Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προτάθηκαν και εκλέχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λύρος πρότεινε τα 4 υπόλοιπα μέλη και τους αναπληρωματικούς, όπως προβλέπει ο νόμος. Εκτός από τον ίδιο που θα είναι ο νέος πρόεδρος, προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασιλείου, Φωτεινή Τσιλιμέκη – Μαντζουράτου, Πηνελόπη Σαρδελή – Παπαγιαννοπούλου και Παναγιώτης Μυλωνάς. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Σπύρος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Βρέττας, Διονυσία Προμπονά, Ελένη Ιωάννου και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ως τακτικό μέλος επίσης ορίζεται ο εκάστοτε Λιμενάρχης που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Μελιάδης, που θα αναπληρώνεται από την Κυριακή Σκανδάλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η κα Σαρδελή.

Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον νέο νόμο δικαιούται τα 2/5 των μελών του Δ.Σ. που στην περίπτωση του Μεσολογγίου μεταφράζεται σε ένα μέλος. Ο Νίκος Καραπάνος από την δική του παράταξη πρότεινε τον εαυτό του και ως αναπληρωματικό τον Χρήστο Τέγα. Όμως έγινε πρόταση και από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου. Ως τακτικό πρότεινε τον Πάνο Παπαδόπουλο και ως αναπληρωματικό τον Πάνο Νούλα.

Έτσι έγινε ψηφοφορία, κατά την οποία ο Ν. Καραπάνος, πήρε 7 ψήφους, ο Χ. Τέγας 5, ο Π. Παπαδόπουλος 3 και ο Π. Νούλας καμία. Παρόλο που ο δήμαρχος είχε το δικαίωμα να προτείνει και ένα μέλος από την αντιπολίτευση δεν το έκανε για την παράταξη του κ. Σκαρμούτσου που τον στήριξε για την εκλογή του την δεύτερη Κυριακή, γι’ αυτό και προτάθηκε ο Π. Παπαδόπουλος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσολογγίου:

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου στο   «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου». Τα καθήκοντα Προέδρου του Νομικού Προσώπου αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Πραγματοποιήθηκε στις 13.09 συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο με θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα ετών που ταλανίζουν το Δήμο μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας:

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο

Ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας που αφορούν τόσο το Δήμο Μεσολογγίου, όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρου Δημητρογιάννη και του Δημάρχου, Κώστα Λύρου.

Στη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου, συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της προστασίας αλλά και ανάδειξης των οικοσυστημάτων της περιοχής, αλλά και της ενεργειακής εξοικονόμησης. Για όλα τα ζητήματα συμφωνήθηκε να υπάρξουν επιμέρους τεχνικές συναντήσεις και μέσω διαρκούς συνεργασίας να προκύψουν απτά αποτελέσματα και μάλιστα, το συντομότερο δυνατό.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δημητρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας, σημειώνοντας τα εξής: «Ως στελέχη της νέας Περιφερειακής Αρχής κάνουμε ήδη πράξη τη βούληση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, να απευθυνόμαστε εμείς πρώτοι στους φορείς, επιζητώντας λύσεις προς όφελος της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η διαρκής συνεργασία μας με τους Δήμους αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχίας, όχι προσωπικής, αλλά συλλογικής. Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό και αποδέκτης του θα είναι το σύνολο των πολιτών σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας». 

 

 

 

Με τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου Νεκτάριο Μελιάδη και την νέα Διοικητή Τροχαίας Ελένη Βούρβαχη συναντήθηκε χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Κώστα Λύρου με τον κ. Ν. Μελιάδη έγινε μια πρώτη ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας όπως είναι η ομαλή λειτουργία του λιμενικού χώρου και της θαλάσσιας περιοχής ευρύτερα.

Ακολούθως με την κ. Ελένη Βούρβαχη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών.

Και στις δύο συναντήσεις εκφράσθηκε η κοινή πρόθεση συνεργασίας κι άμεσης επικοινωνίας του Δήμου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, προκειμένου ν’ αντιμετωπίζονται άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Ο αγιασμός του Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου έγινε σήμερα το πρωί, όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη Μιχαήλ Γούδας και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Σωτηρακόπουλος.

Το Ειδικό Γυμνάσιο τέλεσε τον αγιασμό του μια ημέρα αργότερα από τα υπόλοιπα σχολεία, για λόγους λειτουργικούς, προκειμένου να μπορεί να παραβρεθεί και ο δήμαρχος. Το εν λόγω σχολείο λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια και φέτος ξεκινάει αισίως τον τρίτο χρόνο, με 35 περίπου μαθητές που σημειώνουν εξαιρετική πρόοδο.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης και οι υπόλοιποι αιρετοί, δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους, με την υπόσχεση ότι θα καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου και θα δρομολογήσουν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όλοι βέβαια έδωσαν τις ευχές τους για καλή πρόοδο στα παιδιά και συνεχάρησαν τους γονείς και εκπαιδευτικούς, που φροντίζουν για την καλή τους εξέλιξη.

 

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Την δέσμευσή του για κάθε στήριξη και δυνατή βοήθεια στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, κατά την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολικής δομής.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να έχουν μια καλή κι εποικοδομητική χρονιά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο που έχει επιτευχθεί από τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μια μεγάλη κατάκτηση. Την ένταξη του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

«Το έργο που έχει παραχθεί όχι μόνο πρέπει να συνεχισθεί αλλά να γίνει ακόμη μεγαλύτερο Το αξίζετε όλοι, ως ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας που πρέπει κι επιβάλλεται να δίνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα μέλη της. Όλοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στη ζωή και τη δημιουργία. Είμαστε εδώ να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εύχομαι λοιπόν η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή κι εποικοδομητική και κυρίως να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας» επεσήμανε ο κ. Κώστας Λύρος ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του.

Στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου Μεσολογγίου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους γονείς, ο κ. Κώστας Λύρος χαρακτήρισε την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων ως ένα «ξεκίνημα με ελπίδα και κυρίως με διάθεση για δημιουργία και πρόοδο». Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως κάθε εξέλιξη προόδου έχει ως απαραίτητα στοιχεία της την υψηλή στόχευση και την συστηματική εργασία. Ωστόσο - όπως τόνισε - πέρα από την απόκτηση της γνώσης, η σχολική ζωή των παιδιών θα πρέπει αναμφίβολα να «…είναι γεμάτη με ευχάριστα συναισθήματα, δημιουργία και ελεύθερη σκέψη. Αυτό άλλωστε χρειάζεται η κοινωνία. Σκεπτόμενους, ενεργούς και δημιουργικούς ανθρώπους…».

«Ο Δήμος θα φροντίσει με κάθε τρόπο ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης να είναι οι καλύτερες…Σήμερα εδώ ανάμεσά σας, σας κοιτώ στα μάτια και παίρνω ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο την ευθύνη μου. Γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου και οι αυριανοί πολίτες του Δήμου μας…» σημείωσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην τελετή Αγιασμού του 2ου Λυκείου ο κ. Λύρος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του, τόσο στους μαθητές και μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς για τις αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες τους. Η οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης και οι δράσεις της Ομάδας Φιλαναγνωσίας,   προάγουν τον πολιτισμό κι ασφαλώς θα υποστηριχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Αναφερόμενος δε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου που θα λειτουργήσει συστεγαζόμενο με το 2ο Λύκειο, ταυτόχρονα με τις ευχές για «καλή αρχή», κάλεσε σε άμεση και διαρκή συνεργασία με το Δήμο φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Πολιτεία, προκειμένου η νέα σχολική δομή να υποστηριχθεί και να διασφαλισθεί έτσι η απρόσκοπτη κι εύρυθμη λειτουργία της.

Φανατικός αντικαπνιστής

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

 

Κατά την επίσκεψη που έκανε ο Κ. Λύρος και οι συνεργάτες του στις υπηρεσίες του δήµου, εκτός από τα ουσιαστικά που ζήτησε από τους υπάλληλους δηλαδή να τον ενηµερώσουν όσο πιο σύντοµα γίνεται για να µην χαθεί άλλος χρόνος και καλή συνεργασία για να διεκδικηθούν κονδύλια, µπήκε και σε επιµέρους ζητήµατα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του δήµου.

Το πρώτο που ζήτησε είναι να εφαρµοστεί ο αντικαπνιστικός νόµος και να µην...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 63

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία