Αγγελίες    Επικοινωνία

«Κοίτα ποιος µιλάει…»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/03/2019

 

Γέλια προκάλεσαν δηµοσιεύµατα από ανώνυµα µέσα που πρόσφατα δηµιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους προπαγανδιστικούς σκοπούς του συνδυασµού του Ν. Καραπάνου, όπως µπορεί να παρατηρήσει και ο πιο αδαής.

Συγκεκριµένα αρκετοί σχολίαζαν δηµόσια ανάρτηση γελώντας γοερά φέρνοντας στην µνήµη τους τις γνωστές σχέσεις «φιλίας» και «συνεργασίας» του Καραπάνου µε τον πρώην δήµαρχο Μεσολογγίου, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εργολάβο κ. Αντωνίου, που ακίνητο συµφερόντων της οικογένειας του είναι µισθωµένο από τον Δήµο ως ΚΕΠ (άραγε η παράταση της µίσθωσης συνδέεται µε την υποψηφιότητα της κόρης του µε τον Καραπάνο;), την εκτίµηση του Καραπάνου στον επίσης πρώην Δήµαρχο από το ΠΑ ΣΟΚ Γιάννη Αναγνωστόπουλο, του οποίου ο γιός κατοικοεδρεύει στο δηµαρχείο (άραγε µε ποια ιδιότητα;) και φυσικά τις σχέσεις στοργής µε τον γνωστό υποψήφιο Δήµαρχο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τέγα, που από την µία ολοπροθύµως στηρίζει µε την ψήφο του τις προτάσεις Καραπάνου στο Δ.Σ., από την άλλη οι εργολαβίες στην οικογένειά του δίνονται σωρηδόν. Κάποιος µάλιστα χρησιµοποίησε επί λέξει: «Κοίτα ποιος µιλάει!».

Την ίδια ώρα πιο µυηµένοι συνέδεσαν αυτόµατα όλα αυτά µε την ασθενική παρουσία του Καραπάνου στην κοπή πίτας της τοπικής Δηµ.Τ.Ο., παρουσία του Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος επιµελώς, σε αντίθεση µε ότι έκαναν στο Αγρίνιο, απέφυγε να δώσει οποιοδήποτε στήριξη στον Καραπάνο τηρώντας ίσες αποστάσεις µεταξύ αυτού και του Κώστα Λύρου, γεγονός που εκνεύρισε τον δήµαρχο. Ίσως θεωρεί το κόµµα βιλαέτι καθώς επιµόνως ζητούσε από τους διοργανωτές να µην µιλήσει ο Κ. Λύρος.

Το λένε και αλαζονεία αυτό.

Χ.Ο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σαν σήμερα 05 Φεβρουαρίου, πριν 100 χρόνια γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η επέτειος βρίσκει την χώρα σ’ ένα μεταίχμιο. Το κόμμα που ίδρυσε, το κόμμα που έδωσε αξιοπρέπεια στον έλληνα πολίτη, βάλλεται από την δεξιά (Νέα Δημοκρατία) και από την αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου σημάδεψε ανεξίτηλα την εποχή της Μεταπολίτευσης. Έβγαλε από την απομόνωση (πολιτική, κοινωνική και οικονομική) τον ελληνικό λαό. Συνέβαλε στην αναγνώριση της ενιαίας εθνικής αντίστασης 1941-1944. Δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με παροχή υπηρεσιών σε όλους τους έλληνες, με σύγχρονα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Έδωσε σύνταξη στην αγρότισσα γυναίκα. Κατέστρεψε τους φακέλους που ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τον κάθε Δημοκράτη Έλληνα.

Δημιούργησε τον θεσμό του ΑΣΕΠ που μέχρι σήμερα δεν τολμάει καμία κυβέρνηση να αμφισβητήσει ή να μετατρέψει σε κέντρο διορισμών. Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα των κυβερνήσεων του Ανδρέα ήταν ότι έβγαλε από την κοινωνική καχεξία και οικονομική αφάνεια μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού.

Μου έμεινε, σε επίσκεψη στο γραφείο του, η επιγραφή «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».

Έστω και αυτή την στιγμή οι κυβερνήσεις πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων όπως γινόταν πάντα στις κυβερνήσεις του Ανδρέα, στην κοινωνική, πολιτική και πάνω απ’ όλα στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
Διευθυντής ΠΕΔΥ – ΚΥ Αιτωλικού
Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Αιτωλοακαρνανίας

Αναγνωστόπουλος για Παυσανία

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/01/2019

Έναν Γιάννη από τα παλιά µας θύµισε η επίθεση που έκανε στον Παυσανία Παπαγεωργίου. Αρχικά µε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook και έπειτα µε αποστολή της ανάρτησης ως δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ εξαπολύει βολές στον υποψήφιο δήµαρχο διότι «τόλµησε» να απευθύνει κάλεσµα συµµετοχής σε µια νέα δηµοτική παράταξη...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αγαπητέ νεαρέ,

το ύφος της δήλωσής σας και μόνο δείχνει το πολιτικό ύφος σας. Παρήλθαν πλέον οι εποχές των «μανιφέστων», γυρίζουν σε εποχές του ’40 και ’50.

Οι Δήμαρχοι της Ι.Π. Μεσολογγίου από την Μεταπολίτευση και μετά έβαλαν ένα λιθαράκι ο καθένας για το Μεσολόγγι, να φύγει μπροστά. Αυτοί που διοίκησαν και εμπειρία και ικανότητες είχαν. Περγαμηνές όπως έχεις ΕΣΥ εμείς δεν είχαμε.

Μηλιώνης, Αντωνίου, Ρεπάσος Παλκογιάννης,, Πρεβεζάνος, Αναγνωστόπουλος,  Κατσούλης και νυν κ. Καραπάνος δεν είμαστε παιδιά του κομματικού σωλήνα. Είμαστε άτομα με επαγγέλματα καταξιωμένα στην κοινωνία. Κανένας από εμάς δεν συνέχισε στην κεντρική σκηνή. Είχαμε επαγγέλματα. Είναι δυνατόν να μιλάς για αμόλυντους ΕΣΥ; Η θέση σου είναι θύρα πολιτικής συναλλαγής και όχι προσόντων. Μιλάς ΕΣΥ για προσωπικές υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις;

Ένα νεαρό υποψήφιο που θέλει να δοκιμαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να τον διέπει ήθος, πολιτική σωφροσύνη και πάνω απ’ όλα ταπεινοφροσύνη. Δεν έχετε κανένα από τα τρία. Είστε πολύ λίγος πολιτικά γι’ αυτόν τον τόπο.

 

 

Ευχαριστώ

Γιάννης Αναγνωστόπουλος  Πρώην Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου

Διευθυντής ΠΕΔΥ – ΚΥ Αιτωλικού

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τα χρόνια της παγκόσμιας κρίσης, μετά το 2008, οι πολίτες σε κάθε γωνιά του κόσμου έρχονται αντιμέτωποι με δραστικές και εκκωφαντικά επιταχυνόμενες μεταλλάξεις σε κάθε έκφανση της ζωής τους. Πολιτικοί συσχετισμοί, οικονομικά μοντέλα, κοινωνικά κεκτημένα, εθνικές ταυτότητες και ιδεολογίες του παρελθόντος έχουν παραδοθεί σε μια ανεξέλεγκτη  αναδιαμόρφωση των παγκόσμιων δεδομένων.

Μια από τις τάσεις αυτές είναι ο λεγόμενος «Περιφερειασμός» (Regionalism), η διάθεση δηλαδή των περιφερειών να διεκδικούν και να επιδιώκουν μεγαλύτερη αυτονομία, απόσχιση ή ανεξαρτησία από τα εθνικά κράτη στα οποία ανήκουν. Πρόσφατο, φυσικά, παράδειγμα η διαδικασία του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία. Συνεχίζοντας την αναζήτηση των μέσω μεταστροφής των κοινωνιών, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στον διαρκώς αναπτυσσόμενο ακροδεξιό σοβινισμό στις χώρες τις Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, με τρανό παράδειγμα την είσοδο ακροδεξιού κόμματος (AfD) στην γερμανική Βουλή (Bundestag) μετά από 60 χρόνια. Επιπρόσθετα, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρεί τα εναλλασσόμενα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο, αυτό που οι διεθνείς σχέσεις αποκαλούν «παγκόσμια τάξη». Κυβερνοεπιθέσεις, ασύμμετρες απειλές, επηρεασμός εκλογικών σωμάτων μέσω αλγορίθμων και κοινωνικών δικτύων, καθώς και η «καθημερινοποίηση» της τρομοκρατίας σε πόλεις της Δύσης αποτελούν μια παγκόσμια αταξία, που σαν πρόδρομος δίνει το στίγμα των μελλούμενων.

Όλα τα παραπάνω συντελούνται δημιουργώντας δυνάμεις κραδασμού και αστάθειας ακόμα και στις δυνάμει ακίνδυνες και σταθερές χώρες της Ένωσης. Άμεσο απότοκό τους: να οδηγούμαστε σε αχαρτογράφητες εξελίξεις που γεννούν με την σειρά τους αναδυόμενες ροπές αποδομήσεων και ανατασσόμενες δυνάμεις αποσκιρτήσεων. Στο παγκόσμιο, αυτό, κάδρο της αμφισβήτησής, όλοι οφείλουμε να μην εθελοτυφλούμε μπροστά στα διλήμματα, τους κινδύνους και τις ιστορικές υπερβάσεις που καλούμαστε να αναλάβουμε.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται επιβάλλεται να μας βρουν μπροστά τους. Συνεκτικά, συναινετικά, ας διαμορφώσουμε την κοινή γραμμή πλεύση μας, αντιμετωπίζοντας εγχώριους και εξωτερικούς κινδύνους, όπως αρμόζει σε μια παράταξη που οραματίστηκε, σύνθεσε και υλοποίησε την Σύγχρονη Ελλάδα, όσο και να προσπαθούν να το λοιδορούν κάποιοι αυτό δεν αλλάζει.

Όλοι μαζί, διεκδικητές, υποστηρικτές, μέλη και φίλοι, ας υπερβάλουμε εαυτόν, ας ορίσουμε με αρμονία και διορατικότητα την ταυτότητά μας, μια ταυτότητα που να στηρίζεται αμιγώς στις αξίες που επιθυμούμε να διέπουν την εθνική διακυβέρνηση και την λαϊκή έκφραση. Να οριοθετήσουμε το συλλογικό μας όραμα για την Νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα υγιή, που να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, έχοντας ως προμετωπίδα της την διευρυμένη Δημοκρατία, την συνεργασία, την αναγνώριση των λαθών του παρελθόντος ως αρωγό μελλοντικής αποφυγής τους.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα χωρίς φόβο, μένοντας πιστοί στο μέγεθος της κληρονομιάς μας. Να μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή, την ανεξέλεγκτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τιθάσευση των ανισοτήτων που παρατηρούνται στην χώρα μας, αλλά και σε πολλά αναπτυσσόμενα κράτη της Δύσης.

Αυτά τα παγκόσμια ερωτήματα, μαζί με τις ουσιαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις μας για την υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών και των προσπαθειών τους, οφείλουν να αποτελούν την καθημερινή μας ατζέντα, εντάσσοντας τα ζητήματα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών ή όποιας άλλης θεσμικής καθυστέρησης σε θέματα ελάσσονος σημασίας, τα οποία πιθανότατα δεν βοηθούν τους απεγνωσμένους πολίτες να δουν σε μας την διέξοδο που ψάχνουν ανάμεσα σε μια αποθαρρυντικά αναποτελεσματική κυβέρνηση, και μια τελματώδη, αλαζονική αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη στην δημοσκοπική της κυριαρχία.

Καλό μας αγώνα!

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
Διευθυντής - ΠΕΔΥ ΚΥ Αιτωλικού

«Είστε όλοι επιστήµονες»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/09/2017

 

Αρκετοί επώνυµοι Μεσολογγίτες των Αθηνών έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για τα ιαµατικά λασπόλουτρα που χαρακτηρίστηκε από έντονο ενδιαφέρον.

Εκεί ήταν και πρώην δήµαρχοι (Πρεβεζάνος, Αναγνωστόπουλος) που θέλησαν να ακούσουν τι θα µας συµβουλεύσει ο καθηγητής Δερµατολογίας ώστε να αξιοποιήσουµε αυτή την πλουτοπαραγωγική πηγή...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία