Αγγελίες    Επικοινωνία

Μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε το συνολικό επιπλέον ποσό που τμηματικά πιστώθηκε στον κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο ως έξοδα παραστάσεως της θητείας του ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης τα έτη 2014-2018 ανέρχεται στο ποσό των 13.128,00 € ενώ έχει ήδη επιστρέψει μέχρι σήμερα το ποσό των 7.500,00 €.
Όσον αφορά στο λογιστικό κομμάτι της ταμειακής αυτής υπέρβασης, δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι διότι αφενός μεν η Επιχείρηση μέχρι και σήμερα δεν διαθέτει ηλεκτρονική εφαρμογή λογισμικού οικονομικής διαχείρισης ώστε να ειδοποιεί σε περίπτωση υπέρβασης κάποιου κωδικού δαπάνης όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση και αφετέρου δε οι υπάλληλοι του λογιστηρίου που δεν είναι μόνιμοι αλλά εξωτερικοί συνεργάτες, δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να παραβλέψουν υπογεγραμμένες εντολές πίστωσης του Προέδρου.

Οι υπάλληλοι του Λογιστηρίου της
Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο απερχόμενος και ελεγχόμενος για παράνομες πράξεις πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, συνεχίζει απτόητος μέχρι… τελικής πτώσεως.

Με σχετική απόφασή του (21/8) ΑΔΑ: Ω1Ε5ΟΚΨΝ-ΚΕΟ με αρ. πρωτ. 2474, ενέκρινε την προμήθεια και τοποθέτηση τεντών στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πλώσταινας του Νομικού Προσώπου συνολικού προϋπολογισμού 7.800 ευρώ!

Περιττός ο όποιος σχολιασμός. Μια στιχομυθία μόνο: Καίει ο ήλιος… τι να κάνει ο άνθρωπος, λίγο πριν πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια… 

ΥΓ1. Έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις κ. Τάσο Σκαρμούτσο. Σε “έδωσε” και επίσημα ο απερχόμενος πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Σπυρίδων Ψυλογιάννης, αναγνωρίζοντας ότι “ενθυλάκωσες” 13.128 ευρώ επιπλέον ως έξοδα παράστασης από την Κοινωφελή, κατά το χρονικό διάστημα που διετέλεσες πρόεδρος και ότι μέχρι σήμερα έχεις επιστρέψει 7.000 ευρώ. Κάνε το κουμάντο σου για τα υπόλοιπα μέχρι 30-8-2019, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι θα έχουμε ενδιαφέρουσα συνέχεια…

ΥΓ2. Όπως λέει και το λαϊκό άσμα «Φεύγοντας να πάρεις ό,τι θες πράγματα, αναμνήσεις, ενοχές». Εσύ ξέρεις καλύτερα…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος σε ευχαριστήριό του αναφέρει:

«Έπειτα από επιθυμία τού υιού του Ευστάθιου Μαρούλη, ο συντοπίτης μας Ξενάκης Μαρούλης, δώρισε μουσικό όργανο (Συνθεσάιζερ) στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το οποίο παραδόθηκε στο Δημοτικό Ωδείο ως αντικείμενο έκθεσης αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών. Ευχαριστούμε τον κ. Ξενάκη Μαρούλη για την ευγενική χειρονομία του».

Παραπάνω µισθοί!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/07/2019

 

Τουλάχιστον περίεργο και ίσως πρωτοφανές πανελλαδικά είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Κοινωφελούς, Τάσος Σκαρµούτσος, πήρε παραπάνω µισθούς ενόσω ήταν στο τιµόνι της.

Σύµφωνα µε ενηµέρωση από τη νέα δηµοτική αρχή προέκυψε ότι είχε εισπράξει 13.134 ευρώ παραπάνω απ’ ότι του αναλογούσε, ποσό αρκετά µεγάλο. Τα ερωτήµατα είναι πολλά. Πρώτον, αυτός ο ίδιος δεν γνώριζε τι είχε λαµβάνειν µηνιαίως και...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Τάσος Σκαρμούτσος τόλμησε να με εγκαλέσει για «πολιτική ποιότητα» και «λαϊκισμό». Για την ταμπακιέρα όμως παράνομης "ενθυλάκωσης" 13.000 ευρώ από την Κοινωφελή, τίποτα!

Άσε λοιπόν κ. Σκαρμούτσο την «πολιτική ποιότητα» και επέστρεψε ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ τα χρήματα που παράνομα έχεις λάβει από την Κοινωφελή Επιχείρηση, γιατί η πόρτα του πραγματικού Εισαγγελέα είναι πολύ κοντά στο Πνευματικό Κέντρο…

Με απύθμενο θράσος, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, και με συνοδευτική απάθεια, σφυρίζεις αδιάφορα. Μετά όμως τις 31-8-2019 οι ενδείξεις είναι ότι δεν θα πρέπει να κοιμάσαι πολύ ήσυχος…

Όλα τ’ άλλα περί αποχώρησής μου από το Νοσοκομείο και εξαργύρωσης γραμματίων, να τα πεις στο πρώην αφεντικό σου και… στην παρακάτω γειτονιά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη. Εξηγηθήκαμε νομίζω;   

     

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Αναστάσιος Σκαρμούτσος σε απάντησή του προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παπαδόπουλο αναφέρει:

«Αργήσατε κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλε

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν χρειάζεται να παριστάνει – κατά την προσφιλή του συνήθεια – τον «Εισαγγελέα». Με προσωπική μου απόφαση, έχω προκαλέσει διενέργεια λογιστικού ελέγχου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, χωρίς μάλιστα να έχω την παραμικρή υποχρέωση να το κάνω. Εάν προκύψουν ελλείψεις ή παραλείψεις, αυτό θ’ αποδειχθεί και οι ευθύνες θ’ αποδοθούν εκεί όπου ανήκουν.

Ασφαλώς δε με εκπλήσσει πλέον το ύφος του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Η αδυναμία έκφρασης σοβαρού πολιτικού λόγου, ήταν εμφανέστατη καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας, αφού ο ίδιος πάντα επέλεγε το λαϊκισμό, τη στρέβλωση και τους …εμπνευσμένους του χαρακτηρισμούς που αποδεικνύουν εν τέλει την πολιτική του ποιότητα.

Το ποιος από τους δύο μας επιζητά εναγωνίως το «καπάρωμα» δημοσίων θέσεων και μάλιστα υψηλών απολαβών, έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Εδώ θα είμαστε –μέλη της ίδιας τοπικής κοινωνίας - προκειμένου να επιβεβαιωθούμε ή να διαψευστούμε για το αν ο κ. Παπαδόπουλος μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, έχει βάλει «πλώρη» γι’ άλλα πολιτικά «λιμάνια» ως αντιστάθμισμα για τις «πολύτιμες» δημαγωγικές του υπηρεσίες… Ο καιρός γαρ εγγύς…»

Σελίδα 1 από 15

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία