Αγγελίες    Επικοινωνία

Επιτέλους διαφωτίστε µας!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/07/2019

 

Με εύλογο ενδιαφέρον παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις όποιες εξελίξεις (φαίνεται) να υπάρχουν στην υπόθεση της κυοφορούµενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Μια ιστορία που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς µήνες ως δεδοµένη και µε ηµεροµηνία έναρξης τα µέσα Μαΐου, αλλά δύο µήνες µετά καράβι δεν έχει µπει και κάθε µέρα που περνά αποµακρύνει και το ενδεχόµενο µιας αίσιας έκβασης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασµό µε την µυστικοπάθεια που παρατηρείται από πλευράς των φερόµενων ως...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού 

Με εύλογο ενδιαφέρον παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις όποιες εξελίξεις (φαίνεται) να υπάρχουν στην υπόθεση της κυοφορούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Μια ιστορία που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες ως δεδομένη και με ημερομηνία έναρξης τα μέσα Μαΐου, αλλά δύο μήνες μετά καράβι δεν έχει μπει.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μυστικοπάθεια που παρατηρείται από πλευράς των φερόμενων ως πρακτόρων έχουν προκαλέσει σχόλια και αμφισβητήσεις. Ωστόσο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ίσως είναι κοντά δεδομένου ότι στο εκδοτήριο που τοποθετήθηκε προεκλογικά, τον τελευταίο καιρό έγιναν όλα τα απαραίτητα για να είναι λειτουργικό, δηλαδή μπήκε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ αλλά και μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες δυστυχώς, μιλούν για πιθανή έναρξη της σύνδεσης ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, προς τα τέλη Ιουλίου δηλαδή.

Εκείνο βέβαια που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι γιατί οι πλοιοκτήτες ή οι πράκτορες δεν έχουν προγραμματίσει μια συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουν υπεύθυνα στα εύλογα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη πιο παράξενο είναι ότι η γραμμή, εφόσον θα ξεκινήσει έστω και αργά, γιατί δεν διαφημίζεται και δεν επικοινωνείται ώστε να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι να το μαθαίνουν και να κάνουν κρατήσεις.

Όπως και να’ χει η ΑΙΧΜΗ στέκεται θετικά και καλοπροαίρετα ευχόμενη να λειτουργήσει η γραμμή και να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μακροημερεύσει. Και θα ενημερώσει για όλες τις νεότερες εξελίξεις όταν οι εμπλεκόμενοι αποφασίσουν να μας διαφωτίσουν και εμάς.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ

Τα έβαλαν µε το εκδοτήριο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Κάτω από την σκιά του δέντρου τοποθετήθηκε ο οικίσκος για την έκδοση των εισιτηρίων του καραβιού που θα πηγαίνει από το Μεσολόγγι στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, αλλά παραµένει κλειστός παρά τις διαβεβαιώσεις ότι µέχρι τέλος Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ξεκινούσε. Η εικόνα θα ήταν ελκυστική αν στο βάθος φαινόταν και το καράβι που τόσο περιµένει το Μεσολόγγι. Παρ’ όλα αυτά όµως...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Πού είναι το καράβι οέο;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Πέρασε ο Μάης, πάει και ο Ιούνης και το µόνο που έχουµε ως δεδοµένο στο λιµάνι είναι το box που θα κόβει τα εισιτήρια για να πηγαίνουµε ανά τα Ιόνια, σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο κ.λπ.

Το εκδοτήριο στήθηκε µετά Βαΐων και κλάδων λίγες µέρες πριν τις εκλογές και πρόλαβε ο απερχόµενος δήµαρχος να φωτογραφηθεί περιχαρής και να πει ότι έγινε πράξη προς άγραν likes από τους «Καραπανίστας». Ωστόσο, όσες φορές και αν επιχειρήσαµε ως δηµοσιογράφοι να αντλήσουµε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και η γενικότερη ανάπτυξη του λιμανιού.

Προεκλογικά, ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Καραπάνος προσπάθησε να προβάλλει την τοποθέτηση του εκδοτηρίου εισιτηρίων στο λιμάνι, θέλοντας να δείξει ότι η σύνδεση προχωράει...

Ρ. Αρκουμάνη: «Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανοίξει η γραμμή»
Από την άλλη πλευρά, η πράκτορας Ράνια Αρκουμάνη, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ διέψευσε όλα αυτά λέγοντας ότι, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με την Ionion P. Lines, πήρε την διαβεβαίωση ότι το πλοίο βρίσκεται στην διαδικασία της μετασκευής, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα, θα εκδοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και θα μπει στην γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη. Σε ό,τι αφορά στην απόσυρση της πρότασης της εταιρείας, όπως είχε πει το Υπουργείο σε ανακοίνωση που απέστειλε στην ΑΙΧΜΗ...

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας
Να υπενθυμίσουμε τι ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας στις 13 Μαΐου, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ λίγες ημέρες νωρίτερα και ενώ οι υποσχέσεις έλεγαν ότι από την 1η Μαΐου το πλοίο θα ξεκινούσε τα ταξίδια. «Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ για «αυστηρά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τα Ιόνια Νησιά» το Υπουργείο, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει τα εξής...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Το καράβι δεν πρόκειται να έρθει στο λιμάνι του Μεσολογγίου, σύμφωνα με τον μέτοχο της Ionion P. Lines Μ. Κατσαϊτη, και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια Νησιά δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, παρόλο που στο λιμάνι παρατηρούνται προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες και το κλίμα είναι πανηγυρικό.

Όπως έχει γράψει η ΑΙΧΜΗ πριν από μερικές ημέρες που το επιβεβαίωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας με σχετικό δελτίου Τύπου, η πρόταση της εταιρείας Ionian P. Lines έχει αποσυρθεί και καμία άλλη πρόταση δεν έχει κατατεθεί για την φετινή χρονιά από άλλη εταιρεία για την σύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Με απλά λόγια δεν πρόκειται να γίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, και οι λόγοι έχουν αναφερθεί στο ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ. Ωστόσο ο καπετάνιος και μέτοχος της Ionian P. Lines, Μάκης Κατσαΐτης εποικοινώνησε με το aixmi-news.gr και τόνισε ότι η δική του εταιρεία έχει αποσυρθεί, το καράβι δεν θα έρθει στο Μεσολόγγι και δεν πρόκειται για φέτος να γίνει η σύνδεση. Το όλο γεγονός είναι πολύ περίεργο αν αναλογιστεί κανείς πως στο κιόσκι που εγκαταστάθηκε αναφέρεται ως εταιρεία η Ionion P Lines!

Μάλιστα ο κ. Κατσαΐτης εμφανίστηκε έκπληκτος τονίζοντας ότι: «Λυπάμαι που προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια».

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία