Αγγελίες    Επικοινωνία

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την περιοχή προκάλεσαν, επίσης, τρομερά προβλήματα και τεράστια αγανάκτηση στον κόσμο, που είδε χιλιάδες στρέμματα να γίνονται μια απέραντη λίμνη και καλλιέργειες να καταστρέφονται, ενώ δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις που ζώα παγιδεύτηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν από την ορμητικότητα των νερών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Αργυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: protothema.gr

Διακριβώθηκε πλήρως, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές του Πύργου Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε βάρος επτά ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 16 έως και 27 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι επτά δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, διέπραξαν φέτος τον Αύγουστο σε περιοχές του Πύργου, συνολικά (9) κλοπές, σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, χρήματα, κυνηγετικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.
Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, στις οποίες εισέρχονταν, διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες
και παράθυρα.

Επιπλέον, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες για να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν πραγματοποιήσει και αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δράστες κατά την προσαγωγή τους, βρέθηκε στην κατοχή ενός 16χρονου και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται κατ εκτίμηση των αστυνομικών σε (2.535) ευρώ μετρητά, καθώς και σε (5.700) ευρώ περίπου σε αξία κοσμημάτων αντικειμένων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Σε κέντρο φιλοξενίας πολιτιστικών, κοινωνικοοικονομικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων τοπικών παραγωγών μετατρέπεται ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Πύργου στην Ηλεία, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής Σταθμών στη διαδρομή Κατακόλου – Πύργου -Ολυμπίας / Σταθμός Πύργου».

Την πράξη ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Η λειτουργική αποκατάσταση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου συνδέεται με την οραματική μας στρατηγική για την Ηλεία και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο –Πύργος– Αρχαία Ολυμπία. Πρόσφατα εντάξαμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου–Κατακόλου–Αρχαίας Ολυμπίας, θέτοντας σε προτεραιότητα το τρένο σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πολιτιστικών, φυσικών, τουριστικών πόρων, ώστε ο κλάδος του πολιτιστικού τουρισμού να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης τη ευρύτερης περιοχής» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Το κεντρικό κτίριο του Σταθμού διαθέτει αίθουσα αναμονής, γραφείο κίνησης – έκδοσης εισιτηρίων, χώρους υγιεινής και εστίασης. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον χώρων και ειδικότερα γραφείου infopoint, πολιτιστικού κέντρου, διαμόρφωση αιθουσών κατάλληλων για εκθέματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως επίσης χώρων εστίασης και υγιεινής για ΑμεΑ. Όλοι οι χώροι εντός και εκτός του κτιρίου θα είναι προσβάσιμοι από ΑμεΑ. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 504.924,22 ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στο σύνολό τους οι επεμβάσεις στο κτίριο του Σταθμού και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν γνώμονα τη βελτίωση και αποκατάσταση των φθαρμένων οικοδομικών στοιχείων, χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική αρχιτεκτονική δομή, δεδομένου ότι πρόκειται για διατηρητέο νεοκλασικού κτίριο.

Ένας σύγχρονος και ασφαλής δρόμος από την είσοδο του Πύργου έως το Κατάκολο, με ανάδειξη και εξωραϊσμό του τμήματος Πύργος - Άγιος Ιωάννης, δρομολογείται με την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα να εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)», προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που σηματοδοτεί την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, μιας στρατηγικής που η συνολική εφαρμογή της θα οδηγήσει στην αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και τη διεύρυνση των προϋποθέσεων επισκεψιμότητας και διαμονής στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το νέο έργο αποτελείται από δύο οδικά τμήματα:

Το τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης μήκους 3.370 μέτρων αποτελεί το πρώτο τμήμα της Επαρχιακής Οδού 01 «Πύργου – Κατάκολου» που εξυπηρετεί σήμερα την βασική σύνδεση του λιμένα κρουαζιέρας Κατάκολου με την Εθνική Οδό Πάτρα – Πύργος, για την πρόσβαση τουριστών στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης εξυπηρετεί λειτουργίες σύνδεσης των γειτονικών οικισμών με την έδρα του νομού, την πρόσβαση στους ανεπτυγμένους παραλιακούς οικισμούς μεταξύ Πύργου και Κατάκολου, αλλά και λειτουργίες πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες, κυρίως στο πρώτο της περιαστικό τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης με πυκνές προσβάσεις.

Στο νέο σχεδιασμό της επαρχιακής οδού, με την προώθηση του έργου «Κατασκευή οδού Λαστέικα - παράκαμψη Αγίου Ιωάννη - Κατάκολο» υλοποιείται η παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη και σε συνδυασμό με το υπάρχον τμήμα (Άγιος Ιωάννης - Κατάκολο ) δημιουργείται απ’ ευθείας σύνδεση του Λιμένα Κατακόλου με την Ε.Ο Πάτρας – Πύργου, για την άμεση πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία και τους υπόλοιπους προορισμούς του νομού.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπόλοιπο τμήμα της επαρχιακής οδού 01 Πύργος – Άγιος Ιωάννης λειτουργικά, με την ολοκλήρωση του νέου άξονα, θα εξυπηρετεί κυρίως τοπικές συνδέσεις μεταξύ Πύργου – Κατάκολου και μπορούν πλέον να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναπλάσεων των πεζοδρομίων του, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού.

Στο δεύτερο τμήμα μήκους 6,2 χιλιομέτρων, από τον Άγιο Ιωάννη έως τη διασταύρωση Αγίου Ανδρέα θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης στο υφιστάμενο οδόστρωμα εύρους 13,5 μέτρα και βελτιώσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών της οδού με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ένα περίεργο ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης του Πύργου όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να μπει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μανωλοπούλου σπάζοντας την βιτρίνα και προκαλώντας ζημιές στο μαγαζί.

Αξίζει να σημειωθεί πως από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος υπάλληλος του καταστήματος ή κάοποιος πεζός καθώς η συγκεκριμένη οδός είναι πολυσύχναστη και πόσο μάλλον τις πρωινές ώρες.

Τα αίτια διερευνώνται.

Πηγή: patrisnews.com

 

Συναισθήματα που δεν περιγράφονται με απλά λόγια, έχουν κατακλύσει από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων την Παρασκευή τον αριστούχο μαθητή του 3ου Λυκείου Πύργου Νίκο Δαμασκόπουλο.

Έχοντας πετύχει πραγματικά μια εξωπραγματική επίδοση με 19.554 μόρια, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή τόσο της Ηλείας όσο και ολόκληρης της χώρας. Ένα παιδί με αξίες, ήθος και με στόχους που είχε θέσει εδώ και αρκετά χρόνια, κατάφερε να πετύχει χάρη στα στοιχεία της εργατικότητας και της υπομονής που τον διακρίνουν, καθώς και χάρη στην προετοιμασία που είχε τα περασμένα χρόνια και περισσότερο φέτος. Πλέον κοιτά το μέλλον του με αισιοδοξία και χαμόγελο, αφού με μια τεράστια επίδοση όπως αυτή που σημείωσε, θεωρείται δεδομένη η είσοδός του στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Παρακάτω μας μιλά σε «Πρώτο Ενικό», όπου μοιράζεται τα συναισθήματά του για την επιτυχία του και πως έφτασε ως εκεί:

Γνωρίζοντας τις βαθμολογίες και την επίδοση που έχεις πετύχει όντας ο κορυφαίος όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, θα ήθελες να μας πεις πως νιώθεις;

 Νιώθω υπερήφανος που κατάφερα να ολοκληρώσω την αν μη τι άλλο δύσκολη και απαιτητική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων πετυχαίνοντας μια τέτοια επίδοση. Πολύωρο διάβασμα, επιμονή, προγραμματισμός, τεράστια συγκέντρωση -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα-, αποτέλεσαν τα στοιχεία της επιτυχίας και χαίρομαι που οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς απέδωσαν καρπούς.

Οι βαθμολογίες που πέτυχες ήταν πραγματικά εξωπραγματικές. Πως θα χαρακτήριζες γενικότερα τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Αποτελεί ζήτημα τύχης ή καλής προετοιμασίας;

Η εργατικότητα που επέδειξα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βοήθησε να σημειώσω υψηλές βαθμολογίες. Το 20 σε Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας(ΑΟΘ), το «σχεδόν άριστα» στα Μαθηματικά με 19,8 και το 18,1 στην Έκθεση, αποτελούν επιβράβευση του προσωπικού μου αγώνα. Οι Πανελλαδικές αποτελούν για όλους μια πρόκληση, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει ο εξεταζόμενος να αντιμετωπίζει με φόβο. Δεν νομίζω πως η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Βασική παράμετρος επιτυχίας αποτελεί η άριστη προετοιμασία. Τα τελευταία δυο χρόνια προετοιμαζόμουν εντατικά γι’ αυτή τη στιγμή. Και από το Γυμνάσιο ακόμα, ήμουν επιμελής μαθητής.

Τι χρειάζεται για να οδηγηθείς στην επιτυχία;

Παρά τη συστηματική μελέτη που μπορεί να κάνει κάποιος, τα πράγματα δεν κυλάνε πάντα όπως επιθυμούμε και έχουμε προγραμματίσει. Φορτιζόμαστε ψυχολογικά και καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια για να πετύχουμε. Σκέψεις άσχημες που φέρνουν απογοήτευση πρέπει να αποβάλλονται άμεσα από το μυαλό. Σ’ αυτό τον τομέα βοηθήθηκα προσωπικά από την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, που με έκαναν να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μου.

Μίλα μας λίγο για το στόχο σου (σ.σ. τη σχολή αρεσκείας) και όσα περιμένεις να σου προσφέρει;

Στόχος μου από την Α’ Λυκείου αποτελεί η εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς, εκτός από το γεγονός ότι και ο πατέρας μου είναι πυροσβέστης, θέλω να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Πρόκειται για ένα εργασιακό χώρο που συνδυάζει τα πάντα και έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση, διότι μέσα απ’ αυτόν σου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξεις όλες σου τις δεξιότητες για να σώζεις ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να διαθέτεις μόρφωση, ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας, επικοινωνιακό χαρακτήρα και καλή φυσική κατάσταση, δηλαδή μια προσωπικότητα πολύπλευρα καλλιεργημένη».

Πως κρίνεις την εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία σε σχέση με τα φροντιστήρια. Θεωρείς πως μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση;

Το δημόσιο σχολείο βοηθά αρκετά τα παιδιά και ορισμένες φορές αντιμετωπίζεται με απαξίωση ακόμα και από τους ίδιους τους μαθητές, με συνέπεια να μην επωφελούνται από τα οφέλη του. Οι καθηγητές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας βοηθούν. Σίγουρα η διδασκαλία που παρέχουν τα φροντιστήρια και οι καθηγητές του ιδιωτικού τομέα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση. Πιστεύω ότι τα δημόσια σχολεία με ορισμένες βελτιώσεις θα μπορούσαν να παρέχουν ακόμα καλύτερη και επαρκή μόρφωση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια.

Για να ξεφύγουμε λίγο από τις ερωτήσεις για το διάβασμα, έχεις κάποιες δραστηριότητες που κάνεις κατά τον ελεύθερό σου χρόνο;

Από μικρή ηλικία είχα ξεκινήσει την ενασχόλησή μου με το άθλημα του μπάσκετ, ωστόσο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή του. Αφού τελείωσε πλέον αυτή η διαδικασία, έχω την ευκαιρία να απολαμβάνω το μπάσκετ και τη θάλασσα που τόσο πολύ μου έλειψαν όλο αυτό το διάστημα! Τρέφω τεράστια συμπάθεια για το δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο και χάρηκα ιδιαίτερα κατά τη βράβευση του ως MVP (σ.σ. πολυτιμότερου παίκτη) στο ΝΒΑ. Ήταν ο καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και το άξιζε. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα παιδί-πρότυπο για όλους εμάς τους νέους. Η ζωή του φαντάζει ως σενάριο ταινίας, καθώς προέρχεται από φτωχή οικογένεια μεταναστών και κυνήγησε το όνειρό του να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο σε ένα πρωτάθλημα που κοσμείται από τους καλύτερους παγκοσμίως. Αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας, καθώς η επιμονή, η υπομονή, η εργατικότητα και η αγάπη για αυτό που κάνει τον οδήγησαν στην κορυφή.

Πηγή: patrisnews.com

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία