Αγγελίες    Επικοινωνία

Την ανάγκη ενός νηφάλιου και εφ’ όλης της ύλης διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα και να ενισχυθεί ουσιαστικά η ακαδημαϊκή κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τις προβλέψεις του «νομοσχέδιου Γαβρόγλου» για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως το νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν γενικά, ένα κακό και επιζήμιο νομοθέτημα, που προκάλεσε υποβάθμιση στον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής, προσφέροντας ως «αντίδωρο» κάποιες γενικές, όσο και μελλοντικές προβλέψεις για τη δημιουργία νέων Σχολών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την ίδρυση της Νομικής της Πάτρας. Επίσης, υπογράμμισε πως η λέξη «ενίσχυση» δεν πρέπει να είναι αόριστη και να αφορά μόνο μελλοντικούς στόχους, αλλά να είναι απτή και μετρήσιμη, αντιμετωπίζοντας πρωτίστως τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της περιοχής, που δεν είναι και λίγα.

«Παρά τα προαναφερόμενα, που για μένα αποτελούν τη βάση της συζήτησης που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει - αλλά και ποτέ  δεν είναι αργά – είναι γνωστό ότι στήριξα και θα στηρίζω πάντα το δικαίωμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ίδρυση Νομικής Σχολής, υπό το πρίσμα της αυτοδιοίκητης δυνατότητας που πρέπει να έχει κάθε Πανεπιστήμιο να επιλέγει τις κατευθύνσεις εξέλιξης και ανάπτυξής του. Πάντα, υπό αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και αξιολόγηση. Η άποψή μου δεν άλλαξε. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν άλλαξε όμως και η άποψη της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας…» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι ως νέος Περιφερειάρχης θα επιδιώξει να γίνει καταλύτης του νέου και ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου και της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Θα είμαι πάντα υπερασπιστής και σύμμαχος κάθε πρωτοβουλίας που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, αλλά και σθεναρά απέναντι σε κάθε λογική που εργαλειοποιεί την εν λόγω κοινή μας πεποίθηση. Και αυτό αφορά και την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, αφού παρατηρώ εσχάτως κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία τμημάτων σε άλλες πόλεις της Περιφέρειάς μας, κινήσεις που γεννούν ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητά τους και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία».

Γιατί, για μένα, η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα μπορούν να γίνουν πρότυπα εκπαίδευσης, αλλά και έρευνας και καινοτομίας, σε όλη τη χώρα. Με αυτό το όραμα θα πορευτώ. Και με ξεκάθαρη θέληση να ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό. Η κοινή μας βάση δεν μπορεί να είναι άλλη από το τρίπτυχο: Ακαδημαϊκή ενίσχυση - Οικονομική Βιωσιμότητα - Κοινωνική Ειρήνη. Αυτή την λογική πρεσβεύω και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ με την ανάληψη των καθηκόντων που μου ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας από την 1η Σεπτεμβρίου» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Τα ζητήματα που ανακύπτουν στη διοίκηση των Περιφερειών λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη συμμετοχή των νέων 13 νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών της χώρας, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις, καθώς και τα επιμέρους προβλήματα που δημιουργούνται στις Περιφέρειας της χώρας, στα πλαίσια της νομοθετικής πρωτοβουλίας που προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο για την βελτίωση της «κυβερνησιμότητας» σε Δήμους και Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε συναντίληψη της σπουδαιότητας του ρόλου των Περιφερειών στη νέα εποχή ανάπτυξης της χώρας και οριστικής προσπέρασης της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και σαφής πρόθεση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών να ενισχύσει τις Περιφέρειες ως βασικό μοχλό κοινωνικής ανάταξης.

«Η σύσκεψη στο Υπουργείο κατέδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και σχέδιο για την ακόμα μεγαλύτερη αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, αλλά και για την μετατροπή των Περιφερειών σε βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης» ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας τα εξής:

«Τα προβλήματα διοικησιμότητας που δημιούργησε η απλή αναλογική, ανεξάρτητα εάν θα αποδειχθούν μεγαλύτερα ή μικρότερα στις 13 Περιφέρειες, είναι υπαρκτά. Και κατά την άποψή μου, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ενδεχόμενη μετατροπή της γόνιμης και ευκταίας για συναίνεσης σε… αναγκαστικό καθεστώς. Για εμάς, εξάλλου, η συναίνεση αποτελεί καταλύτη θετικών εξελίξεων για το σύνολο της κοινωνίας όταν κινείται στο φως και αποσκοπεί στην βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη.. Προς αυτή την κατεύθυνση τοποθετηθήκαμε στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό και αναμένουμε πλέον τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει τα επόμενα 24ωρα, επί των οποίων θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να τοποθετηθούμε, γνωρίζοντας ότι αποτελεί μία δύσκολη άσκηση που πρέπει να ισορροπεί μεταξύ της αδήριτης ανάγκης δημοκρατικού διαλόγου και πλουραλισμού των απόψεων στα περιφερειακά συμβούλια, αλλά και της δυνατότητας των νέων περιφερειακών διοικήσεων να μπορούν να υλοποιήσουν τους στόχους για τους οποίους εξελέγησαν από τους πολίτες».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τυπική συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Φαρμάκη για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και του πρότεινε, εφόσον επιθυμεί, να την παρακολουθήσει.

Θα ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις για ενημέρωση σε διοικητικά θέματα.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συγχαίρει τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, το νέο δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και όλους τους δημάρχους που εκλέχτηκαν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους, τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που υποστήριξαν αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών καθώς επίσης την γραμματεία οργανωτικού και ειδικά τον γραμματέα μας κ. Κονταδάκη Στυλιανό για την άψογη συνεργασία μας πριν αλλά και κατά την διάρκεια τον εκλογών που μας πέρασαν.

Η ισχυρή συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει ισχυρή Δημοκρατία και ισχυρή Ελλάδα και βέβαια ευχαριστούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες αλλά και όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία δίνοντας καθαρή νίκη.

Η επόμενη ημέρα για την Πατρίδα περνά μέσα από την πολιτική αλλαγή που έρχεται και που σύντομα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθούν να τη διαμορφώσουν. Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις, θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μια πολιτική που θα ωφελήσει την Ελλάδα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, σκληρά για να επανορθώσουμε μια τραυματισμένη από την κρίση κοινωνία. Συνεχίζουμε δυναμικά για τη «Μητέρα των Μαχών», τις Εθνικές Εκλογές με ενότητα, ομοψυχία και υπευθυνότητα για να φτιάξουμε επιτέλους την φωτεινή Ελλάδα. Την Ελλάδα της αισιοδοξίας, της δημιουργίας, της προόδου!

Η νέα εποχή έρχεται και το Μεσολόγγι και η ευρύτερη περιοχή μας πρέπει και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας
και τα μέλη του συμβουλίου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στην, μέχρι πρότινος, «πράσινη» Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πλέον έγινε μπλε και θα διοικείται για πρώτη φορά από Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη.

Πρόκειται για τον 39χρονο Νεκτάριο Φαρμάκη, με καταγωγή από το Αγρίνιο που κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 56,53%, στηριζόμενος από την Ν.Δ., ενώ ο Α. Κατσιφάρας, που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. κατάφερε να πάρει μόλις 43,46%...

 

Ν. Φαρμάκης: «Το πρώτο βήμα έγινε»

Σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης τόνισε: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλ/νίας και της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, γεγονός που αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη...

 

Απ. Κατσιφάρας: «Θα παρακολουθούμε την υλοποίηση του σχεδιασμού»

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Κατσιφάρας με δήλωσή του ευχαρίστησε τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Φαρμάκη...

 

Οι Αιτωλοακαρνάνες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο οι Αιτωλοακαρνάνες που θα συμμετέχουν από την παράταξη του κ. Φαρμάκη είναι οι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 06/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλες και όλους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στην εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών Εκλογών. Νοιώθω ευτυχής γιατί επικοινώνησα με ανθρώπους που ταυτίστηκα αξιακά και ιδεολογικά μαζί τους, με κοινές αγωνίες για τα προβλήματα του τόπου μας, δίχως ηθικές εκπτώσεις και παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.

Επέλεξα έναν προεκλογικό αγώνα που τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, ήταν η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, η αναγνώριση από κοντά των προβλημάτων του τόπου μας και η έκθεση των προσωπικών μου απόψεων για θέματα που αφορούν όλους μας. Δεσμεύομαι την επικοινωνία αυτή να διατηρήσω και στη συνέχεια.

Είναι η βασική μου αρχή, ότι έτσι θα πρέπει να γίνονται οι εκλογές που αφορούν τους ανθρώπους που απευθύνεται ο κάθε υποψήφιος. Πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει και να ξέρει ποιος είναι αυτός που ψηφίζει. Έτσι αγωνίστηκα και έτσι θα πορεύομαι πάντα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι οι πολίτες αγωνιούν για την Αλλαγή όλων εκείνων που κρατούν την περιοχή σε στασιμότητα. Με γνώμονα αυτό, οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το Νεκτάριο Φαρμάκη σε αυτό το δύσκολο έργο, έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο, το ήθος και την αξιοπρέπεια που ο ίδιος εξέπεμπε όλη αυτήν την περίοδο.

Από μεριάς μου το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι, από οποιοδήποτε μετερίζι, μέσα στην κοινωνία, θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου, ήτοι να αγωνίζομαι με ήθος, συνέπεια και πολιτικό πολιτισμό, για την υλοποίηση όλων όσων προεκλογικά πρεσβεύαμε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Άγγελος Αθ. Σταυρόπουλος

Οικονομολόγος MSc.

Σελίδα 1 από 30

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία