθυσμιακών ομάδων από χώρες με χαμηλό υγειονομικό προφίλ, χωρίς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η έλλειψη καθαριότητας και υγειονομικής κουλτούρας κ.ά.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Έργου συνεργασίας TAGs - "Υπηρεσίες τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας για την τόνωση των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων και για τη στήριξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ομάδων τοπικής δράσης", θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στην πόλη Μπρίντιζι της Ιταλίας, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας CETMA.

Aπό την πλευρά της Ελλάδας, εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Το κεντρικό θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου είναι η Γεωργία Ακριβείας, μία στρατηγική καινοτομίας η οποία εφαρμόζεται στην γεωργία και επιτρέπει, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, μία σημαντική αύξηση στην παραγωγικότητα της καλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως την μείωση της κατανάλωσης νερού και χημικών.

Το Συνέδριο αποτελεί μία ενδιαφέρουσα ευκαιρία για εκπροσώπους δημόσιων φορέων, τοπικά εμπλεκόμενων φορέων, Πανεπιστημίων, οργανισμούς έρευνας και τεχνολογίας, εμπορικούς συλλόγους, γεωργικές επιχειρήσεις, Ομάδες Τοπικής Δράσης, που στόχο έχουν την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και νέων ιδεών, με τελικό σκοπό να προετοιμάσουν την πορεία για μελλοντική συνεργασία στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο συνέδριο με υπαλλήλους της Ομάδας έργου μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας που αποτελεί και την υπηρεσίας υλοποίησης του.

Σκοπός του έργου TAGs είναι η προώθηση ενός τρόπου παροχής κινήτρων για την εφαρμογή τεχνολογικών και επιχειρηματικών καινοτομιών στον αγροτικό τομέα και τη δημιουργία ενός διασυνοριακού cluster αποτελούμενου από φορείς έρευνας, καινοτομίας και χάραξης πολιτικών καθώς και από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρεια Απουλία της Ιταλίας.

Το έργο TAGs, το οποίο χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 885.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 (Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα), συντονίζεται από τον ερευνητικό οργανισμό CREA (Agricultural Research and Economics Council) με έδρα την πόλη Μπάρι σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας CETMA με έδρα την πόλη Μπρίντιζι και την Ομάδα Τοπικής Δράσης "Land of Trulli and Barsento", από πλευράς της Ιταλίας.

Εγγραφές για συμμετοχή στο συνέδριο γίνονται στον σύνδεσμο: http://www.cetma.it:888/tags/

 

 

Σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του «Ρουαγιάλ» στην Πάτρα (ώρα 10.30 π.μ.) πρόκειται να παρουσιαστούν οι αρχιτεκτονικές και χωροταξικές ιδέες των δυο πανελληνίων διαγωνισμών που προκήρυξε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία Περιαστικού Πάρκου στη βόρεια είσοδο της Πάτρας και Οικοτουριστικού Πάρκου στο χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Η εκδήλωση της Δευτέρας είναι το πρώτο βήμα της δημόσιας διαβούλευσης που θ’ ακολουθήσει, ώστε πολίτες και φορείς να διατυπώσουν γνώμη, σχόλια και παρατηρήσεις επί των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χαρακτήρισε οραματικά τα δύο σχέδια, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονται στους βασικούς στόχους της Περιφέρειας ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου. Ο κ. Κατσιφάρας κάλεσε τους πολίτες να είναι συνδιαμορφωτές και συμμέτοχοι στις τελικές επιλογές, τόσο με την παρουσία τους τη Δευτέρα στο «Ρουαγιάλ» -όπου και θα εκτεθούν όλες οι προτάσεις- όσο και μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που θα ακολουθήσει.

«Θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των σχεδιασμών μας, ακούμε τη φωνή του, δίνουμε βάρος στη γνώμη του, καταφεύγουμε και αυτή τη φορά σε μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία, όπου η κάθε άποψη θα ληφθεί υπόψη και θα συνυπολογιστεί στην τελική μορφή των δυο έργων», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

«Με την παρουσίαση των αρχιτεκτονικών ιδεών σε ανοικτή εκδήλωση δίνεται σε όλους η ευκαιρία να δουν από κοντά τις προτάσεις, να διατυπώσουν μια πρώτη γνώμη, αλλά και να συζητήσουν από κοντά με τους μελετητές», είπε ο Περιφερειάρχης και αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, πρόσθεσε:

«Στην αμέσως επόμενη φάση -και μέσα σε λίγες μέρες- το σύνολο των ιδεών θ’ αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ώστε να ξεκινήσει και η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση. Οι δε παρατηρήσεις και τα σχόλια των πολιτών και των φορέων θα κωδικοποιηθούν και θ’ αξιολογηθούν από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που ήδη συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά τις αρχιτεκτονικές ιδέες που κατατεθήκαν, ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι στόχος είναι να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο κι εξήγησε την οραματική κατεύθυνση στην οποία κινούνται.

«Το Περιαστικό Πάρκο στη βόρεια είσοδο της Πάτρας, με άξονα και σημείο αιχμής το Αρχαιολογικό Μουσείο μας, αποβλέπει στην ενοποίηση όλων των χώρων που βρίσκονται σήμερα εκατέρωθεν της εθνικής οδού έως τη συμβολή της με την οδό Αμερικής. Θα είναι μια μεγάλη παρέμβαση που θα μετατρέψει αυτή την αναξιοποίητη σήμερα ζώνη σ’ ένα μεγάλο χώρο Πρασίνου, Ιστορίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ανοικτό και επισκέψιμο σ’ όλους τους πολίτες. Παράλληλα, θα αναδείξει, θα ενοποιήσει και θ’ αναβαθμίσει όλη την περιοχή απ’ το Ζαβλάνι και την Ανθούπολη έως την Αγυιά, με σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και στην τουριστική και πολιτιστική φυσιογνωμία της Πάτρας και μάλιστα στην είσοδο της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης για τη λίμνη Αστερίου, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το πρότυπο Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου είναι μια παρέμβαση με διαφορετικά χαρακτηριστικά. «Μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε πόλο έλξης επισκεπτών σ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ο σχεδιασμός αποβλέπει σε ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς επιβάρυνση του φυσικού τοπίου, με την προοπτική –μεταξύ άλλων- η τεχνητή λίμνη που θα δημιουργηθεί να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας σειράς δραστηριοτήτων συνδεδεμένων με το φυσικό περιβάλλον, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για δύο οράματα που ξεκινούν να υλοποιούνται με σωστό, επιστημονικό τρόπο και με βάση το θεσμικό πλαίσιο της χώρας, με προοπτική να ενταχθούν για χρηματοδότηση στην Προγραμματική Περίοδο 2020-2027. «Είναι σημαντικό που δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαβούλευση. Θα είμαστε υπόδειγμα για όλη τη χώρα», πρόσθεσε.

«Ένα στρατηγικό όραμα που έχει ωριμάσει εσωτερικά, μέσω ανοικτής διαδικασίας γίνεται κτήμα των πολιτών. Είναι ένα έργο που θα υλοποιηθεί από κάτω προς τα πάνω. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται κάτι τέτοιο. Εκτιμώ ότι και τα δύο έργα θα κοσμούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας» επεσήμανε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Νέος διαγωνισμός για την ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας

Στο μεταξύ, μέσα στον Μάρτιο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει στην προκήρυξη και τρίτου διαγωνισμού με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας». Μετά τις τελικές συναντήσεις που έγιναν με το Δήμο Θέρμο και σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο της προκήρυξης που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης – παρουσίασης των προτάσεων των δύο αρχιτεκτονικών διαγωνισμών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:15-10:30: Προσέλευση

10:30-10:45: Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα

«Παρουσιάσεις ιδεών για τη Μελέτη ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών»

10:45-11:00: Παρουσίαση 1ου βραβείου από τον κ. Δημήτριο – Ίφιτο Ζησιμόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:00-11:15: Παρουσίαση 2ου βραβείου από την κα Αγάπη Πρωίμου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:15-11:30: Παρουσίαση 3ου βραβείου από τον κ. Σπυρίδωνα Μαρτίνη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:30-11:45 : Παρουσίαση 1ης εξαγοράς από τον κ. Δημήτριο Γόγολο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:45-12:00: Παρουσίαση 2ης εξαγοράς από τον κ. Σταύρο Μουζακίτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:00-12:15: Παρουσίαση 3ης εξαγοράς από εκπρόσωπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Παρουσίαση ιδέας για τη Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)»

12:15-12:30: Παρουσίαση 1ου βραβείου από την κα Μαριλένα Παπαγεωργίου, Μηχανικό Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, την κα Αικατερίνη Γκόλτσιου, Γεωπόνο-Αρχιτέκτονα τοπίου και την κα Δήμητρα Ραχμανίδου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:30-13:00: Απονομή βραβείων

Συντονιστής εκδήλωσης: κ. Χρήστος Τζομάκας – Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις 13, 14 και 15 Μαρτίου αντίστοιχα σχετικά με το Ευρωπαϊκό έργο EGOV-INNO του Προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 που το ΠΤΑ συντονίζει.

Το έργο έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών και εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από περιφερειακές αρχές και περιφερειακούς αναπτυξιακούς φορείς για την υποστήριξη και το συντονισμό του περιφερειακού δυναμικού έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους επιμελητήρια θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό, στις επιχειρήσεις και στους φορείς εντός και εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο της προώθηση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και την περαιτέρω δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων.

Κύριος στόχος του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις στην Απουλία και στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της χρήσης προσαρμοσμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για επιχειρήσεις (π.χ. για καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις) και προτείνοντας αποτελεσματικές και εφικτές εφαρμογές που οδηγούν σε καλύτερη διακυβέρνηση και ταχύτερη παροχή υπηρεσιών στον τοπικό ιδιωτικό τομέα.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρουσιαστούν διεθνείς πρακτικές σε επιλεγμένους τομείς εφαρμογών που συλλέχθηκαν από τους εταίρους του έργου, οι οποίες κατόπιν διαβούλευσης θα αξιολογηθούν στην κατεύθυνση κατάρτισης ενός σχεδίου δράσης ανάπτυξης G2B υπηρεσιών και εργαλείων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ένας εκ των ομιλητών στην εκδήλωση του Αγρινίου θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας e-trikala, ο οποίος θα αναφερθεί στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την υλοποίηση δημοτικών, εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών έργων.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι περιφερειακοί φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καινοτομίας και την αξιοποίηση των δημόσιων επενδυτικών πόρων, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους με στοχευμένες επενδύσεις και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης και ανοικτές συζητήσεις.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», η Αναπτυξιακή Εταιρία INNOVAPUGLIA και η Περιφέρεια της Απουλίας (μονάδα ανταγωνιστικότητας και έρευνας παραγωγικών συστημάτων).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, στη συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2019, ενέκρινε την πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Διαμόρφωση πεζογέφυρας–διαδρόμου (από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη) και αποκατάσταση πρόσβασης στις υπάρχουσες κλίμακες καθόδου στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο», συνολικού προϋπολογισμού 171.684 ευρώ.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση πεζογέφυρας σταθερού πλάτους από επαναλαμβανόμενα προκατασκευασμένα τμήματα (πλατφόρμες) που πρόκειται να συνδέσει το τμήμα του παραλιακού μετώπου στη θέση Γρίμποβο στη Ναύπακτο, ανάμεσα στις δημοτικές οδούς Αγελάου και Αρβανίτη και στην αποκατάσταση προσβάσεων στις υπάρχουσες κλίμακες προς την παραλία του Γριμπόβου.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την εικόνα του τμήματος της παραλίας που σήμερα είναι μη χρηστικό και παραμελημένο. Προβλέπεται να διαμορφωθεί μια αισθητικά άρτια κατασκευή με δυνατότητα αφαίρεσης και επαναφοράς του περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση όποτε αυτό απαιτηθεί, η οποία θα εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα και προσβασιμότητα σε πεζούς και ΑΜΕΑ, ενώ στο ποσό της χρηματοδότησης προβλέπεται και ο φωτισμός.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος : «Ένα έργο το οποίο υποσχεθήκαμε στον Ναυπακτιακό λαό μετά από σχεδιασμό φτάνει στο τέλος του. Κάτι που παλαιά φάνταζε ως ουτοπικό πλέον είναι πραγματικότητα. Η παρέμβαση αυτή σε συνδυασμό με την οδό Αποκαύκου και τις κάθετες οδούς θα αποτελέσουν μια ενότητα και έναν νέο προορισμό για τους συνδημότες μας».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Αντώνιος Φράγκος ανέφερε ότι: Μια κουραστική διαδρομή φτάνει στο τέλος της. Αφού εξασφαλίσαμε όλες τις αδειοδοτήσεις και ωριμάσαμε την πρόταση την πρόταση για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Η Ναύπακτος σύντομα αποκτά νέα πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Σελίδα 1 από 268

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία