Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι εργαζόµενοι της Πρωτοχρονιάς...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/01/2017

 

Στο καθήκον βρήκε, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, διασώστες του ΕΚΑΒ και πολλούς άλλους εργαζόμενους, η αλλαγή του χρόνου και στο Μεσολόγγι.

Ένα τροχαίο ατύχημα αφορούσε η πρώτη κλήση στο κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στη 1.10΄ μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Μακρυνείας. Το περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Με έγγραφο  προς τον Δ/τη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, ο δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ζητά την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με μηχανικό εξοπλισμό (οχήματα), προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς νερού σε οικίες και καταστήματα του Αιτωλικού, τα οποία διαθέτουν εξωτερικές μικρές δεξαμενές.

Η μεταφορά και χρήση νερού με την συνδρομή της Π.Υ. θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες των δημοτών πλην της πόσης, ενώ εκτιμάται πως θα διαρκέσει για 5 ημέρες.

Πήρε φωτιά φέτος η Πυροσβεστική…

207 δικογραφίες για εµπρησµό από πρόθεση

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/12/2016

 

Μια δύσκολη χρονιά πέρασε για την πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά πυρκαγιών αλλά και πλημμυρών, στην περιοχή ευθύνης της.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Δημ. Κεφαλάς δείχνουν ότι η φετινή χρονιά είχε περισσότερα και δυσκολότερα συμβάντα. Από τις αρχές του χρόνου ως και τον Οκτώβριο εκδηλώθηκαν...

ιαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 29/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Παράπονα για την Πυροσβεστική

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/12/2016

 

Διαµαρτύρονται κάποιοι κάτοικοι που µένουν κοντά στην Πυροσβεστική, επειδή, όπως υποστηρίζουν, ενοχλούνται από το θόρυβο των οχηµάτων που βρίσκονται µέσα στο χώρο του παλιού θερινού κινηµατογράφου.

Ο δήµος παραχώρησε αυτό το χώρο για να συγκεντρωθούν εκεί τα οχήµατα, τα οποία η πυροσβεστική αναγκαζόταν να έχει σκόρπια στους γύρω δρόµους,..

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας και την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα. 25 χρόνια προσφοράς και δράσης. Παρόν και μέλλον στον 21ο αιώνα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας (Παπαστράτου 53&Σμύρνης) με ώρα προσέλευσης 09.00π.μ. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πρόγραμμα ημερίδας

  • 09: 00 Προσέλευση

Χαιρετισμοί

  • Γκρίζης Νικόλαος

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου

  • Γιαννακάς Διονύσης

Πρόεδρος Σωματείου Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας

  • Υποπυραγός Στάμου Ζωή

Προϊστάμενος Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας

«Ιστορικό ίδρυσης και Λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας»

  • Δρ.Λέκκας Ευθύμης

Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

«Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων σε μεγάλης κλίμακας καταστροφές»

  • Δρ. Κούτσιας Νικόλαος

Καθηγητής Περιβαλλοντικής Πληροφορικής, Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Πανεπιστημίου Πατρών

«Η δορυφορική τηλεσκόπηση, οι δασικές πυρκαγιές και ο εθελοντισμός. Πως συνδέονται;»

Kevin D. Quinn

Chairman of the National Volunteer Fire Council

«Εθελοντισμός και άμεση επέμβαση στις Η.Π.Α.»

«Οργάνωση και λειτουργία των εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών»

11:30- 11:45    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

  • Επιπυραγός Μαρτζάκλης Βασίλειος

Γραφείο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων .

«Πλαίσιο συνεργασίας εθελοντών πυροσβεστών και υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος»

  • Πυραγός Κολοκοτσάς Γεώργιος  

ΒΙ.ΠΕ.ΠΑΤΡΩΝ

«Εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων στο Πυροσβεστικό Σώμα»

  • Τσουγκρής Σεραφείμ

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

«Παρουσία και δράση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα»

  • Συζήτηση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη του έργου «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5001851 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ. «Συνεργαστήκαμε συστηματικά, με την ηγεσία και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, δηλαδή εδώ και δύο περίπου χρόνια, σχεδιάσαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο, με προτεραιότητες, που απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας και τώρα υλοποιούμε τις δράσεις.», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που επετεύχθη χάρις την άριστη συνεργασία.»

«Η ανανέωση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας τονίζοντας πως «εργαστήκαμε εντατικά με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για αυτή την κοινή προσπάθεια που έγινε και από τις δύο πλευρές. Είμαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος τώρα θα επιταχύνουν ρυθμούς, έτσι ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να έχουμε σύμβαση.»

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας: «Είναι επιτακτική η ανάγκη που υπάρχει για την αλλαγή μέρους των οχημάτων που δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και σε έκτακτα φαινόμενα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθούν τα πεπαλαιωμένα οχήματα, με την ευκαιρία που δίνεται, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού που δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ».

Η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής για την κάλυψη των αναγκών ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζεται βήμα – βήμα. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πολιτική, με δράσεις για την αστυνομία που υλοποιήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 με την προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ήδη έχουν παραληφθεί, ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε γίνει πρόβλεψη και για προμήθεια ασθενοφόρων, όμως δυστυχώς τότε οι διαγωνισμοί, την ευθύνη για την υλοποίηση των οποίων είχε το ΕΚΑΒ, δεν ολοκληρώθηκαν.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις, αξιοποιώντας το κάθε ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία