Αγγελίες    Επικοινωνία

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά της ΔΠΠΝΤ στην Πάτρα:

«Ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα τους γεννούν για μια ακόμη φορά οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συζήτηση για την μεταφορά τμήματος από το Αγρίνιο στην Πάτρα αποτελεί μια ακόμη απρέπεια στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζουν να ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενημερωθήκαμε σήμερα, ατύπως, ότι η Σύγκλητος αποφάσισε και θα εισηγηθεί την μεταφορά του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού στην Πάτρα βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην αποδυνάμωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αγρινίου.

Η Πρύτανης στο παρελθόν είχε, με τις αποφάσεις της, προσπεράσει όλες τις προσπάθειές μας για αναβάθμιση των τμημάτων. Θυμίζω την αποποίηση της παραχώρησης της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο προβάλλοντας μάλιστα ανεπαρκείς αιτιολογίες ως προς το σκεπτικό της απόφασής της.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση, θα βρουν απέναντι την κοινωνία του Αγρινίου.

Όπως έχω δηλώσει και δεν σταματώ να επαναλαμβάνω στόχος μας ήταν και παραμένει η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Μόνον τότε θα σταματήσουμε να δεινοπαθούμε από το συγκεντρωτισμό της Πάτρας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντικεραυνική ασπίδα στα σχολικά συγκροτήματα τοποθετεί ο Δήμος Αγρινίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε σύμβαση για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 70.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), περιλαμβάνει  τα Δημοτικά Σχολεία στη Λεπενού και Γραμματικού.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής: «Συνεχίζουμε το έργο μας με  παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία  στον τομέα των σχολικών εγκαταστάσεων και την  προστασία των μαθητών από κάθε είδους κίνδυνο. Μέλημα μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία  ώστε να λειτουργούν με όλες τις προδιαγραφές και κυρίως  με ασφάλεια. Θα επακολουθήσει η αντικεραυνική θωράκιση σε άλλα σχολεία και δημοτικά κτίρια».  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ατυχής δήλωση

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

 

Την ώρα που η Πάτρα σαρώνει τα πάντα σε ότι αφορά στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα και όχι µόνο, ο δήµαρχος Αγρινίου διαµαρτύρεται επειδή µια και µοναδική φορά επικράτησαν ακαδηµαϊκά κριτήρια και η έδρα της Κοσµητείας της Γεωπονικής Σχολής έγινε στο Μεσολόγγι.

Πώς θα µπορούσε να...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας:

«Για μια ακόμη φορά ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ύστερα από διαρροή εξωθεσμικού οργάνου, ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ποιος εξουσιοδότησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ν’ αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και γιατί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση στον Δήμο Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος Υπουργός Παιδείας είχε μόνος του σχεδιάσει τη δομή του πανεπιστημιακού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να λάβει ποτέ υπόψιν του την πρόταση μας για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Δεν είχε όμως ποτέ το θάρρος να το παραδεχτεί και λειτουργώντας καθαρά κομματικά επέλεξε να ικανοποιήσει προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, χωρίς να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, προσπέρασε όλες τις δεσμεύσεις προς το Αγρίνιο και αποφάσισε να ικανοποιήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες των καθησυχαστικών δηλώσεων των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν τη διασφάλιση και στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες μας για θωράκιση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος με τη δημιουργία μια πραγματικά βιώσιμης Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, προσέκρουσαν στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Επέλεξαν δε, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών για να διαρρεύσουν την απόφασή τους.

Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα.

Είναι σαφές για εμάς ότι όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση θα βρουν απέναντι τους πολίτες του Αγρινίου και για έναν ακόμη λόγο.

Με αυτές τις πρακτικές προσπαθούν να επαναφέρουν έριδες ανάμεσα στις δύο πόλεις και να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εμείς, αταλάντευτα και στοχευμένα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την πόλη μας, την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου που εργάστηκαν πέραν του ωραρίου τους, με ζήλο και επιμέλεια, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά και απρόσκοπτα οι εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου.

Η εκλογική διαδικασία, η οποία αυτή την φορά ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, ολοκληρώθηκε με τον μηχανισμό του Δήμου να ανταποκρίνεται με άψογο τρόπο στις απαιτήσεις της περίστασης.

Η συμβολή σας ήταν καθοριστική και αποτελεσματική όπως πάντα».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια μου στον Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος άξια διεκδίκησε και κατάφερε να κάνει την μεγάλη αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μια αλλαγή που σηματοδοτεί παράλληλα την είσοδο σε μια νέα εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από την ενεργό συμμετοχή νέων ανθρώπων με γνώση αλλά και διάθεση ν’ αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτού του μεγάλου φορέα της Αυτοδιοίκησης. Φίλε Νεκτάριε σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Συγχαρητήρια επίσης στον Γιώργο Παπαναστασίου, για την ανανέωση της θητείας του στο Δήμο Αγρινίου. Την πενταετία που πέρασε, αντιμετωπίσαμε από κοινού θέματα που αφορούν τους δήμους όπου υπηρετήσαμε. Αποδείξαμε πως η καλή πίστη και η συνεννόηση, μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα απ' ότι η εσωστρέφεια και οι άστοχες τοπικιστικές αντιπαραθέσεις.

Αγαπητέ Γιώργο, εύχομαι και σε σένα καλή συνέχεια στο έργο σου.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Νικόλαος Καραπάνος

Σελίδα 1 από 62

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία