Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

Αγαπητοί συνδημότες,
Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στις Δημοτικές εκλογές 26η Μαΐου. Στις δύσκολες συνθήκες πόλωσης πορεύτηκα με ήθος και αξιοπρέπεια, κατέβηκα για άλλη μια φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο με μόνο γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας. Η ενεργός συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων στις απερχόμενες εκλογές δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον του Δήμου μας.

Με Εκτίμηση,
Αντωνόπουλος Σπύρος
Σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Επειδή στον πυρήνα των ιδεών μου είναι η οικογένεια, τιμώντας τους γονείς και ειδικά ΕΚΕΙΝΟΝ είτε χάνοντας είτε κερδίζοντας στην οικογένεια και στους φίλους θα γυρνούσα!

Αντέξαμε, άντεξα και δόξα τω θεό είμαστε εδώ... για να παλεύουμε για τα πιστεύω μας και τις αξίες μας, με σύνεση και αξιοπρέπεια.

Ευχή μου όταν ξεπεζέψω να είναι η αγάπη του κόσμου κληρονομιά περηφάνιας για τους γιούς μου.

Υπάρχει μπροστά μας μια δύσκολη αυτοδιοικητική θητεία, υπάρχουν δυνάμεις όμως που μπορούν να συγκλίνουν και να αποτελέσουν μέρος του μετώπου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου, μου δείξατε έμπρακτα την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Ως Νέα δημοτική Αρχή οφείλουμε να στοχεύσουμε στη δομική αναδιοργάνωση του Δήμου.

Επιδίωξή μας; Να καταφέρουμε να κερδίσουμε το δικαίωμα να αντικρίζουμε τους δημότες στα μάτια.

Μοναδική μου δέσμευση, ως εκλεγμένος ξανά με την ψήφο σας Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Γ.Παπαναστασίου, να συνεχίσω να τηρώ τις αρχές, τις αξίες αλλά και τα πιστεύω μου ακέραια και ξεκάθαρα, όπως έκανα μέχρι σήμερα....χωρίς υπεκφυγές και αναστολές.

Με μοναδικό γνώμονα το σεβασμό, την ειλικρίνεια και την βοήθεια στον συνάνθρωπό μας, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα.

Δεν περισσεύει κανείς.

Φωτάκης Φ. Βασίλειος

Τις παραλυτικές επιπτώσεις της απλής αναλογικής καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές καθώς οι τελικοί νικητές σε 7 περιφέρειες και περίπου 220 δήμους δεν ελέγχουν την πλειοψηφία των αντίστοιχων περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.
Στην πράξη οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι καθίστανται τιτουλάριοι «τοπικοί άρχοντες» καθώς θα εξαρτώνται απο τις ισχυρές και ανίσχυρες παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να σχηματίσουν πλειοψηφίες και να εγκρίνουν όχι μόνο σημαντικά έργα αλλά ακόμα και επισκευές οδοστρώματος.

Το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο τελικός νικητής είχε τερματίσει δεύτερος στον α' γύρο.
Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που για να διοικηθεί απαιτείται πλειοψηφία 25 δημοτικών συμβούλων και ο τελικός νικητής Κωνσταντίνος Ζέρβας ελέγχει μόλις τους 7.

Αντίστοιχα ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης καλείται να βρει την στήριξη 15 δημοτικών συμβούλων ώστε με τους 6 που διαθέτει να εγκρίνει κάθε απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική η αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα ευνοήσει και φαινόμενα υπόγειων δοσοληψιών και εκβιασμών. Σε κάθε περίπτωση, η παράλυση της αυτοδιοίκησης φαίνεται πως ήταν ο βασικός στόχος της Κουμουνδούρου από την στιγμή που διαπίστωνε ότι δεν μπορεί να την ελέγξει.
Πάντως, η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται έχει ως εξής:
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο κ. Χρήστος Μέτιος διαθέτει 17 συμβούλους και θα χρειαστεί ακόμα 9 για να ελέγξει την πλειοψηφία. Στα Ιόνια Νησιά η κυρία Ρόδη Κράτσα καλείται να διοικήσει με 12 περιφερειακούς συμβούλους σε σύνολο 41.

Το ίδιο και στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου που εκλέγουν 51 συμβούλους και οι νέοι περιφερειάρχες Νεκτάριος Φαρμάκης και Παναγιώτης Νίκας ελέγχους 19 και 17 αντίστοιχα.
Στον Δήμο Χανίων ο Παναγιώτης Σημανδαράκης έκανε την ανατροπή και γίνεται δήμαρχος με 9 συμβούλους σε “ολομέλεια” των 49 ατόμων.
Με 11 συμβούλους σε σύνολο 41 εκλέγεται ο νέος δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.
Νέος δήμαρχος Αχαρνών με μόλις 10 συμβούλους σε σύνολο 45 αναδεικνύεται ο κ. Σπύρος Βρεττός.

Το 1/3 του δημοτικού συμβουλίου στα Βριλήσσια θα ελέγχει ο κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης που ανανέωσε την θητεία του.
Λιγότερους από το 1/4 των δημοτικών συμβούλων θα ελέγχει ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.
Στην Δυτική Μάνη εξελέγη δήμαρχος ο Δημήτρης Γιαννημάρας με μόλις 4 συμβούλους.

Πηγή: protothema.gr

Σάρωσε

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

 

Πάνω από 1.500 σταυρούς κατάφερε να αποσπάσει ο υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος Κώστας Δαουτίδης.

Σύµφωνα µε πληροφορίες στις Οινιάδες είναι πρώτος µακράν ενώ ψηφίστηκε παντού και λογικά θα είναι και πάλι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουίζ

Ποιος δηµοτικός σύµβουλος δέχθηκε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβεί υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών; Και τι απάντησε στην Κουµουνδούρου;

Περισσότερα στο επόµενο φύλλο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία