Αγγελίες    Επικοινωνία

Ξεκίνησαν καλά

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

 

Λιβανός και Κωνσταντόπουλος έκαναν δύο καίριες παρεµβάσεις τις τελευταίες µέρες σε Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο.

Ο πρώτος υιοθέτησε αµέσως τις εισηγήσεις Μεσολογγιτών και ζήτησε από κυβερνητικά στελέχη να εκπαιδευτούν στο 2/39 Σ.Ε. οι Ειδικοί Φρουροί που πρόκειται να προσληφθούν άµεσα.

Ο δεύτερος πιέζει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με δύο επιστολές του, προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός προτείνει την υλοποίηση της εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών στο στρατόπεδο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Αναφερόμενος στην με πρόσφατη απόφαση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη όπου και δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 νέων ειδικών φρουρών, ο κ. Λιβανός προτείνει ως κέντρο εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών το Στρατόπεδο «239 Σ.Ε.» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του στρατοπέδου αλλά και τα οφέλη που θα υπάρξουν και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λιβανός «η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών στο Στρατόπεδο θα επιτρέψει σε αυτό να επανέλθει στην πλήρη λειτουργικότητα του, αποκτώντας την ζωή που έλειπε μετά την παύση της λειτουργίας του ως χώρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, ενώ θα αποτραπεί και η ενδεχόμενη φθορά των εγκαταστάσεων από την αχρησία.» Ειδικότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως η Ελληνική Περιφέρεια και ειδικότερα ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, χρειάζεται την στήριξη και την ενίσχυση των θεσμικών φορέων, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και να αναπτυχθούν οι σχέσεις και οι δεσμοί με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό το εν λόγω στρατόπεδο απέχει μόλις 241km από την Αθήνα και αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης της χώρας μας​ ενώ διαθέτει εξαιρετική γεωγραφική θέση καθώς και πολυάριθμα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παράλληλα τονίζει πως η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, είναι μια ιστορική πόλη και συνάμα σύγχρονη πόλη, η οποία απέχοντας μόλις δύο ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα, μπορεί να συνδυάσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με την ύπαρξη όλων των σύγχρονων υποδομών και παροχών υπηρεσίας, φιλοξενώντας άνετα και ποιοτικά και με πολύ χαμηλό κόστος ζωής φοιτητές, επαγγελματίες, στρατιώτες και πολλούς άλλους, που θα έχουν την χαρά και την τύχη να γνωρίσουν την όμορφη αυτή πόλη σε συνδυασμό με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τέλος ο κ. Λιβανός δηλώνει πως είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Υπουργών για κάθε δυνατή συνεργασία.

Πάει το µουσείο...;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/01/2019

Δεν φθάνει που η κυβέρνηση και η χώρα έχασε τον υπουργό Εθνικής Άµυνας, Πάνο Καµµένο, τώρα θα χάσει και το Μεσολόγγι το µουσείο στο Στρατόπεδο.

Ο λόγος για το Μουσείο που εξήγγειλε ο πρώην υπουργός µετά βαΐων και κλάδων στο Μεσολόγγι, αλλά µάλλον ούτε ο ίδιος δεν  το πίστευε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Χάντρες και καθρεφτάκια... το Μουσείο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στα χαρτιά φαίνεται ότι θα μείνει το Μουσείο που σχεδιάζεται να γίνει στο στρατόπεδο, αφού ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Απλά υπογράφηκαν κάποια χαρτιά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, που «πετάχτηκε»  για λίγη ώρα με το ελικόπτερο στο Μεσολόγγι και τον δήμαρχο Ν. Καραπάνο, που πίστεψε ότι το έργο θα γίνει. Η πρόταση για Πολεμικό Μουσείο στο 2/39 Σ.Ε. ήταν του Δημ. Βίτσα όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που θεώρησε  ότι κάνει  ένα σημαντικό δώρο στην πόλη, που οι τελευταίες κυβερνήσεις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

«Τα χάσαµε όλα µε Καραπάνο»

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/11/2018

 

Η ταφόπλακα και στο ιστορικό 2/39 Σ.Ε. µπήκε οριστικά την προηγούµενη Πέµπτη µε την επίσκεψη Καµµένου στο Μεσολόγγι. Ούτε λίγο - ούτε πολύ ο υπουργός αυτό ανακοίνωσε και άφησε για το µέλλον µε τελείως αόριστο χρονοδιάγραµµα και πόρους τα περί Μουσείων, άλλο ένα Μουσείο δηλαδή σε µια πόλη που θα γίνει ούτως ή άλλως µουσείο σε λίγο καιρό από την φυγή των νέων της...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Γιατί χτυπάτε έτσι το Μεσολόγγι;

Την ίδια μέρα που ο υπουργός Άμυνας εξήγγειλε Μουσεία και Συνεδριακά Κέντρα στο Μεσολόγγι, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κατόπιν επιθυμίας του επιχειρηματία που έχει το «Θεοξένια» έστελνε τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες προερχόμενους κυρίως από τις χώρες της υπο-Σαχάριας Αφρικής (Σομαλία, Κόγκο, Νιγηρία κ.λπ.).

Ο υπουργός κάθισε μόλις μια ώρα και δέκα λεπτά στο Μεσολόγγι, είπε το ποίημά του, φωτογραφήθηκε με τον περιχαρή δήμαρχο που την προηγούμενη το βράδυ έγραφε ότι ξημερώνει μια καινούργια μέρα για τον δήμο, και αναχώρησε για να γιορτάσει το βράδυ την ονομαστική του εορτή με την παρέα του.

Στην πόλη λοιπόν μείναμε με ένα κέντρο νεοσυλλέκτων και επίσημα κλειστό, 180 μετανάστες στο φιλέτο που θέλουμε να αναδείξουμε τουριστικά, μια Μαρίνα κλειστή, αρκετές δημόσιες υπηρεσίες να έχουν κλείσει ή να οδεύουν για κλείσιμο (βλέπε ΔΟΥ), τα εργοστάσια βιορευστών να ετοιμάζονται πυρετωδώς και την μόνη «ανάπτυξη» να συνίσταται στα δύο καράβια που έρχονται το μήνα (επειδή είναι φθηνό το λιμάνι, όχι γιατί μας συμπάθησαν) για να μεταφέρουν ανεμογεννήτριες.

Η κατάσταση στην πόλη ζοφερή. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, (που επιδοτούνται ένας Θεός ξέρει από που), πως θα στεγαστούν, αν θα τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, αν θα υπάρχει αστυνόμευση κ.λπ. Η εισροή μεταναστών είναι μαζική και συνεχής. Γέμισαν τα νησιά, οι κάτοικοι αγανάκτησαν και τώρα αρχίζουν να μεταφέρουν κάποιους απ’ τους ταλαίπωρους ανθρώπους και στην ηπειρωτική χώρα. Η δεξαμενή είναι αμέτρητη και όσο στα σύνορα η κυβέρνηση γράφει «καλώς ήλθατε» και τους δίνει παροχές που δεν έχουν ούτε οι Έλληνες, τόσο θα ενισχύεται το ρεύμα. Φανταστείτε ότι στη Νιγηρία ο πληθυσμός είναι σήμερα 180 εκατομμύρια από 60 που ήταν το 1960 και 450 που προβλέπεται να είναι το 2050... Εκατοντάδες εκατομμύρια θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Πως θα τους σηκώσει η μικρή Ήπειρος, ποιος θα τους πληρώνει, πως θα συμβαδίσουν με κουλτούρες εντελώς διαφορετικές από την Ευρωπαϊκή, δεν μπορούν να απαντήσουν οι κυβερνήσεις...

Φτάσαμε έτσι στην δύση του 2018 με την πόλη να επιβαρύνεται κι άλλο.

- Την σακάτεψαν με το ΤΕΙ.

- Άφησαν να κλείσει η Μαρίνα δείχνοντας χρόνια ανοχή στους «επενδυτές».

- Της αφαίρεσαν το ιστορικό Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

- Εγκατέστησαν εργοστάσια βιορευστών στην καρδιά του παραγωγικού της κάμπου και του οικοσυστήματος.

- Της κάνουν αφαίμαξη στις δημόσιες υπηρεσίες.

- Την ρίχνουν συστηματικά στην κατανομή των έργων.

- Τώρα της δημιουργούν και κέντρο μεταναστών στο λιμάνι της!

Αλήθεια, τι κακό σας έκανε αυτή η πόλη; Μήπως την τιμωρείτε που αντιστάθηκε στους Μωαμεθανούς και όλη η Ευρώπη δόξασε το μεγαλείο της; Που σας πείραξε και της φέρεστε έτσι; Δεν βλέπετε ότι εγκαταλείπεται μαζικά γιατί στερείτε απ’ αυτούς τους υπομονετικούς και ανεκτικούς κατοίκους το δικαίωμα στο μέλλον;

Ένας απογοητευμένος κάτοικος

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία