Αγγελίες    Επικοινωνία

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του νέου Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου με τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επαφών που ζήτησε ο νέος Δήμαρχος για την απαραίτητη ενημέρωση στα θέματα διοίκησης του Δήμου.

Η ενημέρωση από κάθε φορέα και νομικό πρόσωπο του Δήμου θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα για την εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης στη Διοίκηση του Δήμου.

 Από το γραφείο του Νεοεκλεγέντος Δημάρχου 
Κώστα Λύρου

Παρότι πέρασε ήδη μια εβδομάδα από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών οπότε και προέκυψε νέα δημοτική αρχή στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν υπήρξε ακόμη καμία επικοινωνία της νέας με την απερχόμενη.

Είθισται οι αιρετοί που παραδίδουν να επικοινωνούν με τους διαδόχους τους ώστε αφενός μεν να τους συγχαρούν, αφετέρου να τους καλέσουν προς ενημέρωση στα γραφεία τους ώστε να αρχίσουν σιγά – σιγά να λαμβάνουν γνώση των όσων θα παραλάβουν.

Όμως αυτό που γίνεται σε άλλους δήμους δεν έγινε ακόμη στο Μεσολόγγι και έτσι αναγκάστηκε ο νέος δήμαρχος Κ. Λύρος να αποστείλει την Πέμπτη ηλεκτρονικό μήνυμα ζητώντας ενημέρωση και συνεργασία μέχρι το τέλος Αυγούστου οπότε και τελειώνει η θητεία της αρχής Καραπάνου.

Ούτε και έτσι όμως υπήρξε αποτέλεσμα, γεγονός πρωτόγνωρο. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος δήμαρχος Π. Κατσούλης είχε καλέσει τον διάδοχό του, τότε, Νίκο Καραπάνο, να ενημερωθεί ενώ οι εν αναμονή αντιδήμαρχοι ενημερώνονταν συστηματικά από τους προκατόχους τους.

Η χαρά των εργαζοµένων

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Ακόµα και οι εργαζόµενοι του δήµου έδειξαν την χαρά τους για την ήττα του κ. Καραπάνου, µε σχετική ανακοίνωσή τους.

Αφού συγχαίρουν τον νέο δήµαρχο, δεν παραλείπουν να καυτηριάσουν την συµπεριφορά του κ. Καραπάνου απέναντί τους λέγοντας µεταξύ άλλων: «Νιώθουµε δικαιωµένοι που σε αυτές τις εκλογές...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Του γύρισαν την πλάτη

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

«Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας ήταν µια από τις βασικότερες αιτίες της ήττας», ακούστηκαν να λένε, ακόµα και στενοί του συνεργάτες, για τον απερχόµενο δήµαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, µετά το αποτέλεσµα της δεύτερης Κυριακής.

Ενώ πρόκειται για έναν εύστροφο άνθρωπο, ήταν παρορµητικός και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις αγνώµων απέναντι σε ανθρώπους που είχαν διάθεση να στηρίξουν την προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο ότι µεγάλος αριθµός ψηφοφόρων που στήριξαν την πρώτη Κυριακή την παράταξη «Δήµος για τα παιδιά µας» προς χάριν των...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Καθυστερηµένα συγχαρητήρια!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Δύο µέρες µετά την εκλογή του Κ. Λύρου ο απερχόµενος δήµαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος τον συνεχάρη µε δηµόσια δήλωσή του.

Είχε προηγηθεί η πρώτη δήλωση Καραπάνου το βράδυ των εκλογών όπου δεν έκανε νύξη στον νέο ένοικο του Ραδιοµεγάρου, την εποµένη εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους Νεκτάριο Φαρµάκη και Γιώργο Παπαναστασίου για να έρθει και τρίτη ανακοίνωση ώστε να...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κ-ΛΥΡΟ-ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mε ποσοστό 57,87% εκλέχθηκε ο Κώστας Λύρος στον δήμο Μεσολογγίου, έναντι 42,13% του Νίκου Καραπάνου, όπως έδειξαν τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, με την διαφορά μεταξύ τους να φθάνει στο 15,74%.

Αν και υπήρχε αρκετή αποχή, ο κ. Λύρος πήρε 11.225 ψήφους και ο αντίπαλός του 8.171, ενώ την πρώτη Κυριακή τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τα ποσοστά ήταν 42,31% και 43,40% υπέρ του κ. Καραπάνου και οι ψήφοι που πήρε ο καθένας ήταν 9.174 και 9.411 αντίστοιχα. Η διαφορά σε ψήφους μεταξύ των δυο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ήταν 237 υπέρ του κ. Καραπάνου, ενώ στην επαναληπτική διαδικασία το αποτέλεσμα ανατράπηκε και η διαφορά έφθασε τις...

 

Ενωτικό μήνυμα

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Λύρος εκλέχθηκε δήμαρχος και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε μήνυμα ενότητας από τα εκλογικά του κέντρα σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες, όπου τον περίμενε πολυπληθές και ιδιαίτερα ενθουσιώδες κοινό. Η ικανοποίηση για την αλλαγή σκυτάλης στο δήμο Μεσολογγίου ήταν έκδηλη το βράδυ της Κυριακής, ενώ γενικότερα τις επόμενες ημέρες επικράτησε μια ηρεμία στο Μεσολόγγι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 06/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 156

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία