Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει η Πολιτική Προστασία τόσο από τη νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου, όσο και από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο νομός έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα.

Από την μια οι καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ετών στους δήμους Μεσολογγίου, Αγρίνιου, Ναυπακτίας, αλλά και Θέρμου και από την άλλη οι πυρκαγιές, που μπορεί να μην ήταν πολλές αλλά ήταν επικίνδυνες, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού...

 

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ιδρύεται στον δήμο

Στα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν είναι και η καταγραφή των ακαθάριστων οικοπεδικών χώρων με την βοήθεια και των τοπικών προέδρων, θα γίνουν καθαρισμοί από την πλευρά του δήμου, αλλά θα γίνει και καταγραφή των δημοτικών και ιδιωτικών μηχανημάτων, ώστε να...

 

Αργούν τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού της Π.Ε. συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων αλλά και αρκετοί δήμαρχοι, που κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους...

 

Αναγκαία η ενημέρωση των πολιτών

Ο καθαρισμός των ρεμάτων ήταν βασικό αίτημα και των υπολοίπων δημάρχων και αντιδημάρχων που ήταν παρόντες...

 

Πυροσβεστικά οχήματα χωρίς λάστιχα…

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, εστίασε στην πρόληψη, σε ό,τι αφορά στις πυρκαγιές, που θα επιτευχθεί με...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 12/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Σπ. Βασιλείου γίνεται γνωστό ότι: «Mε το άρθρο 110 του Ν. 4611/2019 δίνεται η δυνατότητα ρυθμίσεως οφειλών προς το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και 16/7/2019.

Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, στην οποία υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών με απαλλαγή ή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, λήγει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 16η Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε στους οφειλέτες ότι μπορούν να προσέλθουν στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου μας (Σταυροπούλου 31- 1ος όροφος- Μεσολόγγι) και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση έως 16/9/2019 (καταληκτική ημερομηνία)»

Για τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Ο Αντιδήμαρχος
Σπυρίδων Βασιλείου

Με την 1160/2019 Απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, ορίζονται ως Αντιδήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Βασιλείου Σπυρίδων – Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών της ΔΕ Αιτωλικού

Διαμαντόπουλος Σπυρίδων – Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών

Καραπάνος Νικόλαος – Αντιδήμαρχος θεμάτων Πρόνοιας και Τοπικής Ανάπτυξης

Μελαχρή Περσεφόνη – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Αλετράς Αντώνιος – Αντιδήμαρχος με χωρική ευθύνη Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών.

Αναπληρωτής Δημάρχου ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Αντώνιος Αλετράς.

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων αναφέρονται αναλυτικά στην παραπάνω Απόφαση (1160/2019) η οποία αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο.

Πολλή δουλειά, έργο με διαφάνεια και νομιμότητα, συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις και τους φορείς του δήμου, υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Η εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δήμαρχοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Τον αγιασμό και την ορκωμοσία έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, που, αφού έδωσε τις καλύτερες ευχές του στην νέα διοίκηση του δήμου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία της εκκλησίας είναι δεδομένη όπως άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, προκειμένου ο δήμος της Ιερής Πόλης να δει προκοπή και πρόοδο.

Ο κ. Λύρος αφού ευχαρίστησε τους δημότες που εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους στον ίδιο και στους συνεργάτες του αλλά και τις δημοτικές δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθειά του, τόνισε ότι, οι πολίτες, βλέποντας την κρίση που διανύει ο δήμος σε επίπεδο διαχείρισης οικονομικών, διοίκησης, διαχείρισης έργων και αποτελεσματικότητας, στάθμισαν τα δεδομένα έδειξαν τον δρόμο. «Με την ψήφο τους έκριναν προγράμματα, συμπεριφορές και πρόσωπα και τώρα αναμένουν να ανταποκριθούμε στους ρόλους που μας ανέθεσαν και να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος. Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αλλάζει με ένα μαγικό ραβδί. Με την σημερινή μας ορκωμοσία καλούμαστε να υπερκεράσουμε μια ζοφερή πραγματικότητα, να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες εκκρεμότητες, και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αποτελεί υποχρέωση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και να χαράξουμε από κοινού μια δημιουργική πορεία, πάνω σε στέρεες βάσεις και αντιλήψεις. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος. Καθήκον μας είναι να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολλή δουλειά και σύγκρουση με τις κατεστημένες καταστάσεις, χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλεια, η οποία δεν έχει θέση στις προσπάθειες που ξεκινούν άμεσα. Το πρώτο που θα γίνει είναι η αλλαγή νοοτροπίας με νέο ύφος και ήθος στην εξουσία. «Δεν νοείται στον τόπο των πέντε Πρωθυπουργών, της Θυσίας και της Ελευθερίας, να μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας και απουσία πολιτικής ηθικής», πρόσθεσε με νόημα. Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος προτίθενται να βαδίσει στα χνάρια του Χαρίλαου Τρικούπη για να λειτουργήσει η τοπική δημοκρατία και να αποκατασταθεί η πολιτική ηθική. Οι αιρετοί, κατά τον κ. Λύρο, πρέπει να αποτελούν πρότυπο σεβασμού και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού.

Ξεκινώντας την δημαρχιακή του θητεία θα βάλει ως προτεραιότητα την καταγραφή της παρούσας κατάστασης και της ενημέρωσης των πολιτών. Συγχρόνως αναφέρθηκε και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και η παραμικρή δυνατότητα που προσφέρεται για την ανάπτυξη και προβολή του δήμου όπως είναι ο επετειακές εκδηλώσεις του 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα μπουν οι βάσεις για το 2026 και τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου. «Το Μεσολόγγι δικαιούται να είναι πρωταγωνιστής και δεν πρέπει να αφήσουμε τις ευκαιρίες αυτές να πάνε χαμένες για να μας μείνουν πράγματα πέρα από τις εκδηλώσεις», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που δόθηκε στον χώρο, όπου ο κ. Λύρος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές για καλή θητεία όλων των παρευρισκομένων. 

Ακολουθεί σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 η τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Νικόλαου Καραπάνου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την εισήγησή του, επεσήμανε πως η συνεδρίαση έχει απολογιστικό χαρακτήρα, προκειμένου να παραδοθούν στη νέα Δημοτική Αρχή, στοιχεία που αναφέρονται σε έργα και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη, καθώς επίσης τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Σπυρίδων Καρβέλης παραδίδοντας το σχετικό αναλυτικό πίνακα, ενημέρωσε πως τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονται σε 3.571.204, 64 ευρώ. Επεσήμανε δε, πως έως την ημέρα της συνεδρίασης, δεν είχαν ακόμη καταβληθεί οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι του Αυγούστου 2019, ύψους 418.000 ευρώ.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Καραπαπάς επισυνάπτοντας το αντίγραφο του Τεχνικού Προγράμματος όπως αποτυπώνεται σήμερα, ανέφερε ότι το Τεχνικό πρόγραμμα του 2019 είναι ύψους 17.000.000 ευρώ, πλέον εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων που αναμένονται, ύψους 6.700.000. Επίσης έχουν εγκριθεί έργα στο πρόγραμμα LEADER ύψους 1.000.000. Εκτός δε από τα δημοπρατημένα έργα, υπάρχουν έτοιμες μελέτες προς εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος στην απολογιστική εισήγησή του, ανέφερε ότι «…τα Ταμειακά Διαθέσιμα σήμερα είναι 155.175,05 €. Το Πνευματικό Κέντρο στη διάρκεια αυτών των 5 ετών υλοποίησε αρκετές δράσεις και συνέβαλλε σημαντικά στην αναβάθμιση υπαρχουσών δράσεων όπως οι Εορτές  Εξόδου, το Φεστιβάλ Οινιαδών κ.λ.π. Αναλυτικά το έργο του Πνευματικού Κέντρου αποτυπώνεται στην απολογιστική Έκθεση που σας καταθέτω. Επίσης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας  αναφέρω ότι εισηγηθήκαμε αρκετά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου και του καλλιτεχνικού Γυμνασίου. Σας επισυνάπτω σχετικό πίνακα με τις δράσεις της Επιτροπής».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ψυλογιάννης Σπυρίδων, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ο οποίος ανέφερε ότι «το διάστημα των 5 ετών η Κοινωφελής υλοποίησε σημαντικό έργο. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία 4 νέων δομών ΚΔΑΠ. Το 2014 λειτουργούσε μόνο μία στο Μεσολόγγι δυναμικότητας 150 παιδιών, ενώ τώρα λειτουργούν δύο στο Μεσολόγγι και μία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μία στο Νεοχώρι, και μία στο Αιτωλικό, συνολικής δυναμικότητας 724 παιδιών. Επίσης, λειτουργεί με επιτυχία το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΑΠΗ και σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργάνωσε αρκετές ημερίδες, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις».

Ο κ. Κοντογιάννης Γιώργος ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ανέφερε ότι «Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 9.000.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», έργο ύψους 1.700.000 ευρώ, που αφορά στη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης-τηλελέγχου διαρροών πόσιμου νερού κλπ. Τέλος, υπάρχουν έτοιμες μελέτες έργων για ένταξη».

Αναφορικά με το Λιμενικό Ταμείο, έγινε γνωστό ότι τα Ταμειακά Διαθέσιμά του είναι 42.385,24 € ωστόσο διατηρούνται αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που προέρχονται κυρίως από το πρώην Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας. Έχουν ρυθμιστεί οφειλές προς Δ.Ο.Υ και μέσω ληξιπροθέσμων εξοφλήθηκε τελεσίδικη απόφαση ύψους 282.649,45 €, η οποία αφορά απαιτήσεις προηγούμένων (της 5ετίας 2014-2019) ετών.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Νικόλαος Καραπάνος χαρακτήρισε την συνεδρίαση που είχε ως σκοπό την συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων ως «υποχρέωση τόσο απέναντι στους Δημότες όσο και προς τη νέα Δημοτική Αρχή». Ευχαρίστησε δε τους συνεργάτες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καθώς - όπως είπε - «στάθηκαν στο ύψος που απαιτούσαν οι περιστάσεις και οι συνεχείς προκλήσεις με υποδειγματική ευσυνειδησία, συνέπεια και ικανότητα».

Γραφείο Τύπου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι στις 30/9/2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος Στέγασης που εγκρίθηκαν έως και 31 Μάρτιου 2019.

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή των εισοδημάτων κ.α.) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν αυτόματα και εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019 (για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019).

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες(όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα).

Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το εξάμηνο ισχύος.

Οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει μέσω της οποίας θα λάβουν ενημέρωση για την πορεία της αίτησης τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για τις ανωτέρω αιτήσεις, η πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί κανονικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο) και στα τηλέφωνα: 2631363417 Fax: 2631363457 από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σελίδα 1 από 128

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία