Αγγελίες    Επικοινωνία

Ως κάτοικος του χωριού Λεσινίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθύνω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από καρδιάς και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν τους κατοίκους του χωριού να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα της 3-10-2019.

Εντυπωσιάστηκα όμως περισσότερο από τη νέα Δημοτική αρχή από τον κ.Δήμαρχο Κων/νο Λύρο και την αντιδήμαρχο καθαριότητας την κ. Μελαχρή Περσεφόνη που με την παρουσία τους όχι μόνο την πρώτη μέρα αλλά και τις επόμενες έδωσαν μάχη προκειμένου να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Λεσινίου κ.Παπαθανασίου Γεράσιμο ο οποίος νύχτα - μέρα ήταν στο δρόμο και βοηθούσε με όλη την οικογένειά του, όσους τον χρειαζόταν. Και ένα μεγάλο Μπράβο στις εθελόντριες γυναίκες.

Γενικά συγχαρητήρια σε όλους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση βοήθειας των πληγέντων. Συγχωρέστε με αν παρέλειψα κάποιους αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που κάνουν το καθήκον τους είναι ανώτεροι και θα είναι πάντα πιστοί στο χρέος που έχουν αναλάβει χωρίς να περιμένουν οποιαδήποτε ανταμοιβή...

Λαμπόβας - Μήτσενας Νικόλαος

Εντολή για τη συγκρότηση επιτροπών καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.

Μετά την απόφαση κήρυξης του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, η κ. Σαλμά προέβη άμεσα στη συγκρότηση επιτροπών με σκοπό την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών που προκλήθηκαν σε:

  • Επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές- κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  • Στις βασικές υποδομές (δίκτυα, δρόμοι, γεφύρια κ.λ.π ), και δημόσια κτίρια.

Η καταγραφή θα γίνει με υποβολή αιτήσεων των πληγέντων στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου υπάγονται. Η αίτηση θα πρέπει, με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση και ακρίβεια, να περιλαμβάνει και φωτογραφικό υλικό που να τεκμηριώνει τη ζημιά που έχουν υποστεί, την περιγραφή της κατεστραμμένης περιουσίας τους καθώς και μια εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης (επισκευής ή ανακατασκευής) ή αντικατάστασής της.

Διευκρινίζεται ότι η κατεστραμμένη κινητή περιουσία δεν πρέπει να μετακινηθεί από το σημείο της καταστροφής, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να επισκευαστεί ή συντηρηθεί μέχρι την καταγραφή από την Επιτροπή Ελέγχου, Καταγραφής και Αποτίμησης ζημιών, ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και να ενεργοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο περί αποκατάστασης των ζημιών.

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Ανάπτυξης Νίκου Καραπάνου γίνεται γνωστό ότι:

Σχετικά με τις παντός είδους οικονομικές ενισχύσεις, χορήγηση διευκολύνσεων κ.λ.π., στους πληγέντες από την θεομηνία την 3η Οκτωβρίου 2019 του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ήδη συγκροτήθηκαν από το Δήμο μας δύο (2) κλιμάκια επιτροπών Καταγραφής και Εκτίμησης ζημιών από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες οικονομικής ενίσχυσης και αποζημιώσεων των πληγέντων.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα της ΚΥΑ με αριθμ.πρωτ. 33862/6-5-2019 (1699 τ.Β΄), οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις είναι ως εξής:


1η Περίπτωση: Χορήγηση επιδομάτων πρώτων βιοτικών αναγκών
α) Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα για την αντιμετώπιση βασικών και επιτακτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00).

2η Περίπτωση: Χορήγηση επιδομάτων για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή /και την αντικατάσταση οικοσκευής

β) Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των πληγέντων κύριων κατοικιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους μέχρι έξι χιλιάδες ευρών (6,000,00 €).
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ενδεικτικά δικαιολογητικά για τις πληγείσες κύριες κατοικίες-οικοσκευές είναι τα εξής:

  1. ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Ή ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Έντυπο Ε1) ΕΤΟΥΣ 2018
  3. ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2018 (Ε1) ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
  4. ΕΝΤΥΠΟ (Ε9) ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
  6. ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ (ΚΕΠΑ) ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Υποβολή αιτήσεων μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά θα γίνεται στο Ισόγειο του Δημαρχείου επί της οδού Σταυροπούλου 31

Πληροφορίες στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.

Τηλέφωνο: 26313/63400 και 2631363430

Μετά την κήρυξη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος σε δήλωσή του αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς επίσης τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, για την άμεση ανταπόκριση, το ενδιαφέρον και την υποστήριξη στο Δήμο και τους συνδημότες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 3ης Οκτωβρίου.

Πρώτο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών και των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, διεκδικούμε έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης που θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει η περιοχή».

 

Άµεση αντίδραση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Καλύτερα φαίνεται να λειτουργούν τα αντανακλαστικά της νέας Περιφερειακής αρχής σε ότι αφορά την αντιµετώπιση επειγόντων ζητηµάτων.

Τέτοια είναι ο καθαρισµός ρεµάτων και χειµάρρων αρµοδιότητας της όπως ο «Ράγκος» στην Φοινικιά Μεσολογγίου. Το Σάββατο ο δήµαρχος Κώστας Λύρος το ανέδειξε και δηµόσια ζητώντας από την Περιφέρεια να καθαριστεί γιατί το Αιτωλικό κινδυνεύει..

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tα ρέματα ευθύνονται για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την νεροποντή της περασμένης εβδομάδας σε Λεσίνι, Χαλίκι, Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, Νεοχώρι, Κατοχή, αλλά και σε άλλα σημεία του δήμου Μεσολογγίου.

Αυτό ουσιαστικά υποστηρίζουν οι κάτοικοι που είδαν για μια ακόμη φορά τις περιουσίες τους να βουλιάζουν στα λασπόνερα. Μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ πολλοί από τους πληγέντες είπαν ξεκάθαρα ότι τα ρέματα δεν καθαρίστηκαν και για το λόγο αυτό δεν άντεξαν όλο τον όγκο του νερού που κατέβηκε από τον Αράκυνθο και ξεχείλισαν. Τα λασπόνερα κατέληξαν μέσα σε σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις, ενώ λόγω των φραγμένων διόδων προς την θάλασσα πέρασαν πάνω από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του Χαλικίου, με αποτέλεσμα να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 52

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία