Αγγελίες    Επικοινωνία

Την απαίτησή του για άμεση εκκίνηση των εργασιών αποπεράτωσης της Μαρίνας και την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και μόνο, διατράνωσε προς αμφότερους τους μεγαλομετόχους της Μαρίνας χτες ο δήμαρχος Κώστας Λύρος κατά την τακτική συνέλευση της «Μεσολόγγι Μαρίνα Α.Ε.».

Ο κ. Λύρος έχει αφιερώσει πολύ χρόνο να μελετήσει τα δεδομένα από το διάστημα που ανέλαβε και τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι μέτοχοι πρέπει να λύσουν τις διενέξεις και να προχωρήσουν το έργο, άλλως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις για το μέλλον της εταιρείας. Χτες ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επιχείρησε και κατάφερε να καθίσουν οι μεγαλομέτοχοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να εξεταστούν ενδελεχώς οι δυνατότητες εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για την εταιρία.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, ο Κώστας Λύρος ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται με κανέναν από τους δύο επιχειρηματίες αλλά αποκλειστικά και μόνο με τα συμφέροντα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και κατ' επέκταση των δημοτών του. Στο πλαίσιο αυτό απαίτησε τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή με αποστολή να διεξάγει έλεγχο στα οικονομικά της ανώνυμης εταιρίας δεδομένου ότι οι οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν από αυτήν, καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ουσιαστικά είναι «χρεοκοπημένη»! Έτσι τόνισε ότι μόνο με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και υποχρεωτική δέσμευση και συμμετοχή και των δύο μεγαλομετόχων ή τρίτου ενδεχομένως επενδυτή, μπορεί να γίνει βιώσιμη η επιχείρηση.

Σκοπός του Κώστα Λύρου είναι να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των διαξιφισμών και των αλληλοκατηγοριών και να αποτυπωθεί στην πράξη η βούλησή τους να επενδύσουν τα χρήματα, όπως ισχυρίζονται ή άλλως η τακτική τους είναι παρελκυστική.

Ο δήμαρχος με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τους θέτει προ των ευθυνών τους και δίνει μια πολύ μικρή πίστωση χρόνου για να δείξουν απτές προθέσεις. Διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει ο ίδιος και η πόλη και πάλι θύμα της παρελκυστικής πολιτικής και των διαφορών των μεγαλομετόχων, όπως γίνεται δέκα χρόνια τώρα εις βάρος της ανάπτυξης του τόπου.

Την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα το Master Plan του Λιμανιού Μεσολογγίου εξέφρασε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κώστας Λύρος.

Ο κ. Κώστας Λύρος επεσήμανε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πως η πρόοδος και η αποτελεσματικότητα κάθε σχεδιασμού είναι εφικτή με τον  «απεγκλωβισμό» από παθογένειες του παρελθόντος. Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να βασίζεται  σε νέα διαχειριστική αντίληψη, όπου η ισονομία και η διαφάνεια θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του. Ταυτόχρονα δε, προϋποθέτει συνεργασία και υποβολή προτάσεων προς την θετική κατεύθυνση, προκειμένου όλοι – επαγγελματίες, φορείς, τοπική κοινωνία – να συμβάλουν  στην υγιή ανάπτυξη ενός από τα πλέον δυναμικά σημεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, όπως είναι ο λιμενικός του χώρος.

Γραφείο Τύπου δήμου Μεσολογγίου

Τώρα έβγαλαν µπλοκ!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι εσόδων χάθηκε για το Λιµενικό Ταµείο Μεσολογγίου διότι δεν υπήρχε µπλοκ να εισπράττονται τα τέλη ελλιµενισµού!

Αυτά λένε οι πληροφορίες µας από την διοίκηση που λίγες µέρες αφότου ανέλαβε έσπευσε να προµηθευτεί µπλοκ και να αρχίσει να εισπράττει από τους ιδιοκτήτες σκαφών. Σύντοµα µπήκαν περίπου...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

 

Ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προτάθηκαν και εκλέχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λύρος πρότεινε τα 4 υπόλοιπα μέλη και τους αναπληρωματικούς, όπως προβλέπει ο νόμος. Εκτός από τον ίδιο που θα είναι ο νέος πρόεδρος, προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασιλείου, Φωτεινή Τσιλιμέκη – Μαντζουράτου, Πηνελόπη Σαρδελή – Παπαγιαννοπούλου και Παναγιώτης Μυλωνάς. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Σπύρος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Βρέττας, Διονυσία Προμπονά, Ελένη Ιωάννου και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ως τακτικό μέλος επίσης ορίζεται ο εκάστοτε Λιμενάρχης που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Μελιάδης, που θα αναπληρώνεται από την Κυριακή Σκανδάλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η κα Σαρδελή.

Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον νέο νόμο δικαιούται τα 2/5 των μελών του Δ.Σ. που στην περίπτωση του Μεσολογγίου μεταφράζεται σε ένα μέλος. Ο Νίκος Καραπάνος από την δική του παράταξη πρότεινε τον εαυτό του και ως αναπληρωματικό τον Χρήστο Τέγα. Όμως έγινε πρόταση και από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου. Ως τακτικό πρότεινε τον Πάνο Παπαδόπουλο και ως αναπληρωματικό τον Πάνο Νούλα.

Έτσι έγινε ψηφοφορία, κατά την οποία ο Ν. Καραπάνος, πήρε 7 ψήφους, ο Χ. Τέγας 5, ο Π. Παπαδόπουλος 3 και ο Π. Νούλας καμία. Παρόλο που ο δήμαρχος είχε το δικαίωμα να προτείνει και ένα μέλος από την αντιπολίτευση δεν το έκανε για την παράταξη του κ. Σκαρμούτσου που τον στήριξε για την εκλογή του την δεύτερη Κυριακή, γι’ αυτό και προτάθηκε ο Π. Παπαδόπουλος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσολογγίου:

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου στο   «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου». Τα καθήκοντα Προέδρου του Νομικού Προσώπου αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Δεν κατάλαβε ότι έχασε;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

 

Ακάθεκτος συνεχίζει τα κατορθώµατα του ο πρώην δήµαρχος Νίκος Καραπάνος. Την 30/08/2019 ηµέρα ορκωµοσίας της νέας δηµοτικής αρχής, ως εκ του θαύµατος, συγκάλεσε το συµβούλιο του Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου για να ορίσει τον εαυτό του, ως εκπρόσωπο του Ταµείου στη γενική συνέλευση της Μαρίνας...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

 

Καθοριστικής σηµασίας θεωρεί η νέα δηµοτική αρχή τον ρόλο του Λιµενικού Ταµείου στην διαχείριση του θαλάσσιου µετώπου. Το παράδοξο είναι ότι παρά την άνθηση του λιµανιού σε επίπεδο επισκεψιµότητας και την ενοικίαση περίπου οκτώ µαγαζιών από τον φορέα, τα οικονοµικά του δεν είναι καθόλου καλά και χρειάστηκε ενίσχυση από τα ληξιπρόθεσµα για να πληρωθούν χρέη. Ο νέος δήµαρχος πιστεύει ότι το Λιµενικό Ταµείο µπορεί να έχει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αρκεί να γίνεται...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 17

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία