Αγγελίες    Επικοινωνία

κ. Κοντογιάννη, απερχόμενε αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΜ, εσχάτως, μετά την εκλογική σας “αποδημία”, βλέπω ότι μαθαίνεις και “ανώμαλα” ρήματα, όπως οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι, ακόμα και τώρα, σου υπαγορεύουν κρυπτόμενοι. Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς υπερασπίζεσαι;

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις – εν ευθέτω χρόνο – τι σημαίνει «κρεσέντο ανυπόστατων κατηγοριών» για να μπω καλύτερα στο νόημα, διότι έχω καταναλώσει πολύ φαιά ουσία το τελευταίο χρονικό διάστημα, να ασχολούμαι μαζί σας…

Εν πάσει περιπτώσει, το να επαναλαμβάνεις μονότονα τι έχω κάνει εγώ προσωπικά ως δημοτικός σύμβουλος και πως έχω βοηθήσει την ΔΕΥΑΜ, είναι τουλάχιστον αστείο. Το να μας κάνεις όμως υποδείξεις πως λειτουργούν τα έργα του ΕΣΠΑ και ποια ήταν η ετοιμότητα της ΔΕΥΑΜ για αυτά, αποτελεί τουλάχιστον ομολογία της δικής σας ασχετοσύνης για ό,τι έχετε διαχειριστεί.

Εξάλλου, εσείς δεν είσαστε για τα μεγάλα. Ένας μόνο ήταν ο στόχος σας και ιδιαίτερα εσένα προσωπικά: τα ψηφαλάκια μέσω αδιαφανών ρυθμίσεων ή μη πληρωμών για τα δικά σας παιδιά, για τα οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στους δημότες!

Επειδή λοιπόν κύριε αντιπρόεδρε είσαι πολύ ολίγιστος για όσα μου καταλογίζεις, άκου:

α) Έλαβε η ΔΕΥΑΜ τουλάχιστον 5 έως 6 εκατ. ευρώ για διάφορα έργα από εθνικά προγράμματα και ΕΣΠΑ, ναι ή όχι; (ύδρευση Ευηνοχωρίου: 3 εκατ. ευρώ, σύστημα τηλεειδοποίησης για εντοπισμό διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Μεσολογγίου: 1,2 εκατ. ευρώ, ύδρευση Αιτωλικού: 2,8 εκατ. ευρώ, εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέσω Πνευματικού Κέντρου 500 χιλ. ευρώ κ.ά.). Από πού τα έλαβε αυτά κ. Κοντογιάννη; Από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ναι ή όχι;

β) Που θα διαθέσεις – αν προλάβεις – αυτά που ανέθεσες; Μήπως για να αποπληρώσεις κάποιες υποχρεώσεις; Και βέβαια δεν απαντάς επί του συγκεκριμένου…

γ) Επειδή, τέλος, ελεεινολογείς μέχρι βλακείας ότι ο Παπαδόπουλος έχει να περάσει από το ταμείο της ΔΕΥΑΜ από τον Μάρτιο του 2018, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για προσωπικές μου οφειλές, σε προκαλώ να ζητήσεις δημόσια συγνώμη για όσα προβοκατόρικα εξέπεμψες στην απαντητική σου ανακοίνωση. Η διεύθυνσή μου, αν δεν το γνωρίζεις, είναι Αρτεμίου Μίχου 14, όπου μπορείς να αποστείλεις τους σχετικούς λογαριασμούς! Προφανώς κατ’ εντολήν συνειδητά μπέρδεψες το Νοσοκομείο με το πρόσωπό μου καθότι το μεγάλο σου αφεντικό είχε επιδοθεί σε συνεχείς επιθέσεις στο κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας.

δ) Είναι η ώρα οι δικοί σας φίλοι και τα παπαγαλάκια να περάσουν από το ταμείο της ΔΕΥΑΜ και μάλιστα το συντομότερο, κ. Κοντογιάννη…          

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πήγαν καλά οι «παλιοσειρές»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους κυριάρχησαν στους επανεκλεγέντες του Ν. Καραπάνου οι περισσότεροι από τους νυν δηµοτικούς συµβούλους.

Πρώτος των πρώτων ο Σπ. Καρβέλης που τετραπλασίασε τις ψήφους του αν και «Τσάρος» των οικονοµικών, µια φύσει αντιδηµοφιλής θέση... Με τα ληξιπρόθεσµα που πήρε αφειδώς από την κυβέρνηση το πόστο του ήταν καθοριστικό σε όλη την πενταετία µε σωρεία αναθέσεων κ.λπ.

Γ. Καραπαπάς, Τ. Σκαρµούτσος τα πήγαν εξίσου καλά, δύο εργατικά στελέχη που δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το παραλήρημά σας κε Παπαδόπουλε συνεχίζεται αμείωτο και βέβαια συνεχίζετε το κρεσέντο ανυπόστατων κατηγοριών και λασπολογιών.

Κε Παπαδόπουλε,

να σας θυμίσω ότι ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία των ΔΕΥΑ από την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο. Αλίμονο αν σταματούσε κάθε εργασία ή δημόσια σύμβαση.

Για τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σας γνωρίζω ότι αυτές λήφθησαν νόμιμα (αυτό φυσικά το γνωρίζετε), με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Όσον αφορά στην ουσία αυτών, αποδεικνύεται ότι παρότι Δημοτικός Σύμβουλος επί 5 χρόνια, πρωταρχικό σας μέλημα δεν ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Επιχείρησης και ίσως η συνδρομή σας για την επίλυσή τους (μιας και εκπροσωπείτε το κυβερνών κόμμα) αλλά αποκλειστικά η δημιουργία εντυπώσεων.

Μάθετε λοιπόν, γιατί προφανώς αγνοείτε, ότι η απόφαση για τον ΒΚ Οινιάδων και η σύνταξη της σχετικής μελέτης για την αναβάθμισή του, είναι προαπαιτούμενο από το Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορέσει ο βιολογικός να δεχθεί τα λύματα της Κατοχής, του Νεοχωρίου αλλά και των λυμάτων του Αιτωλικού, έργο για το οποίο έχουμε υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης. Σε διαφορετική περίπτωση τα εκτελούμενα έργα κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων τίθονται σε κίνδυνο απένταξης και επιστροφής των χρηματοδοτήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση, τους δημότες και το περιβάλλον. Η ΔΕΥΑΜ απευθύνθηκε στην μελετήτρια εταιρεία που είχε συντάξει την αρχική μελέτη κατασκευής του βιολογικού. Εσείς τι ακριβώς προτείνετε; Να περιμένουμε μέχρι να κλείσει η πρόσκληση του υπουργείου και να χάσει την ευκαιρία η ΔΕΥΑΜ να χρηματοδοτηθεί για ένα έργο εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της; να μην χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού από το Αιτωλικό προς τις ΕΕΛ Οινιάδων και να ελλοχεύει ο κίνδυνος της απένταξης των εκτελούμενων έργων; Αυτό πως ακριβώς θα το ονομάζατε; Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία της διοίκησης ή μήπως πρόκληση δημοσίου αισθήματος; Ξεχάσατε όμως στην ανακοίνωσή σας να μνημονεύσετε την έκπτωση που δόθηκε από τον οικονομικό φορέα για την συγκεκριμένη ανάθεση. Γιατί άραγε;

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, σας διέφυγε εσκεμμένα να σημειώσετε στην ανακοίνωσή σας το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜ αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις τρεις υδραυλικούς για όλο τον Δήμο, δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε έκτακτες βλάβες και απαγορεύονται οι προσλήψεις επ’ αόριστον…. Και δεν φταίνε μόνο οι εκλογές αλλά και οι κυβερνήσεις για το τελευταίο!!! Και φυσικά η σύμβαση είναι ετήσια και οι προδιαγραφές στην διάθεσή σας. Αλλά και αυτό σας διέφυγε στην ανακοίνωσή σας.

Κε Παπαδόπουλε,

Τα υπονοούμενα και οι απειλές σας δεν με φοβίζουν. Καθαρός ο ουρανός,

Α. γιατί ο δρόμος για κάθε έλεγχο είναι ανοικτός προς κάθε αρχή ή ενδιαφερόμενο

Β. γιατί εγώ προσωπικά πάντα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, στα προβλήματα, δίπλα στον δημότη, δεν απεκδύομαι των ευθυνών μου και δεν κρύβομαι πίσω από μια καρέκλα να περιμένω τι θα ανέβει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να πορευτώ τη μέρα μου.

ΥΓ. 1: και μιας και μιλάτε για δημοτικό χρήμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ταμείο της ΔΕΥΑΜ; σας θυμίζω ότι ήταν το Μάρτιο το 2018. Αναρωτιέμαι αυτό πως θα το χαρακτηρίζατε, μιας και εδώ μιλάμε για δημοτικό χρήμα.

ΥΓ 2: Σε περίπτωση που την έχετε ξεχάσει, η διεύθυνση των γραφείων είναι: Πρώην ΣΤΡ. Χρ. Καψάλη, Μεσολόγγι. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

ΥΓ 3: Τώρα μπορείτε να ελέγχετε τις αναθέσεις εν τη γενέσει τους και στο ΚΗΜΔΗΣ.

Με κάθε τιμή
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ
Κοντογιάννης Γεώργιος

Την επομένη των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών (2/6/2019), μετά την παταγώδη αποτυχία σας και την απομάκρυνσή σας με τη λαϊκή ετυμηγορία από την διοίκηση του Δήμου, θεωρώντας ότι έχετε ακόμη ένα τρίμηνο μέχρι 1/9/2019, να συνεχίσετε το καταστροφικό έργο σας, όχι μόνο είστε αμετανόητοι, αλλά προκαλείτε με χυδαίο τρόπο το δημόσιο αίσθημα.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 4/6/2019 δύο (2) αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ - απόντος φυσικά του προέδρου της κ. Καραπάνου – οι οποίες ελήφθησαν στις 24/4/2019 (Μεγάλη Τετάρτη) και οι οποίες μας αποκαλύπτουν τα εξής θαυμαστά:

α) «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των ΕΕΛ Οινιαδών και προτάσεις για την αναβάθμισή τους», αξίας 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%

β) «Έγκριση μελέτης και ανάθεση παροχής υπηρεσιών για έλεγχο παράνομων παροχών & επισκευή βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σε έκτακτες περιπτώσεις και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ», αξίας 19.521,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%. Στο συγκεκριμένο κατατέθηκαν δύο προσφορές με 1% και 2%!!

Η κατασπατάληση δημοτικού χρήματος και ειδικότερα της ΔΕΥΑΜ, δεν έχει προηγούμενο. Σχεδόν 40.000 ευρώ για «έλεγχο παράνομων παροχών» και «καταγραφή της κατάστασης στον βιολογικό Οινιαδών». Πόσο προκλητικοί, ακόμα και σήμερα, μπορεί να είστε! Και βέβαια, ομολογείτε ότι η ΔΕΥΑΜ δεν είχε πλήρη εικόνα, χρόνια τώρα! Ποιος όμως μπορεί να σας πιστέψει πλέον;

Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργο Κοντογιάννη, η ευθύνη σου είναι καίρια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εάν κατάλαβες, κατάλαβες…

Καλώ το νέο Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως κ. Κώστα Λύρο να παρέμβει, χωρίς χρονοτριβή, ώστε τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Άμεσα - Τώρα!       

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜ συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος της επιχείρησης Ν. Καραπάνος, προκειμένου να τους ευχηθεί για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Καραπάνος ευχήθηκε επίσης τις ημέρες των γιορτών να μην προκύψουν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, που δυστυχώς είναι συχνές, ώστε και οι εργαζόμενοι να περάσουν το Πάσχα με τις οικογένειές τους και όχι στο καθήκον. Επιπλέον τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να αποκαθιστούν άμεσα τις ζημιές και να μην μένουν οι κάτοικοι χωρίς νερό, και είναι παρόντες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης, που με τη σειρά του απηύθυνε τις πιο θερμές ευχές του στους εργαζόμενους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργος Κοντογιάννης υπέπεσε και αυτός στο θεσμικό ατόπημα κατόπιν εντολής του μέγα μάγιστρου – αυτοκράτορα, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του να μπλέξει την δραστηριότητα του Δήμου με την λειτουργία του Νοσοκομείου, λόγω φυσικά ένδειας επιχειρημάτων.

Επιθυμώ λοιπόν να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση – διότι τα όρια της προβοκάτσιας σας δεν έχουν τέλος – τα παρακάτω:

Οι συσσωρευμένες οφειλές του Νοσοκομείου προς την ΔΕΥΑΜ αφορούν μια ολόκληρη εικοσαετία καθώς και τα Κέντα Υγείας Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αστακού και Μύτικα που μέχρι το τέλος του 2014 ανήκαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, δεν τις απαιτήσατε και φυσικά δεν είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε έξι (6) μήνες λάβατε ήδη επί θητείας μου 20.000 ευρώ και γνωρίζετε πολύ καλά ότι σύντομα θα σας δοθούν και άλλα χρήματα μπας και διασωθείτε.

Αποκρύπτετε σκόπιμα ότι λάβατε 427.000 ευρώ ως εξόφληση διαταγής πληρωμής από την ΔΕΥΑΜ προς τον Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά βέβαια δεν μας λέτε σε ποιόν πάτο θα τα ρίξετε…

Τις γελοιότητες περί κρατικού λειτουργού να τις αφήσετε κατά μέρος γιατί όταν συνεχώς τις επαναλαμβάνετε ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει: Σας ενοχλεί ιδιαίτερα εσάς και τον μέγα μάγιστρο – αυτοκράτορα η σύγκριση της δουλειάς που γίνεται στο Νοσοκομείο με την καταστροφική σας μανία σε ό,τι διαχειρίζεστε ως Δημοτική αρχή. Δεν τα λέω αυτά εγώ. Η τοπική κοινωνία το συζητάει καθημερινά. Ακόμα και η μέχρι πρότινος οι φιλικές σας δυνάμεις το επισημαίνουν.

Από πού ως πού λοιπόν αγαπητοί… νοικοκυραίοι χωρίς ίχνος ντροπής διατείνεστε ότι θα κάνετε ό,τι θέλετε την δημοτική περιουσία και θα καλύπτετε ο ένας τον άλλον; Από πού και ως πού είναι ενιαίος οργανισμός ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ; Ποιος φωστήρας ερμηνεύει κατά το δοκούν τα δημοτικά πράγματα; Σοβαρευτείτε!!

Το δίχως άλλο σας παρακολουθεί όλη η κοινωνία και καθημερινά βγάζει τα συμπεράσματά της…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου και «Δημόσιος Λειτουργός»

 

ΥΓ 1. Ομολογώ ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ έχει κάνει πρόοδο στις απαντήσεις του τις οποίες ο ίδιος “χτενίζει”.

ΥΓ 2. Εύχομαι καλή αναβάθμιση μετά την ανάληψη της Προεδρίας της ΔΕΥΑΜ από τον κ. Δήμαρχο στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΥΓ 3.  Η παραλλαγή της λαϊκής παροιμίας «Τι κάνεις Γιώργο; Κουκιά σπέρνω…’» ταιριάζει απολύτως στην συγκεκριμένη περίπτωση και όχι μόνο.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία