Αγγελίες    Επικοινωνία

Με έκπληξη ανέγνωσα δημοσίευμα σας στην ιστοσελίδα “www.aixmi-news.gr” σχετικά με το άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» στις 07.11.2019 για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Στο δημοσίευμα σας παραλείφθηκε τελείως ο τίτλος του άρθρου μου «Οι 3 άξονες αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού» ενώ στον τίτλο σας έγινε επιλεκτική και λανθασμένη ανάδειξη μιας μόνο πτυχής. Το άρθρο αυτό περιέχει τη συνολική τοποθέτηση μου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι το πλέον πολυσύνθετο ζήτημα, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διαστάσεις, που αναπόφευκτα επηρεάζει και τις τοπικές κοινωνίες. Δεν προσφέρεται για επικίνδυνες ασκήσεις λαϊκισμού και μικροπολιτικής. Οι θέσεις της Κυβέρνησης όπως και του συνόλου των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που υπερψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Διεθνής Προστασία και άλλες διατάξεις» είναι γνωστές και δεδομένες.

Σας καλώ να προβείτε στην δημοσίευση της παρούσας απάντησης.

Σπήλιος Λιβανός

 

απάντηση aixmi-news: Με απορία διαβάζουμε ότι ο βουλευτής του νομού μας εξεπλάγη από την επιλογή της εφημερίδας να βάλει τίτλο στο άρθρο του, διαφορετικό από αυτό που είχε επιλέξει ο ίδιος για το δημοσίευμα που έκανε στα «Νέα».

Είναι νομίζουμε δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου να κρίνει τα γραφόμενα των πολιτικών και όχι μόνο. Άλλωστε αναπαράχθηκε ολόκληρο το άρθρο, ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα και επελέγη από εμάς αυτό που είναι το μείζον και στην επικαιρότητα των ημερών και όχι οι γενικόλογες δηλώσεις περί διεθνοποίησης του προβλήματος και αυστηροποίησης του ασύλου που δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα ως τώρα.

Πάμε τώρα στην ουσία. Ο τίτλος που επελέγη ήταν «Υπέρ της διασποράς μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα ο Σπ. Λιβανός». Μήπως αυτό δεν προκύπτει από την δήλωσή του μεταξύ άλλων: Η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. Ήδη έχει δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση η μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα, με ισοκατανομή ώστε να μην ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια»… Αυτά επακριβώς λέει ο κ. Λιβανός. Εάν παρανοήσαμε από τα σαφή λόγια και δεν είναι υπέρ της διασποράς να μας το δηλώσει και να επανέλθουμε.

Σαφώς η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι πολυσύνθετη και μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να το αντιμετωπίσει. Οι δε φήμες για χρησιμοποίηση του 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου για εγκατάσταση παράνομων μεταναστών είναι γνωστό ότι προκαλούν ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Επί τούτου λοιπόν θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο βουλευτής μας ποιοι είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεδομένου ότι είναι ευαισθητοποιημένος για τα ζητήματα του Μεσολογγίου. Αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι ενήμερες και να αποφασίσουν την στάση τους.

Το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί την κορυφαία πρόκληση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Ένα μεγάλο ζήτημα, που η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής θέσης της καλείται να διαχειριστεί, χωρίς όμως να μπορεί μόνη της να επιλύσει. Η προφανής εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία, που χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης προς την Ευρώπη επιδεινώνει το πρόβλημα. Η απάντηση μας πρέπει να κινείται σε 3 άξονες.

Πρώτον,
τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Μετά και τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει. Με τη Συμφωνία της Μάλτας επήλθε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων που θα αποβιβάζονταν στις ακτές της Μάλτας και της Ιταλίας. Οι συνομιλίες μεταξύ των G6 για το μεταναστευτικό και το σχέδιο περί χορήγησης ασύλου και σε χώρα διαφορετική από αυτή της πρώτης υποδοχής, που παρουσίασε ο Γερμανός Υπουργός Ζέεχοφερ, απηχούν τις ελληνικές θέσεις για την αναδιάρθρωση του Δουβλίνου.

Δεύτερον,
την αυστηροποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου, που είναι κυρίαρχη κυβερνητική επιλογή. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Διεθνή Προστασία» αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα. Ήδη οι έλεγχοι των συνόρων έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ δρομολογείται η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για τη διαμονή και απέλαση των μη δικαιούντων άσυλο. Παράλληλα απαιτούνται και συμπληρωματικά μέτρα, όπως 1) η δυνατότητα διαχείρισης κονδυλίων για το μεταναστευτικό από εναλλακτικούς φορείς, όπως οι δήμοι, 2) η επανεξέταση του πλαισίου δράσης της Frontex, ώστε να περιπολεί και εντός των τουρκικών υδάτων και 3) η αύξηση της πίεσης προς τις πρεσβείες των κρατών προέλευσης των μεταναστών και η σύναψη διμερών συμφωνιών με τα κράτη αυτά, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία απέλασης.

Τρίτον,
την επίδειξη ανθρωπισμού που προϋποθέτει την αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορούμε να ζητάμε τη συνδρομή της Ευρώπης και εμείς να κωφεύουμε. Η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Όλες οι περιοχές πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Ήδη έχει δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση η μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα, με ισοκατανομή ώστε να μην ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια. Παράλληλα, κρίσιμο είναι να ενισχυθούν οι δομές υγειονομικής περίθαλψης των περιοχών αυτών και να ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται διαβούλευση και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστοι χώροι υποδοχής και η όλη διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά, χωρίς αντιδράσεις. Σε δεύτερο επίπεδο είναι απαραίτητη η ένταξη στην τοπική κοινωνία και οικονομία όσων προσφύγων παραμείνουν τελικά στη χώρα μας και η μέριμνα για την εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών.

Η επίλυση του μεταναστευτικού απαιτεί από την Κυβέρνηση γνώση, σχεδιασμό, προγραμματισμό και πολιτική βούληση, στοιχεία τα οποία η ΝΔ έχει αποδείξει ότι διαθέτει. Απαιτεί, όμως, και από την ελληνική κοινωνία κατανόηση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Απαιτεί, κυρίως, από το πολιτικό προσωπικό σοβαρότητα και ψυχραιμία και όχι ισοπεδωτική και ανυποστήρικτη κριτική, μικροπολιτικές και λαϊκισμούς, από όποια πλευρά και εάν προέρχονται. Μακριά από επιθετικές και ανώριμες πρωτοβουλίες, επιπόλαιες και επικίνδυνες προκλήσεις. Όλοι οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στη διαφορετικότητα."

Αναµονή για τις Αλυκές

  Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/11/2019

Προς την αξιοποίηση του δικηγόρου Νίκου Κότσαλου κατευθύνεται η κυβέρνηση, σύµφωνα µε πληροφορίες, για τις Αλυκές.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κότσαλος αποτελεί και πρόταση του βουλευτή Σπήλιου Λιβανού, του οποίου ήταν διευθυντής στο πολιτικό γραφείο. Ο ίδιος ο βουλευτής πάντως ερωτηθείς δήλωσε πως πρέπει να µπει ένας τεχνοκράτης, µάλλον για τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου εννοεί, ώστε να αξιοποιηθούν οι µεγάλες δυνατότητες της επιχείρησης...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 31/10/2019,  συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, προκειμένου να συνεργαστούν για την επίλυση τριών σημαντικών έργων υποδομής για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης. 
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

- Τροποποίηση της κατασκευής του νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αστακού: Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά κατασκευή του δικτύου καθώς με την έναρξη του έργου διαπιστώθηκε η ανάγκη για συμπληρωματικά υλικά και εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στο αρχικό ανατεθέν έργο ούτε στην πρώτη συναφθείσα σύμβαση, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου και αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους, λόγω της κοινωνικής και υγειονομικής σημασίας του έργου. 

- Αποζημιώσεις πληγέντων δικαιούχων από τις πλημμύρες του 2017 στο Ζευγαράκι Αγρινίου: Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα τόνισε ότι σε αντίθεση με τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις συντονισμένες προσπάθειες της νέας ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες το Δεκέμβριο του 2017.

- Αναμόρφωση αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου: Τέλος, ο κ. Λιβανός έθεσε υπόψη του κ. Καραγιάννη το χρόνιο ζήτημα της αναμόρφωσης του πεπαλαιωμένου αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανάπτυξε στον Γενικό Γραμματέα τα δεδομένα την πρόταση του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αναφορικά με την αναμόρφωση του εν λόγω δικτύου άρδευσης που αφορά καλλιεργήσιμη έκταση της τάξεως των 30.000 στρεμμάτων.

Χαλαρότερη παρουσία

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Πιο χαλαρά ήταν φέτος τα µέτρα ασφαλείας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι.

Μάλιστα πληροφορίες λένε πως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σπήλιος Λιβανός, δεν απαίτησε ενισχυµένη παρουσία όπως είχε γίνει την προηγούµενη φορά επί προηγούµενης κυβέρνησης µε τις αντιδράσεις να είναι έντονες λόγω της συµφωνίας των Πρεσπών...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στον χώρο του Παλιού Δημαρχείου - Πινακοθήκης, έγινε η συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού, με το Τοπικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου.

Η Πρόεδρος Όλγα Δασκαλή και τα μέλη Χρήστος Φούντας, Άντα Χαλαζιά , Ανδρέας Σπανός, Γιάννης Γκανιάτσος, Νίκος Μπαρμπετάκης και Γιώργος Καραδήμας, εξέθεσαν στον Σπήλιο Λιβανό τις προτεραιότητες και τα προβλήματα της Ιερής Πόλης.Κατεγράφη πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς τις προτεραιότητες και τον τρόπο συνεργασίας.
Ακολούθησε συζήτηση για να τεθούν οι βάσεις για συνεχή και αποδοτική συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φλέγοντα χρόνια ζητήματα της πόλης.

 

 

Σελίδα 1 από 18

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία