Αγγελίες    Επικοινωνία

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο Απ. Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο του ίδιου όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό λειτούργημα στην κοινωνία μας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, ζητώντας από τον κ. Κυριακόπουλο τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας και της αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο τέθηκε και η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής, καθώς ήδη προχωρά το έργο «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5001851 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», που αφορά στην προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο επετεύχθη χάρη στην άριστη και συστηματική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας: «Για εμάς η Πολιτική Προστασία είναι σημαντική και μόνος σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών από φυσικές και άλλες καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Κ. Κυριακόπουλο συνόδευσε ο Επιχειρησιακός Αξιωματικός, πυραγός Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

 

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 11.30 σήμερα το πρωί όταν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική για ένα παιδάκι που κινδυνεύει σε μπαλκόνι πολυκατοικίας.

Το περιστατικό έχει γίνει στη συμβολή των οδών Χείλωνος Πατρέως και Λόντου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το παιδάκι προσπάθησε να κρεμαστεί από τα κάγκελα καθώς είχε κλειστεί στο μπλακόνι. Είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Όταν τον είδαν γείτονες και έμποροι από την λαική αγορά που γίνεται στο σημείο, ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Το παιδάκι κατάφερε να απεγκλωβιστει με τη βοήθεια αστυνομικών και πυροσβεστών. Οι γονείς απουσίαζαν την ώρα που συνέβη το περιστατικό.

Πηγή: dete.gr

 

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (31-1-2017) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και εξήρε τον σπουδαίο ρόλο και την σημαντική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών θα συνεχίσει να είναι άψογη και δεδομένη.

Τον Αρχιπύραρχο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, συνόδευαν ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης και ο Πυραγός ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής ΤΣΟΥΡΑΣ Βασίλειος.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

 

Την Πέμπτη 26/01/2017 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου με τον Διοικητή κ. Πετράκη και δύο συναδέλφους ήρθαν στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου μετά από πρόσκληση της Διοίκησης και ενημέρωσαν το προσωπικό για τους τρόπους αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς καθώς επίσης έκαναν πρακτική άσκηση σε όλο το προσωπικό της χρήσης του πυροσβεστήρα σε ώρα πυρκαγιάς.

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τον διοικητή κ. Πετράκη καθώς και τους πυροσβέστες για την άμεση ανταπόκριση τους και τον χρόνο που διέθεσαν στο προσωπικό μας να τους ενημερώσουν.

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Τάνταρος

Η Γραμματέας
Λαμπρινή Κολοβού

 

 

 

 

 

Οι εργαζόµενοι της Πρωτοχρονιάς...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/01/2017

 

Στο καθήκον βρήκε, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, διασώστες του ΕΚΑΒ και πολλούς άλλους εργαζόμενους, η αλλαγή του χρόνου και στο Μεσολόγγι.

Ένα τροχαίο ατύχημα αφορούσε η πρώτη κλήση στο κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στη 1.10΄ μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Μακρυνείας. Το περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Με έγγραφο  προς τον Δ/τη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, ο δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ζητά την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με μηχανικό εξοπλισμό (οχήματα), προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς νερού σε οικίες και καταστήματα του Αιτωλικού, τα οποία διαθέτουν εξωτερικές μικρές δεξαμενές.

Η μεταφορά και χρήση νερού με την συνδρομή της Π.Υ. θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες των δημοτών πλην της πόσης, ενώ εκτιμάται πως θα διαρκέσει για 5 ημέρες.

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία