Αγγελίες    Επικοινωνία

Η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη φιλοξενείται σήμερα στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών υπό την επιμέλεια ομάδας σπουδαστών της σχολής Καλών Τεχνών με τους καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο του ΚΑΝΣΑΣ.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια στα πλαίσια της αδελφοποίησης του δήμου της πόλης Lawrence του Κάνσας με τον πρώην δήμο Οινιαδών, την πρωτοβουλία της οποίας είχε υλοποιήσει ο τότε Δήμαρχος κ. Αντώνης Αλετράς.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας αυτής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Lawrence κ. Bob Schumm, o oποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κα Sandra Schumm καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όσο και με τον καθηγητή του πανεπιστημίου θεάτρου κ. Dennis Christilles, Όπως ο ίδιος τόνισε στην ομήγυρη, που  πλαισίωσαν την συνάντηση σε ένδειξη καλής φιλοξενίας και τιμής παρουσία και του κ.Αλετρά, ανεπιφύλακτα τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, προβάλουν τον τόπο μας και ενισχύουν την εξωστρέφεια.

Αμοιβαία και ένθερμη ήταν η διάθεση μεταξύ και των δύο δημάρχων των αδελφοποιημένων Δήμων, όχι μόνο να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, αλλά να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των πόλεων  και να επεκταθούν και σε άλλες δράσεις.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Φρούριος καθώς η σύζυγος του κατάγεται από το Νεοχώρι.

 

Προς αξιοποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Σιγήν ιχθύος τηρεί ακόµη ο νέος δήµαρχος σε ό,τι αφορά την ανάληψη θέσεων από τους εκλεγµένους του δηµοτικούς συµβούλους.

Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν ανάψει ενόψει του Σεπτεµβρίου. Εκείνο που προέχει βέβαια δεν είναι να γίνουν τοποθετήσεις µε σειρά ψήφων, αλλά βάσει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Λάβρος ο Αντώνης

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

 

Από πολλές αιχµές συνοδεύτηκε το ευχαριστήριο του Αντώνη Αλετρά, πρώην δηµάρχου Οινιαδών που εξελέγη µε τη νέα Δηµοτική Αρχή.

«Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα µου σ’ αυτές τις εκλογές, πολλοί γυρολόγοι και αβανταδόροι, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς στα εκλογικά, ενοχλήθηκαν εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν τολµούν να κατέβουν υποψήφιοι για να µετρήσουν τις ικανότητες τους και τις δυνάµεις τους», ανέφερε ο κ. Αλετράς και πολλοί θεώρησαν πως φωτογραφίζει τον...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Με το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας αλλά και εμένα προσωπικά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στην δημοτική ενότητα Οινιαδών, από τον συνδυασμό μας εκλέχτηκαν νέα παιδιά σε ηλικία αλλά και σαν πρωτάρηδες στα δημοτικά πράγματα. Πιστεύω στην ικανότητα τους και την εργατικότητα τους και γι’ αυτό θα πετύχουν. Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου σ’ αυτές τις εκλογές, πολλοί γυρολόγοι και αβανταδόροι, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς στα εκλογικά ενοχλήθηκαν εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν τολμούν να κατέβουν υποψήφιοι για να μετρήσουν τις ικανότητες τους και τις δυνάμεις τους.

Διέσπειραν τότε διάφορες ανόητες θεωρίες για συντάξεις, για παλιά υλικά, για τελειωμένους και διάφορες άλλες ανοησίες. Τους λέω και πάλι ότι σ’ αυτόν τον τόπο έχουμε και ιστορία και προσφορά. Και ότι σ’ αυτές τις εκλογές κατέβηκα ως υποψήφιος με τον καθ' όλα έντιμο άνθρωπο Κώστα Λύρο, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω με τις δυνάμεις που διαθέτω να φύγει ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος επί πέντε χρόνια έφερε άλλα ήθη στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Η αδιαφάνεια, η συναλλαγή και η χυδαιότητα αποθεώθηκαν. Με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να εκτεθούν ακόμη και παλιοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, συναλλασσόμενοι μαζί του. Οι εκλογές αυτές ήταν οι πιο εξαχρειωμένες από όσες έχω να θυμάμαι μέχρι σήμερα. Όχι με ευθύνη μόνο του σημερινού δημάρχου αλλά και των συνεργατών του. Ο πολιτικός πολιτισμός ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς από τους συνεργάτες του.

Στο διαδίκτυο οργίασαν οι ψεύτικες ειδήσεις, η μαύρη προπαγάνδα και η χυδαιότητα. Στο Νεοχώρι μερικά «μεγάλα κεφάλια» που θέλουν να το παίζουν εκλογομάγειροι και αβανταδόροι, πέρα από τις κακοήθεις διαδόσεις δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν (με αμοιβή ασφαλώς) και έναν υπανάπτυκτο «φουσκωτό» για τα θελήματα τους αλλά και για να ανεβάζει στο διαδίκτυο διάφορα ανορθόγραφα και χυδαία κείμενα για τον συνδυασμό μας, μιλάμε για κατάντια.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι περίμενα να τελειώσουν οι εκλογές για να γράψω όλα τα παραπάνω γιατί ο πολίτικος μου πολιτισμός δεν μου επέτρεπε να ασχοληθώ νωρίτερα μαζί τους, αλλά και για να δω μέχρι που φτάνει η εξαχρείωσή τους.

ΑΛΕΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Σε νεόκοπη εφημερίδα η οποία έχει εκδοθεί τελευταία για τις προεκλογικές ανάγκες (όπως φαίνεται από το περιεχόμενό της) του υποψηφίου και νυν δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου Καραπάνου δύο στήλες της είναι αφιερωμένες στο πρόσωπο μου.

Στην πρώτη αναφερόμενη στην υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου μιλά για «υλικά κατεδάφισης» και όχι ανανέωσης. Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα μου τους ενόχλησε και προσπαθούν με λεκτικούς ακροβατισμούς και φανταστικές υποθέσεις να μειώσουν την αξία της. Αν ρίξουν οι συντάκτες της στήλης μια ματιά στο ψηφοδέλτιο Καραπάνου θα δουν ότι φιγουράρουν τα ονόματα τουλάχιστον τεσσάρων υποψηφίων οι οποίοι κάποτε είχαν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά και έκτοτε αποσύρθηκαν. Εμφανίζονται όμως σήμερα σαν ανανέωση. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούν οι συντάκτες της στήλης ότι σε αυτόν τον τόπο εγώ και η οικογένεια μου έχουμε ιστορία και προσφορά και δεν είμαστε ευκαιριακοί αλεξιπτωτιστές μετά τα ολυμπιακά έργα.

Στην επόμενη στήλη αναρωτιούνται εάν η υποψηφιότητα μου έχει σχέση με πιθανή κατοχύρωση συνταξιοδότησης μου (όπως κυκλοφορούν διάφορα κακοήθη παπαγαλάκια). Εάν επιδίωκα σύνταξη από την αυτοδιοίκηση, όπως το διακινούν, θα ήμουν υποψήφιος στις δύο προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αμέσως μετά τη θητεία μου ως δήμαρχος και όχι τώρα που είμαι 68 ετών και αν υποτίθεται κατοχυρώσω σύνταξη αυτό θα γίνει μετά τα εβδομήντα μου χρόνια. Άλλωστε εγώ γνωρίζω ότι για να κατοχυρώσει σύνταξη κάποιος αυτοδιοικητικός πρέπει να έχει διατελέσει οκτώ χρόνια δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητος. Εγώ έχω μόνο τέσσερα χρόνια ως δήμαρχος.

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι η υποψηφιοτητά μου ενόχλησε και προσπαθούν με «μαύρη προπαγάνδα» να την υποβαθμίσουν αλλά»άνθρακες ο θησαυρός».

Σε αυτόν τον τόπο έχουμε ιστορία και προσφορά.

ΑΛΕΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Ακόμα πέντε σημαντικές υποψηφιότητες προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου.

Η νεαρή και δυναμική Μιχαλίνα (Λίνα) Δημητρίου, συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης, στηρίζοντας το εγχείρημα του Κ. Λύρου για την διεκδίκηση του δήμου με καθαρότητα και αξιοπρέπεια, όπως υπογραμμίζει η ίδια.  Η κα Δημητρίου είναι Απόφοιτος του Γαλλόφωνου πανεπιστημίου CFES στο τμήμα της Οικονομικής και Κοινωνικής Διαχείρισης. Στο ψηφοδέλτιο προστέθηκε...

 

Κίνηση - ματ με Αλετρά

Κίνηση - ματ του Κώστα Λύρου, αποτελεί  η ένταξη στην ομάδα, ενός ανθρώπου της αυτοδιοίκησης, του  πρώην δημάρχου Οινιάδων, Αντώνη Αλετρά. Πρόκειται για έναν καλό γνώστη της αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων του πρώην δήμου, αλλά και γενικά της περιφέρειας του δήμου Μεσολογγίου, που αισθάνεται εγκαταλελειμμένη. Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, υποστηρίζει ότι αποφάσισε να ξαναμπεί και πάλι ενεργά στην αυτοδιοίκηση, για να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία