Αγγελίες    Επικοινωνία

Τελεφερίκ κατά μήκος του ποταμού Μειλίχου, υπογειοποίηση της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στην είσοδο της Πάτρας, ανάδειξη της Ρωμαϊκής Γέφυρας και αξιοποίηση της βίλλας Φέγγου είναι ορισμένες μόνο από τις αρχιτεκτονικές ιδέες – προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της «Μελέτης ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» και οι οποίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις περιλαμβάνουν ιδέες για την αναδιαμόρφωση μιας ολόκληρης περιοχής, όπου προβλέπονται μεταξύ άλλων ελεύθεροι χώροι, πλατεία, ανοικτός συναυλιακός χώρος, Βοτανικός Κήπος, γήπεδα για αθλοπαιδιές, ενίσχυση του πρασίνου, αναδιαμόρφωση εισόδων σχολείων, πεζοδρομημένα τμήματα και δίκτυα ποδηλατοδρόμων.

Την εκδήλωση παρουσίασης των αρχιτεκτονικών ιδεών, που φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019 στον πολυχώρο «Ρουαγιάλ», συντόνισε ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Τζομάκας.

Το σύνολο των ιδεών θ’ αναρτηθεί το επόμενο διάστημα στο Διαδίκτυο, ώστε να ξεκινήσει και η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση. Οι δε παρατηρήσεις και τα σχόλια των πολιτών και των φορέων θα κωδικοποιηθούν και θ’ αξιολογηθούν από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που ήδη συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, πρόκειται να συναντηθεί με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις των περιοχών παρέμβασης και να τους ενημερώσει σχετικά.

Το περιεχόμενο των προτάσεων για το Περιαστικό Πάρκο της Πάτρας

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στην ομάδα μελέτης που απαρτίζεται από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Δημήτριο – Ίφιτο Ζησιμόπουλο, και τις φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Ευαγγελία Βουκελάτου, Κωνσταντίνα Κουτούλα, Ανδρομάχη Ροδοπούλου και την εξωτερική συνεργάτη αρχιτέκτονα – μηχανικό Αναστασία Καντιδάκη.

Η πρόταση επιχειρεί να παραγάγει ένα νέο παράδειγμα δημόσιου χώρου, στο οποίο συνδυάζονται η Φύση, η Γνώση και ο Πολιτισμός, συνθέτοντας ένα ζωντανό αστικό περιβάλλον και ένα νέο κέντρο για τη Βόρεια Πάτρα.

Η κεντρική ιδέα για την αρχιτεκτονική των παρεμβάσεων ξεκινά από την αναφορά στο γραμμικό πρανές που διαχωρίζει Άνω και Κάτω Πόλη του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας και τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά ως σύνθετο περιβάλλον, όπου φυσικό και τεχνητό έδαφος συνυπάρχουν σε ενιαίες αστικές δομές – ως πρότυπο αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις αστικές ανάγκες και το ανάγλυφο.

Συνολικά η πρόταση σχηματίζει ένα πολύπλοκο δίκτυο δημόσιων χώρων, δημόσιων κτιρίων και αστικών υποδομών.

Το δεύτερο βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής στην ομάδα μελέτης που αποτέλεσαν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Αγάπη Πρωΐμου, Ελευθέριος Μιχαλούτσος, Αλεξάνδρα Στράτου, η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Μαρία – Κωνσταντίνα Παπαδέα και ο φοιτητής αρχιτεκτονικής Λάζαρος Κολαξής.

Η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών είναι ο κύριος δρόμος μεγάλης κλίμακας και σημασίας που σήμερα διασχίζει την περιοχή μελέτης και την χωρίζει σε δύο περιοχές. Παρατηρείται ένας κατακερματισμός μεταξύ κενού ελεύθερου χώρου και κτισμένου περιβάλλοντος. Η πρόταση θέλει να μετατρέψει ένα κενό χώρο σε ενεργό πεδίο.

Ο δρόμος βυθίζεται εκεί όπου συναντάει τη μεγαλύτερη επιφάνεια της περιοχής μελέτης, και μια αστική πλατεία μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ινστιτούτου Φυτών γεφυρώνει το κενό τοπίο εκατέρωθεν αυτού. Ένας υπόγειος κυκλοφοριακός κόμβος συνδέει το πάρκο, το Μουσείο και το Ινστιτούτο με την πόλη και το εθνικό δίκτυο. Τα σημεία ενδιαφέροντος ενώνονται με επιφάνειες διαφορετικών χαρακτήρων που ευνοούν διαφορετικές προγραμματικές δραστηριότητες.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων δίκτυο ποδηλατοδρόμου, πεζογέφυρα, αγορά, βοτανικός κήπος και στέγαστρο. Ένα νέο κέντρο ενεργοποιείται στα όρια της ιστορικής πόλης με την επέκτασή της.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα στην ομάδα μελέτης που απαρτίζεται από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς Σπυρίδωνα Μαρτίνη και Πρόδρομο Μηχαηλίδη.

Η προτεινόμενη ανάπλαση έχει πέντε βασικούς άξονες: Πόλη, Δραστηριότητες – Αναψυχή – Αθλητισμός, Πράσινο, Ιστορία – Μνήμη – Πολιτισμός και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι παρεμβάσεις περιέχουν στοιχεία που προσδίδουν στην πρόταση βιοκλιματικό χαρακτήρα σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της αειφόρου ανάπτυξης. Επιχειρείται η αύξηση του ενδιαφέροντος, ο εμπλουτισμός των χρήσεων, η φιλοξενία ποικίλων δραστηριοτήτων και η παροχή ελκυστικότερων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, αναμένεται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλες τις γειτνιάζουσες με την περιοχή ανάπλασης περιοχές, γεγονός που θα οδηγήσει στην αναβάθμισή τους.

Οι δύο βασικές επιλογές που αποτέλεσαν τον κορμό της πρότασης είναι βύθιση της Νέας Εθνικής Οδού και κατασκευή εναέριου τελεφερίκ για σύνδεση με το Μυκηναϊκό Πάρκο Βούντενης. Και τα δυο εκτιμάται πως αποτελούν στοιχεία που δεν ωφελούν μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά τα πλεονεκτήματά τους επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε ολόκληρη την πόλη.

Βάσει της πρότασης ο ποταμός Μείλιχος, αναμένεται να μετατραπεί σε ζωντανό κομμάτι της πόλης φιλοξενώντας δράσεις σχετικές με τη φύση και το περιβάλλον, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τη φύση, τις μετακινήσεις, την αναψυχή και τον αθλητισμό

Επίσης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έδινε ο διαγωνισμός το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε στην εξαγορά τριών ακόμη αρχιτεκτονικών ιδεών που εκπόνησαν:

Οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Άννα – Μαρία Βισίλια και Δημήτριος Γόγολος

Η ομάδα μελέτης η οποία αποτελείται από τους Δρ. Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΕΜΠ Δημήτριο Πολυχρονόπουλο, Δρ. Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΑΠΘ Δημήτριο Γιουζέπα, Δρ. Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΔΠΘ Μαρία – Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου, τον ειδικό σύμβουλο χωροτάκτη – πολεοδόμο Κωνσταντίνο Πορτοκαλίδη και τις φοιτήτριες αρχιτεκτονικής ΔΠΘ Ευθυμία Παπαδάκη και Δέσποινα Ζάχου

Ο αρχιτέκτων μηχανικός Σταύρος Μουζακίτης

Οι απονομές έγιναν αντίστοιχα από τους Προέδρους των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων νομού Αχαΐας Γιάννη Πανταζόπουλο, των Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας Άρη Γκατζόγια και Αγρονόμων – Τοπογράφων Αχαΐας Χρήστο Φαλιέρο.

Το Οικοτουριστικό Πάρκο στην περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου

Παρουσιάστηκε ακόμη η βραβευθείσα πρόταση για τη διαμόρφωση ενός πρότυπου Οικο-Τουριστικού Πάρκου στην περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Λίμνης Αστερίου. Το βραβείο στους μελετητές απένειμε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής. Η μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης υποβλήθηκε στο πλαίσιο του Ανοικτού Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών τον οποίο διεξήγαγε και χρηματοδότησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Τεχνητή Λίμνη Αστερίου μπορεί να ενταχθεί σε ένα δίκτυο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και να λειτουργήσει συνδυαστικά με τα παραγωγικά δίκτυα της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Με βάση τη μελέτη η χωρική οργάνωση της περιοχής διαχωρίζεται σε τρεις ζώνες, οι οποίες είναι:

  1. Ζώνη περιβαλλοντικής προστασίας: Περιλαμβάνει τη λίμνη, τις παραλίμνιες περιοχές, τα δάση κ.λπ. Προτείνονται έργα αναβάθμισης του τοπίου, δημιουργία πλωτών νησίδων, κορμοφραγμάτων και κορμοδεμάτων για τους χείμαρρους, ειδικά παρατηρητήρια πανίδας, σημεία θέασης, μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές κλπ.
  2. Ζώνη φιλοξενίας και αναψυχής: Αναπτύσσεται ανατολικά της λίμνης. Προτείνεται η δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης, δασικού χωριού, προβλήτας, καταστημάτων εστίασης, εξέδρας για θαλάσσια σπορ, κανό, modelboating κλπ.

III. Ζώνη αναψυχής και ψυχαγωγίας: Αφορά τις νοτιοδυτικές όχθες της λίμνης. Προτείνεται η δημιουργία πρότυπου πάρκου αναψυχής και παιδικής χαράς.

Σύμφωνα με την πρόταση το Οικο-Τουριστικό Πάρκο στην περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου θα έχει ως επακόλουθο την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των οικισμών Αστέρι και Κριθαράκια, καθώς και του γειτνιάζοντος δομημένου περιβάλλοντος.

Η βραβευθείσα μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης, εκπονήθηκε από την Μηχανικό Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Δρ. Μαριλένα Παπαγεωργίου, τη Γεωπόνο – Αρχιτέκτονα Τοπίου Δρ. Κατερίνα Γκόλτσιου και την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Δήμητρα Ραχμανίδου. Στη μελέτη συνεργάστηκαν επίσης οι: Σπυρίδων Μούντριχας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Δανάη Καραμήτσιου, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc, Θεώνη Κωστοπούλου, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφ. Ανάπτυξης, Βασιλική Δανάη Ρέψη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Σταμάτης Ματούλας, Περιβαλλοντολόγος – Χαρτογράφος.

Μια συγκινητική, βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαδραματίστηκε στην Πάτρα προ καιρού. Μια γυναίκα ήρθε από την Αλβανία για να δουλέψει και να μπορεί να στέλνει κάποια χρήματα στην οικογένειά της στη γειτονική χώρα. Η γυναίκα αυτή κάποια στιγμή δυστυχώς αρρώστησε και νοσηλεύτηκε στο Νοσημάτων Θώρακος της Πάτρας (όσο καιρό λειτουργούσε, πριν τη συγχώνευσή του με τον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας).

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε και η σορός της παρέμενε για καιρό στο ψυγείο του νεκροτομείου μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένειά της και να την παραλάβει. Οι αρχές επικοινώνησαν τότε με τον σύζυγό της στην Αλβανία ο οποίος απάντησε ότι του ήταν αδύνατο να έρθει στην Ελλάδα για να φροντίσει τα της μεταφοράς και της κηδείας της.

Έτσι τότε, μια νοσοκόμα του ιδρύματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παραλάβει η ίδια τη σορό και να κηδέψει με όλο το τελετουργικό την αλλοδαπή στο μνήμα που είχε ενταφιάσει και τη μητέρα της…

Πηγή: thebest.gr

Στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά η παρουσίαση των αρχιτεκτονικών και χωροταξικών ιδεών των δυο πανελληνίων διαγωνισμών που προκήρυξε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την δημιουργία του Περιαστικού Πάρκου στην βόρεια είσοδο της Πάτρας και του Οικοτουριστικού Πάρκου στον χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του «Ρουαγιάλ» στην Πάτρα και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα της δημόσιας διαβούλευσης που θ’ ακολουθήσει, ώστε πολίτες και φορείς να διατυπώσουν γνώμη, σχόλια και παρατηρήσεις επί των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Για την προετοιμασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σημαντική ήταν η συμβολή και η βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας.

Το πλήρες πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:

10:15-10:30: Προσέλευση

10:30-10:45: Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα

«Παρουσιάσεις ιδεών για τη Μελέτη ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών»

10:45-11:00: Παρουσίαση 1ου βραβείου από τον κ. Δημήτριο – Ίφιτο Ζησιμόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:00-11:15: Παρουσίαση 2ου βραβείου από την κα Αγάπη Πρωίμου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:15-11:30: Παρουσίαση 3ου βραβείου από τον κ. Σπυρίδωνα Μαρτίνη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:30-11:45: Παρουσίαση 1ης εξαγοράς από τον κ. Δημήτριο Γόγολο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

11:45-12:00: Παρουσίαση 2ης εξαγοράς από τον κ. Σταύρο Μουζακίτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:00-12:15: Παρουσίαση 3ης εξαγοράς από εκπρόσωπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Παρουσίαση ιδέας για τη Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)»

12:15-12:30: Παρουσίαση 1ου βραβείου από την κα Μαριλένα Παπαγεωργίου, Μηχανικό Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, την κα Αικατερίνη Γκόλτσιου, Γεωπόνο-Αρχιτέκτονα τοπίου και την κα Δήμητρα Ραχμανίδου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

12:30-13:00: Απονομή βραβείων

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Τζομάκας.

-Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Η Έκθεση Regional Agenda - Κερνάμε Ελλάδα μαζί με το Φεστιβάλ Μεσογειακής Γαστρονομίας, βάζει πλώρη για τη Πάτρα τα οποία θα μετατραπούν σε γαστρονομικό σημείο συνάντησης, συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων, στις 29, 30 & 31 Μαρτίου 2019, στο Κτήριο Β1 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Η Πάτρα θα καταστεί για αυτές τις μέρες η γαστρονομική πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της χώρας!

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 6 μεγάλες Θεματικές Ενότητες:

Έκθεση Προϊόντων:

Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.

Εργαστήρια Γεύσεων:

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι Chef θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από την Ελλάδα.

Οι Κουζίνες της Ελλάδας:

Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στην Πάτρα: Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα μας υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.

Η Κουζίνα της Δυτικής Ελλάδας:

Κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα προσφέρει μια δική της ξεχωριστή γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Θα δοκιμάσουμε από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της μαγειρεμένα από τους ίδιους.

Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα:

Το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί μας σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα μας προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις με βάση τα Ελληνικά προϊόντα.

Κουζίνες της Ευρώπης

Τοπικές κουζίνες από πόλεις – σταθμούς στην ιστορία της ευρωπαϊκής γεύσης. Συνδυάζονται και ενοποιούνται, προσφέροντας ένα μοναδικό Θέαμα, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Ωράριο Λειτουργίας:

Παρασκευή 29/03 16:00 - 21:00

Σάββατο 30/03 10:00 - 21:00

Κυριακή 31/03 10:00 - 21:00

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

κα. Χριστίνα Καραγιάννη, τηλ 2103610265, κινητό 6981313209

κ. Γιάννης Κάκκος, τηλ 2103622205

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος : 3€

Παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν

«Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης που μεταφέρουν στην Πάτρα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας/Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας και τη Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας.

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί από τις 16 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2019 στην Αγορά Αργύρη, αναφέρεται στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μια σημαντική εποχή για το γυναικείο κίνημα που έκανε αισθητή την παρουσία του με μια σειρά από δράσεις και διεκδικήσεις, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στις κοινωνικές εξελίξεις αναφορικά με τα φύλα.

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα εκείνης της εποχής, παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους. Τα εκθέματα έχουν παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Τα εγκαίνια στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως14:00 και από 17:00 έως 21:00.

Εργασίες συντήρησης στη σήμανση και στα στηθαία ασφαλείας ξεκινούν σύντομα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αχαΐας, μετά τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που αφορά εργασίες συντήρησης και στοιχειώδους ασφάλειας σε διάφορα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, όπως αυτά έχουν προκύψει από τα αιτήματα των δήμων, των τοπικών κοινοτήτων, διαφόρων συλλόγων, ιδιωτών, τις ομάδες ελέγχου του οδικού δικτύου, και της τροχαίας.

Ειδικότερα προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων με στηθαία τεχνικών έργων. Επίσης θα γίνει αντικατάσταση πληροφοριακών ρυθμιστικών πινακίδων και πινακίδων ένδειξης επικίνδυνων θέσεων, καθώς και διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.

Οι επεμβάσεις θα γίνουν σε επιλεγμένες θέσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αχαΐας.

Σελίδα 1 από 159

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία