Αγγελίες    Επικοινωνία

Κατάσχεση λογαριασµών!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/09/2019

 

Αντιµέτωπη µε κατάσχεση λογαριασµών «µε το καληµέρα» βρέθηκε η δηµοτική αρχή.

Ο εργολάβος Θόδωρος Μυλωνάς προέβη σε δέσµευση των λογαριασµών του δήµου επικαλούµενος δικαστικές αποφάσεις για χρέη, άκουσον - άκουσον, από εποχής Πρεβεζάνου, δηλαδή 4 θητείες πριν!

Σύµφωνα µε πληροφορίες µας το χρέος ανέρχεται σε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με εργασίες συντήρησης που θα ξεκινήσουν σύντομα, βελτιώνεται η πρόσβαση προς τη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας και τον ΧΥΤΑ Φλόκα.

Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση οδού από Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου προς Περιστέρα, ΒΙΠΕ και ΧΥΤΑ Φλόκα».

Πρόκειται για τον οδικό άξονα που ξεκινά από τη διασταύρωση της ΝΕΟ Πατρών - Πύργου και συνεχίζει προς Περιστέρα, Βιομηχανική Περιοχή, Μαζαράκι και ΧΥΤΑ Φλόκα. Ο δρόμος παρουσιάζει πυκνή κυκλοφορία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού χρηστών γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τμηματικές εξυγιάνσεις οδοστρωσίας, κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού για τη βελτίωση της ορατότητας. Θα γίνει επίσης καθαρισμός τάφρων και απόφραξη – καθαρισμός οχετών, ανακατασκευή τεχνικών έργων, εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης και ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας.

Με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον οδικό άξονα. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την βελτίωση της πρόσβασης και την άρση της επικινδυνότητας της οδού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Θα µιλήσει ο Λάµπρος;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

 

Απόντος του Λάµπρου Σταθόπουλου συζητήθηκε η παραίτησή του από τον ΧΥΤΑ η οποία δεν έγινε δεκτή όπως διαβάσατε σε προηγούµενο φύλλο.

Ο κ. Σταθόπουλος σκοπίµως δεν παραβρέθηκε και όπως είµαστε σε θέση να...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Δεν τον άφησε να παραιτηθεί

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

 

Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Λάµπρου Σταθόπουλου από την προεδρία του ΧΥΤΑ ο δήµαρχος Ν. Καραπάνος, λέγοντας ότι πρέπει να παραµείνει στην θέση του µέχρι 31 Αυγούστου.

«Αν ήταν έτσι τότε να παραιτούµασταν όλοι µας και να µην υπάρχει άνθρωπος να διοικεί το δήµο», είπε χαρακτηριστικά για να πείσει και τους υπολοίπους να συµφωνήσουν µε την πρότασή του, αφού ο κ. Σταθόπουλος µετά από τόσο καιρό που βρίσκεται σε αυτή τη θέση γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΧΥΤΑ. Όπως είπε και άλλοι θα ήθελαν να...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Υφυπουργός ΥΠΕΝ Γιώργος Δημαράς επισκέφτηκε την Κυριακή τον περιβόητο "ΧΥΤΑ Αιγειρας" με μέλη της Επιτροπής Αγώνα και καθ' υπόδειξη του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιαλείας και υποψήφιου Περιφερειάρχη με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Ο υφυπουργός ΥΠΕΝ δήλωσε ότι η εικόνα μιλά μόνη της και δεν βλέπει με ποιον τρόπο θα μπορούσε αυτός ο χώρος να συνεχίσει να φιλοξενεί αστικά απορρίμματα. Μπροστά σε αυτή  την κατάσταση, η  Οικολογική Δυτική Ελλάδα επιμένει ότι όσο εστιάζουμε στο πού θα βρούμε να θάψουμε τα σκουπίδια θα βρισκόμαστε συνεχώς σε αδιέξοδο. Λύση είναι μόνο η οικολογική διαχείριση που στοχεύει στον διαχωρισμό των απορριμμάτων και στη δραστική μείωση του όγκου τους - κάτι που μειώνει το κόστος και κάνει την όποια τελική διαχείριση εύκολη και ασφαλή για το περιβάλλον και την υγεία.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες, συναντήθηκαν με  τον Πρόεδρο του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου Σταύρο Κεφάλα . Στη συνάντηση  η οποία έγινε στην παραλία της Ακράτας και Αιγείρας στα πλαίσια  για πολλή ώρα συζητήθηκαν κυρίως τα πολλά προβλήματα στην οργάνωση και στελέχωση του νέου φορέα. Η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί την ύστατη ελπίδα για την σωτηρία του Κορινθιακού Κόλπου, αφού για πρώτη φορά θα υπάρχει μια κρατική αρχή υπεύθυνη για τι φυσικό περιβάλλον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Κόλπου και δεν είναι κατακερματισμένη σε έξι Νομούς και τέσσερις Περιφέρειες. Η εδραίωση της λειτουργίας του Φορέα αποτελεί αυτή τη στιγμή στόχο άμεσης προτεραιότητας.

 

Για πληροφορίες 

Παπακωνσταντίνου Κώστας

Με προσωπικό αγώνα και συμμάχους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και φυσικά τον Δήμο Ναυπακτίας καταφέραμε μετά την μεγαλύτερη έως τώρα χρηματοδότηση για τον τόπο μας, των 15.000.000,00 € για την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, να κατακτήσουμε άλλη μια σπουδαία επιχορήγηση μετά από πρότασή μας προς την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας όπου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 650.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνεται στην αναβάθμιση.

Περιορισμός των στραγγιδίων: Το σώμα των απορριμμάτων θα είναι διαρκώς καλυμμένο με γεωσυνθετική μεμβράνη πλην του μικρού τμήματος στο οποίο θα εναποτίθενται καθημερινά απορρίμματα. Η μεμβράνη θα έχει την κατάλληλη κλίση ώστε τα βρόχινα νερά να μην διεισδύουν στο σώμα των απορριμμάτων και να παράγουν επικίνδυνα στραγγίδια, αλλά να παροχετεύονται στο σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων. Η αδιαπέρατη αυτή μεμβράνη θα μετακινείται ώστε να επιτυγχάνεται η διαρκής μόνωση του απορριμματικού σώματος πλην του τμήματος στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε φορά εργασίες απόθεσης. Έτσι θα αποφεύγεται στο μέλλον οποιαδήποτε δυσάρεστη περιβαλλοντική επίπτωση, από την επιβάρυνση του υδραυλικού φορτίου του κυττάρου.

Επεξεργασία στραγγισμάτων και τελική διάθεση επεξεργασμένων υγρών: Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση μίας συμπαγούς μονάδας (εντός κοντέινερ) αντίστροφης όσμωσης δύο σταδίων. Τα επεξεργασμένα υγρά που θα παράγονται από αυτή θα διατίθενται για την άρδευση και την πυρόσβεση της περιοχής του ΧΥΤΑ.

Βελτιστοποίηση εργασιών διαχείρισης παραγόμενου  βιοαερίου. Θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση πυρσού καύσης του βιοαερίου. Η μέθοδος της καύσης σε πυρσό αποτελεί την πλέον συνήθη μέθοδο διάθεσης σε Χ.Υ.Τ.Α. μικρού και μεσαίου μεγέθους και είναι ιδιαίτερα ασφαλής και περιβαλλοντικά φιλική δεδομένου ότι η καύση του βιοαερίου είναι πλήρης οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος από δύσοσμα και εύφλεκτα κατάλοιπα του παραγομένου βιοαερίου.

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων 1ης ΓΕΝ Αιτ/νιας και ο Δήμος Ναυπακτίας, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την περιβαλλοντική τους ευαισθησία με έργα και όχι με λόγια.

Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ναυπακτία είναι πρωτοπόρα στην διαχείριση του περιβάλλοντος.

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού (έργο 3.500.000 που εκτελείται και αναμένεται άμεσα η λειτουργία του), με την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ (έργο 15.000.000 που δημοπρατείται άμεσα), την λειτουργία της αποχέτευσης του Αντιρρίου (έργο 1.700.000 που πρόσφατα εξασφάλισε την χρηματοδότησή του και πάει για δημοπράτηση), με την αποτελεσματική διαχείριση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης (έργο 2.300.000 που ολοκληρώνεται και μπαίνει σε λειτουργία από την ΔΕΥΑΝ) η περιοχή μας θωρακίζεται περιβαλλοντικά.

Θα συνεχίσουμε, με σχέδιο για το μέλλον, με επιμονή γιατί το κίνητρό μας είναι να δούμε την Ναυπακτία όπως όλοι την ονειρευόμαστε.

Ο Πρόεδρους του Συνδέσμου Διαχείρισης
Στερεών Αποβλήτων
1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας
Σαλαμούρας Χρήστος

Ο Δήμαρχος
Δήμου Ναυπακτίας
Λουκόπουλος Παναγιώτης

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία