Αγγελίες    Επικοινωνία

Η χαρά των εργαζοµένων

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Ακόµα και οι εργαζόµενοι του δήµου έδειξαν την χαρά τους για την ήττα του κ. Καραπάνου, µε σχετική ανακοίνωσή τους.

Αφού συγχαίρουν τον νέο δήµαρχο, δεν παραλείπουν να καυτηριάσουν την συµπεριφορά του κ. Καραπάνου απέναντί τους λέγοντας µεταξύ άλλων: «Νιώθουµε δικαιωµένοι που σε αυτές τις εκλογές...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Θα θέλαμε να απευθύνουμε και από την πλευρά μας τα συγχαρητήρια μας στον κ. Λύρο για την εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως και σε όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλου που εκλέχθηκαν και θα πλαισιώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Συμβούλια του Δήμου.

Δηλώνουμε αρωγοί τους στο δύσκολο έργο της ανάταξης και ανάπτυξης του Δήμου, με την δύναμή μας, την εμπειρία μας, τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Η συνεργασία των εργαζομένων είναι δεδομένη και αυτονόητη και αυτή την φορά πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Νιώθουμε δικαιωμένοι που σε αυτές τις εκλογές καταδικάστηκαν πρόσωπα, καταστάσεις, πρακτικές και πολιτικές παρωχημένες άλλων εποχών και ιδεοληψιών, που τόσο έντονα είχαμε καταδικάσει και καυτηριάσει.

Και πάλι συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και καλή δύναμη!

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με υποψηφίους Δημάρχους και υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Οι συναντήσεις ζητήθηκαν από τους υποψηφίους συνδυασμούς, καθώς ήθελαν να ενημερώσουν για τις θέσεις τους και να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις θέσεις των Εργαζομένων του Δήμου και των Υπηρεσιών του. Δυστυχώς δεν ένιωσαν όλοι την ανάγκη να ενημερωθούν για τα προβλήματα του Δήμου και των υπηρεσιών του και τις θέσεις μας, ή την ανάγκη  να αναπτύξουν τις θέσεις τους.  Δεν ένιωσαν την ανάγκη να συνεργαστούν με τους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα διεξήχθησαν με χρονική σειρά συναντήσεις με τους παρακάτω συνδυασμούς:

 • «Δημιουργική Ανατροπή» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κώστα Λύρο
 • «Φόρουμ Ενεργών Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Τάκη Κοτσόργιο
 • «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» με υποψήφια Πρόεδρο την κα. Όλγα Δασκαλή
 • «Συμμαχία για το μέλλον» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παντελή Σκαρμούτσο.

Στις συναντήσεις αναπτύχθηκαν σειρά προβλημάτων και θέσεων των εργαζομένων του Δήμου, που κατατέθηκαν και σε μορφή υπομνήματος, στους υποψηφίους. Σειρά προβλημάτων που δυστυχώς είχαν τεθεί και πριν πέντε (5) χρόνια στους τότε υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές του 2014. Σειρά προβλημάτων που δυστυχώς, τουλάχιστον στο 90%, δεν επιλύθηκαν. Στις συναντήσεις αυτές επίσης τέθηκαν οι κόκκινές γραμμές των εργαζομένων και παρουσιαστήκαν προτάσεις και λύσεις.

Από την πλευρά των υποψηφίων παρουσιάστηκαν οι θέσεις και το πρόγραμμά τους για το δήμο και την κοινότητα και δόθηκαν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα, οι οποίες αυτή την φορά ελπίζουμε να τηρηθούν, προς όφελος κυρίως των Δημοτών, το συμφέρον τον οποίων πρέπει να υπηρετούμε. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα του πνεύματος συνεργασίας των αιρετών με τους εργαζομένους στην χάραξη της πολιτικής και η ανάγκη χρησιμοποίησης με ορθολογικό τρόπο, του στελεχιακού δυναμικού του δήμου.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού.

 Ο πρόεδρος
Μπαρμπετάκης Βασίλειος

Ο γενικός γραμματέας
Ντούμας Αθανάσιος

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9-2-2019 ο ετήσιος χορός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στα μέλη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου Εργαζομένων, τα οποία τιμήθηκαν στα πρόσωπα των Προέδρων τους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε «καλή Δημιουργική χρονιά σε όλους, με αγάπη και υγεία» τονίζοντας πως ευελπιστεί η καινούργια χρονιά να εκπληρώσει επιθυμίες και τα όνειρα όλων.

Επιπλέον επισήμανε ότι για τους εργαζομένους στο Δήμο, το επιθυμητό και το ζητούμενο σε μία νέα χρονιά, είναι να τους δοθεί η δύναμη, να εκπληρώσουν το λειτούργημά τους, όσο γίνεται καλύτερα, καθώς οι γνώσεις υπάρχουν, όπως και η θέληση και η εμπειρία, το διακύβευμα είναι η εμπιστοσύνη, η συνεργασία και τα μέσα εκπλήρωσης. Ζήτησε από τους αιρετούς και τους υποψηφίους Δημάρχους και Συμβούλους, να δείξουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και να τους δώσουν τα μέσα, και την δύναμη να κάνουν απρόσκοπτά το λειτούργημα τους. Ζήτησε να γίνουν συνεργάτες των Εργαζομένων και όχι αντίπαλοι τους. Τόνισε ότι το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και να δημιουργήσει υπεραξία για το δήμο και ,όταν έχει αφεθεί, το έχει αποδείξει ακράδαντα.

Στην συνέχεια τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν, στα πρόσωπα των πρώην Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων, εκ μέρους όλων των συναδέλφων, όλοι εκείνοι που έχουν αγωνιστεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου, ως τα μέλη των προηγούμενων συνθέσεων των Διοικητικών Συμβουλίων, για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν, εις βάρος των οικογενειών τους και όχι μόνο. Οι Πρόεδροι που τιμήθηκαν ήταν οι Λομβάρδος Κωνσταντίνος, Αλευράς Ζαφείρης, Τσιμόπουλος Γεώργιος, Ορφανίδου Ηλέκτρα, Μπαλαρής Παναγιώτης και Κουφός Χρήστος. Τους Ευχαριστούμε από καρδίας για όλα όσα προσέφεραν στους Εργαζομένους του Δήμου.

Κλείνοντας το διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αισθάνεται την ανάγκη, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: τους εργαζομένους, τις οικογένειες τους, τους φίλους μας, αλλά και τους εκπρόσωπους της δημοτικής αρχής και του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας», τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Λύρο και τους εκπροσώπους του συνδυασμού του «Δημιουργική Ανατροπή», τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σταμάτη με τους εκπροσώπους του συνδυασμού του, και τους εκπροσώπους φορέων, του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ, του Συλλόγου Φίλων Ραδιοφώνου-ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, και του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόντρα σοβεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου και του αρμοδίου αντιδημάρχου, Παναγιώτη Σταράμου, μετά την ανακοίνωση του Σωματείου, όπου αναφέρονται μια σειρά προβλημάτων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, καθώς ο κ. Σταράμος ακύρωσε την τελευταία στιγμή την συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, η οποία ήταν προγραμματισμένη. Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι, τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν αφορούσαν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την αγορά νέων απορριμματοφόρων, την ανακατασκευή νέων απορριμματοφόρων, επίσης από εξασφαλισμένη πίστωση (οι οποίες όμως δεν εγγράφηκαν ποτέ στον νέο προϋπολογισμό), την απεμπλοκή του δήμου από την πληρωμή (μέσω των ανταποδοτικών) όλων των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ, την διευθέτηση του χώρου του αμαξοστασίου, την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, την νομιμοποίηση του ΚΤΕΟ των οχημάτων, το μη...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ο αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σταράμος απευθυνόμενος στο Σωματείο Εργαζομένων μέσω γνωστής ιστοσελίδας (σ.σ. η απάντηση Σταράμου εστάλη δυστυχώς επιλεκτικά...), έθεσε κάποιες «αγωνίες» και «προβληματισμούς» καθώς αποφεύγει και φοβάται τον παραγωγικό διάλογο, με επιχειρήματα, εκ του σύνεγγυς. Το Σωματείο που ποτέ δεν αρνείται την πρόκληση, αν και θα ήθελε πρόσκληση, για διάλογο θα ήθελε να θέσει με την σειρά του, τους δικούς του προβληματισμούς και αγωνίες.

Πραγματικά θα συμφωνήσουμε με τον κ. Σταράμο, στο ότι οι μάσκες έπεσαν. Ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος κ. Σταράμο και τον έχετε σε μεγάλο βαθμό. Όπως σας είπαμε κ. αντιδήμαρχε, όσο μιλάτε εκτίθεστε και εδώ εκτεθήκατε πολύ, καθώς και ανακριβή είναι αυτά που λέτε και δεν συνάδουν σε εκλεγμένο εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνουν εκνευρισμό και δεν έχουν ειρμό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα σας προσκαλούμε να απαντήσετε σε κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις που μας ήρθαν συνειρμικά, όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση σας με τις τόσες ανακρίβειες, για τις οποίες περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις με στοιχεία. Δεύτερον, για τα θέματα που θίξατε στην ανακοίνωση «απάντησή» σας, παραθέτουμε στοιχεία, τα οποία και προκαλούμε εσάς και την δημοτική αρχή να αμφισβητήσετε.

Οι ερωτήσεις προς τον κ. Σταράμο και την δημοτική αρχή.

 • Κυκλοφορούσαν ή όχι τα οχήματα του δήμου τα τελευταία χρόνια χωρίς ΚΤΕΟ και για κάποιο χρονικό διάστημα και χωρίς ασφάλεια;
 • Είναι άπλυτα τα απορριμματοφόρα με ότι επικίνδυνο σημαίνει αυτό για την υγεία των δημοτών και των εργαζομένων, ακόμη και τώρα;
 • Οι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων παραμένουν άπλυτοι, παρόλο που το πλυντήριο κάδων το έχουμε χρυσοπληρώσει; Με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία των δημοτών και των εργαζομένων.
 • Οι Διαταγές πορείας των οχημάτων εκδίδονται και υπογράφονται νόμιμα;
 • Η εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, γίνεται παράτυπα και χωρίς προδιαγραφές;
 • Το γάλα προς τους εργαζομένους, ως μέσο ατομικής προστασίας χορηγούταν τους προηγούμενους 8 μήνες;
 • Είναι οι εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι στον τομέα καθαριότητας;
 • Υπάρχει ή όχι το ειδικό βιβλίο παρατηρήσεων του Τεχνικού και του Ιατρού Εργασίας για τον τομέα σας;
 • Τηρούνται όλες οι εκ του νόμου τιθέμενες προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα σας;
 • Υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται με παράνομο ή παράτυπο τρόπο στην καθαριότητα;
 • Τα οχήματα του Δήμου φέρουν όλες τις νόμιμες πιστοποιήσεις για να λειτουργήσουν;
 • Το εργοτάξιο πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους;

Προς τον κ. Σταράμο και την δημοτική αρχή όσον αφορά τα θέματα που έθεσε στην ανακοίνωσή – «απάντησή» του

 • Αγωνιάτε εάν εκπροσωπούμε τους εργαζομένους της καθαριότητας, πραγματικά το ενδιαφέρον σας, μας συγκινεί.

Να σας θυμίσουμε, ότι έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά και στον κ. δήμαρχο δύο έγγραφα τις 4/6/2018 και 25/10/2018, με τις υπογραφές των συνόλου των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας που δίνουν εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να πιέσει και ,εάν χρειαστεί, να προσφύγει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, για σειρά σοβαρών ζητημάτων, όπως η μη χορήγηση γάλακτος, η μη πιστοποίηση ΚΤΕΟ, η αγορά νέων απορριμματοφόρων και η επιδιόρθωση των υπαρχόντων, η διαμόρφωση του χώρου του εργοταξίου, κ.α. πολλά (τα έγγραφα είναι στην διάθεση του καθενός). Έγγραφα που προήλθαν ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας σας, στις πολλές εκκλήσεις τόσο δικές μας, όσο και των Εργαζομένων για επίλυσή τους.

Όσον αφορά το κακοστημένο «λαϊκό δικαστήριο» άλλων εποχών που προσπαθήσατε να στήσετε μαζί με τους «πρόθυμους» σας, που ως λαϊκός κατήγορος προσπαθήσατε να δικάσετε το Προεδρείο του Σωματείου, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα του τομέα σας, σε αυτό και στους εργαζομένους του, ενώ θελήσατε να επωμιστείτε για τον εαυτό σας όλα τα θετικά, στο οποίο παρά το μπούλινγκ που δεχτήκαμε, σας ειπώθηκαν τα πράγματα με το όνομά τους, με επιχειρήματα, που ποτέ όμως δεν αντικρούστηκαν.

Η αλήθεια των πραγμάτων δεν συνεπάγεται, την αγωνία σας, αλλά ακριβώς το αντίθετο, την δημοτική αρχή είναι που ψέγουν και μάλιστα εγγράφως οι εργαζόμενοι στον τομέα σας. Η αμφισβήτηση όμως με τόσο ευθύ και ωμό τρόπο, από εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, στον συνδικαλιστικό θεσμό, γιατί περί αυτού τελικά πρόκειται, παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές για την ιστορία μας εποχές.

 • Αναφέρετε στην «απάντησή» σας, ότι από την αρχή μας ανέχεστε και ότι οι συναντήσεις μας, από την πλευρά σας, ήταν τυπικές και δεν είχαν κανένα όφελος.

Τα τελευταία δύο χρόνια επί θητείας σας, έχουμε προκαλέσει τρεις συναντήσεις για να σας εκθέσουμε τα προβλήματα του τομέα και των εργαζομένων, και σας έχουμε ενεχυριάσει πλήθος εγγράφων (στην διάθεση του καθενός) όπου αναφερόταν αναλυτικά οι θέσεις μας. Θέσεις που ποτέ δεν κρύψαμε. Θέσεις τις οποίες είχαμε επικοινωνήσει και στους προκατόχου σας, με συναντήσεις και πολλάκις εγγράφως (στην διάθεση του καθενός), όπου όμως σε αντίθεση με εσάς, είχαμε καλή συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση. Οι θέσεις μας να σας υπενθυμίσουμε, σας ήταν ήδη γνωστές από παλιά, όταν εσείς και η δημοτική αρχή διεκδικούσε την ψήφο των συνδημοτών μας το 2014 σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο (αλλά τότε ήμασταν καλά παιδιά προεκλογικά, μάλιστα με άλλη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου). Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έχουν αλλάξει τρεις συνθέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και οι θέσεις παραμένουν οι ίδιες, σας τις έχουμε κάνει γνωστές με αλλεπάλληλα υπομνήματα(στην διάθεση του καθενός). Προφανώς όλοι είναι εναντίων σας ή απλά βλέπετε φαντάσματα, τόσο εσείς όσο και η δημοτική αρχή;

Προφανώς λοιπόν οι συναντήσεις ήταν τυπικές όπως παραδέχεστε και δεν είχαν κανένα όφελος, αφού μας ανεχόσασταν. Πραγματικά αυτό θα πρέπει να ήταν πολύ ψυχοφθόρο για εσάς και την δημοτική αρχή, με καθαρή υπαιτιότητα σας, γιατί όπως φαίνεται από την αλήθεια των πραγμάτων και των στοιχείων, το σωματείο ανεξαρτήτου σύνθεσης, τα τελευταία πέντε (5) χρόνια έχει τις ίδιες θέσεις, αναδεικνύει τα ίδια προβλήματα και προτείνει συνεχώς λύσεις. Αλήθεια δεν σας παραξενεύει το γεγονός ότι όλα τα χρόνια της θητεία σας, ως δημοτική αρχή, τα προβλήματα παραμένουν ίδια χωρίς λύση;

 • Αναφέρετε στην «απάντηση» σας, ότι ποτέ δεν θα απαξιώνατε τους εργαζόμενους και επίσης μας κατηγορείτε ότι «Προφασίζεστε ενδεχόμενα ατυχήματα και τρίχες κατσαρές λες και το χαρτί του ΚΤΕΟ είναι φυλαχτό.»

Έγινε πριν μια εβδομάδα ατύχημα με απορριμματοφόρο(ευτυχώς με μικροζημιές) που δεν είχε ΚΤΕΟ και τρέχατε κακήν κακώς να εκδώσετε πιστοποίηση ΚΤΕΟ, καθώς δεν ίσχυε η ασφάλεια; Φανταστείτε όμως αντί για μικροζημιές να είχε χτυπήσει άνθρωπος ο συνάδελφος, πως θα τον κάλυπτε η ασφάλεια; η δημοτική αρχή;

Αφού λοιπόν για εσάς το «χαρτί του ΚΤΕΟ» είναι τρίχες κατσαρές, πώς συνάδει αυτό, με το ότι νοιάζεστε για τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι ακάλυπτοι σε ενδεχόμενα ατυχήματα που εμείς «προφασιζόμαστε»;

 • Αναφέρετε στην «απάντηση» σας, για την «καταγγελία» μας στην αστυνομία για την έλλειψη ΚΤΕΟ, και ότι «τα οχήματα πέρασαν ΚΤΕΟ κάτω από τη μύτη τους», και τέλος «Είτε ήταν αρκετά αφελείς οι κύριοι και νόμιζαν πως αυτό έκαναν, είτε το έκαναν σκοπίμως για πολιτικούς λόγους»

Όσον αφορά την υποτιθέμενη καταγγελία στην αστυνομία την οποία αναφέρετε, να σας διορθώσουμε. Δεν υπήρξε καταγγελία. Όντως επισκεφτήκαμε την Τροχαία Μεσολογγίου, για να συζητήσουμε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των οχημάτων και τους ευχαριστούμε θερμά για τον τρόπο αντιμετώπισής μας, ήταν ένας γόνιμος διάλογος. Επίσης να σας διορθώσουμε, στο εξής: Την πρόθεσή μας να μεταβούμε στην Τροχαία την γνωρίζατε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. Αυτό που δεν ξέρατε ήταν ότι δεν πάρθηκε απόφαση για καταγγελία, αλλά για ενημέρωσή μας για θέματα ασφαλείας των οχημάτων. Δυστυχώς για εσάς χρησιμοποιήσαμε το «δίκτυο επικοινωνιών» σας, για όφελος των εργαζομένων. Μετά από αυτό ξαφνικά τα απορριμματοφόρα πέρασαν, εντός τριών ημερών από ΚΤΕΟ (αν και προσωρινά για ένα μήνα μόνο), κάτι το οποίο δεν είχατε κάνει τα τελευταία χρόνια και μετά από αλλεπάλληλα αιτήματά μας και διαμαρτυρίες μας(στην διάθεση του καθενός). Τελικά ποιος είναι ο αφελής το Διοικητικό Συμβούλιο ή εσείς;

Όπως λοιπόν φαίνεται, δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια παίζουμε εις βάρος της δημοτικής αρχής, ούτε θέλαμε να σταματήσει η καθαριότητα εις βάρος των Δημοτών. Το μόνο που θέλαμε και θέλουμε είναι η νομιμότητα, το να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των συναδέλφων μας, να μην είναι εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενο ατύχημα και να κάνουμε το καθήκον μας με ηρεμία.

 • Αναφέρετε στην απάντηση σας, να κοιτάξουμε για τα «γάλατα που παίρνετε κάθε μέρα και αν σας τα έδινε κανείς άλλος».

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της θητεία σας 22 μήνες, τα γάλατα έχουν χορηγηθεί μόνο τους 12 μήνες. Μάλιστα για τους 10 μήνες που λείπουν οι εργαζόμενοι έχουν πάρει απόφαση να προσφύγουν δικαστικά. Άρα από πού πηγάζει το «κάθε μέρα».

Τώρα όσον αφορά το κατά πόσο τα χορηγήσατε με δική σας πρωτοβουλία. Να υπενθυμίσουμε ότι σας έχουμε καταθέσει τουλάχιστον πέντε έγγραφα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όπου ζητούσαμε-απαιτούσαμε την χορήγηση της δικαιούμενης ποσότητας γάλακτος. Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι το ένα από τα έγγραφα έφερε 75 υπογραφές συναδέλφων μας με το οποίο σας έθεταν διορία για την χορήγησή του, άλλως εξουσιοδοτούσαν το Διοικητικό Συμβούλιο να απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πράγμα το οποίο και έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο, τέλος του 2018. Μάλιστα τόσο πολύ προσέχετε και ενδιαφέρεστε για τους Εργαζομένους του Δήμου που το γάλα έχει και γεύση Φράουλας. Γκουρμέ καταστάσεις. Αυτό πια μας ξεπερνά!

 • Αναφέρετε στην «απάντησή» σας, «Κοιτάξτε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για να δείτε πως μπαίνουν χρήματα σε κωδικό για την αγορά απορριμματοφόρων από έσοδα του Δήμου. Χρήματα που περιμένουν από πέρυσι γι’ αυτό.»

Να σας υπενθυμίσουμε εδώ το πλήθος των εγγράφων που έχουμε καταθέσει σε εσάς και τον δήμαρχο προσωπικά (στην διάθεση του καθενός), τις διαπραγματεύσεις με τον δήμαρχο (εσείς απόντας) για την εξοικονόμηση χρημάτων από την εμπλοκή του Δήμου με διάφορες πληρωμές της ΔΕΥΑΜ. Από όλα αυτά προέκυψαν δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, για περίπου 200.000 που θα κατευθυνόταν για αγορά απορριμματοφόρων, και 140.000 που θα κατευθυνθούν για την ανακατασκευή τριών απορριμματοφόρων. Αυτά από το καλοκαίρι του 2018. Δεν μας έκανε χάρη ήταν χρήματα της καθαριότητας, που πήγαιναν αλλού. Τελικά τίποτε από αυτά δεν έγινε. Φτάσαμε στον Προϋπολογισμό του 2019, μετά τις νέες πιέσεις μας να μας λέτε ότι τελικά θα εγγράψετε κωδικό για αγορά νέων απορριμματοφόρων, ελπίζουμε και για την ανακατασκευή των απορριμματοφόρων και ελπίζουμε να είναι για το σύνολο των ποσών και όχι για μέρος του, για τα μάτια και μόνο.

Επομένως γιατί επαίρεστε για κάτι που είναι προσωπική επιτυχία του Σωματείου Εργαζομένων. Είναι μια διεκδίκηση που έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή ακόμη και τελικά, όταν φτάσαμε να αναφέρουμε για προσφυγή στις δικαστικές και διοικητικές αρχές, καταφέραμε εν μέρει, καθώς τίποτε δεν έχει τελειώσει, τα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ενώ εσείς, αντιθέτως, σε όλα αυτά είσαστε απών.

 • Όσον αφορά τις αναφορές σας στην «απάντηση» ότι δαπανάτε περισσότερα χρήματα από οποιοδήποτε προκάτοχό σας για την συντήρηση των οχημάτων, έχουμε να σας κάνουμε μια πολύ απλή ερώτηση. Πως γίνεται να δαπανάτε περισσότερα χρήματα και να λειτουργούν λιγότερα οχήματα και με περισσότερα προβλήματα;
 • Όσον αφορά την αποστροφή στο τέλος της «απάντησή» σας ότι είμαστε «personae non gratae και δεν θέλω ούτε να σας βλέπω», θα θέλαμε να σας κάνουμε την εξής ερώτηση. Από πού από το τσιφλίκι του πατέρα σας; Απλά τελικά μας δικαιώνετε όταν σας λέμε ότι βλέπετε τους εργαζομένους ως υποτακτικούς και τον εαυτό σας τσιφλικά.

Ότι έγινε στην καθαριότητα, έγινε μετά από την πίεση του Σωματείου Εργαζομένων που μάλιστα κάποιες φορές χρειάστηκε να καταφύγει στην καταγγελία ή στην απειλή καταγγελίας για να το καταφέρει. Εσείς απλά παρακολουθείτε τα γεγονότα να εκτυλίσσονται μπροστά σας και να μοιράζεται ευθύνες σε άλλους. Ότι θετικό έχει γίνει στην καθαριότητα, έχει γίνει από τους Εργαζόμενους με την αρωγή του Σωματείου, είτε σας αρέσει, είτε όχι, ξέρουμε ότι σας ενοχλεί, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι η πραγματική και μόνη αλήθεια.

Όσον αφορά την αποστροφή στην «απάντηση» σας «αιτία πολέμου», θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων δυστυχώς από την πρώτη στιγμή τόσος εσείς, όσο και η δημοτική αρχή το είδε ως εχθρό και προσπαθήσατε να το πολεμήσετε με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Ευτυχώς αντέξαμε και αντέχουμε, γιατί εμείς δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, είμαστε λάτρεις της ειρήνης. Απλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις προς ωφελεία των Εργαζομένων και των Δημοτών, ακόμη και όταν μας θίγετε προσωπικά, καθώς βάζουμε το συμφέρον το συλλογικό πάνω από το δικό μας, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή. Εσείς μάλλον κρίνετε εξ΄ ιδίων τα αλλότρια.

Τέλος, όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς, «έπρεπε να ντρέπεστε», «δεν θέλω να σας βλέπω», «είστε personae non gratae», τους επιστρέφουμε και πιστεύουμε πια, ότι και ο ποιο κακόπιστος θα έχει καταλάβει. «Αιδώς Αργείοι»

Άντε γεια…..

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεσολογγίου

 

Υ.Γ.1 Επιτέλους αναγνωρίζεται το χάλι του εργοταξίου. Ξέρετε ότι έχουμε βγάλει ήδη φωτογραφίες (από τις … κάμερες το πληροφορηθήκατε;). Εννοείται θα τις αναρτήσουμε. Άλλωστε είναι οι ίδιες με πριν δύο χρόνια. Μια παραίνεση μόνο, όταν και εάν το συμμορφώσει ο δήμαρχος (μας κάνει αυτή την χάρη) πέστε του, ότι πρέπει πριν, να φτιάξει και τις απαραίτητες υποδομές που επιβάλλονται. Για να μην είναι μόνο για την εικόνα λίγο τσιμέντο προεκλογικά, αλλά τουλάχιστον να έχει και ουσία, λεφτά εξάλλου υπάρχουν.

Υ.Γ.2 Είχαμε πολλά περισσότερα να πούμε άλλα επιφυλασσόμαστε, την οικονομία, της συζήτησης, σε ένα μέσο ενημέρωσης.

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία