Αγγελίες    Επικοινωνία

Άµεση αντίδραση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Καλύτερα φαίνεται να λειτουργούν τα αντανακλαστικά της νέας Περιφερειακής αρχής σε ότι αφορά την αντιµετώπιση επειγόντων ζητηµάτων.

Τέτοια είναι ο καθαρισµός ρεµάτων και χειµάρρων αρµοδιότητας της όπως ο «Ράγκος» στην Φοινικιά Μεσολογγίου. Το Σάββατο ο δήµαρχος Κώστας Λύρος το ανέδειξε και δηµόσια ζητώντας από την Περιφέρεια να καθαριστεί γιατί το Αιτωλικό κινδυνεύει..

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Από τα social media μάθαμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και διοικητικός υπάλληλος στην Αστυνομία, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέλαβε συνεργάτης του νέου και φερέλπιδος Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Μαυρομμάτης βρέθηκε στον τόπο των πλημμυρών και φωτογραφήθηκε με τα νερά να φτάνουν μέχρι τη μέση! Ο υπερβάλλων ζήλος από πολλούς φίλους του έγινε αντικείμενο θαυμασμού, από άλλους όμως εξελήφθη ως «too much» και επικοινωνιακή υπερβολή.

"Δηλαδή αν είχε ξεσπάσει φωτιά ο Αντιπεριφερειάρχης θα περπατούσε μέσα στα κάρβουνα;", αναρωτήθηκε συνάδελφος σε site του Αγρινίου. Το σχόλιο, αβανταδόρικο ίσως στον τίτλο, αναπαράχθηκε ασμένως από τον κ. Παπαδόπουλο που προφανώς δεν είδε την ειρωνεία. Μερικά λεπτά αργότερα πάντως το κατέβασε, αντιλαμβανόμενος την... γκάφα.

Άσχημο πράγμα να βλέπεις μόνο τους τίτλους στα άρθρα. Καίγεσαι χωρίς να πατάς στα κάρβουνα!

 

Με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των αιρετών προέδρων των τοπικών συμβουλίων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.

 «Το σύνολο του δυναμικού της Περιφέρειας θα βρίσκεται δίπλα σας και κατ επέκταση δίπλα σε όλους τους πολίτες. Εσείς, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας και η συμβολή σας σε επίπεδο σχεδιασμού και παρεμβάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:

«Είναι απαραίτητο ωστόσο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών και η πληροφόρηση να φτάνει στους τελικούς αποδέκτες - τους Δήμους ή την Περιφέρεια - συγκροτημένα, με σαφήνεια και - στο μέτρο του δυνατού - έγκαιρα. Ήδη, με σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων δώσαμε άμεσες λύσεις σε ιδιαίτερα επείγοντα, και πολλά απ αυτά χρονίζοντα, ζητήματα. Στόχος μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και σε αυτό η συνδρομή σας είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επεσήμανε ότι η εντολή του Περιφερειάρχη είναι διαρκής παρουσία των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων δίπλα στον πολίτη και οι στοχευμένες και καίριες παρεμβάσεις τους στα ζητήματα που ανακύπτουν.

 «Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της Περιφέρειας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας. Είναι σημαντικό ωστόσο να υπάρχει μια διαδρομή του αιτήματος μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή αξιολόγηση και αποτίμηση. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής μας είναι συνεργάτες σε έναν κοινό αγώνα βελτίωσης της ζωής των συμπατριωτών μας» τόνισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν αρκετοί από τους προέδρους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και τοποθετήθηκαν είτε για θέματα καλύτερης οργάνωσης είτε για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν οι ανάγκη για συντονισμό, άμεσες παρεμβάσεις αλλά και επανασύνδεση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας με τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη και του εντεταλμένου σύμβουλου του Περιφερειάρχη με αρμοδιότητα τις συνεταιριστικές οργανώσεις Μιχαήλ Γούδα με τους Αντιδημάρχους -υπευθύνους για τα έργα και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η σύσκεψη αφορούσε στον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου στον τομέα των Υποδομών και των Έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις σχεδιασμού ή υλοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν µας διαφώτισε

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

 

Ενδιαφέρον βρήκε το σχόλιό µας περί των εκλογών στο χωριό του ο Θ. Μαυροµµάτης, αλλά δεν µπήκε στην ουσία.

Όπως έγραψε στο προσωπικό του λογαριασµό στο fb, «θα διαφηµίζω κάθε άποψη καλή η κακή που αφορά το πρόσωπο µου. Στο τέλος µας κρίνει όλους η κοινωνία!!». Καλό είναι να τα αναπαράγει για να γνωρίζουν και αρκετοί ετεροδηµότες τι γράφουν οι εφηµερίδες της πατρίδας τους, άλλωστε δεν κρίνονται µόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι δηµοσιογράφοι.

Αντιπαρερχόµαστε βέβαια κάτι σαχλά σχόλια που έγιναν από κάτω από «φίλους του» (ελπίζουµε όχι καθ’ υπόδειξη) για να επανέλθουµε στην ουσία: Ισχύουν τα γραφόµενα ότι ο ίδιος βοήθησε για το ψηφοδέλτιο Καραπάνου στο Χρυσοβέργι; Εάν ναι, πως εξηγεί την αλλαγή στάσης δεδοµένης της τεράστιας κόντρας και όχι µόνο που είχαν οι δύο άντρες στο παρελθόν (θυµούµαστε πολύ χαρακτηριστικά και κάτι «αντιπαραθέσεις» κατά την επίσκεψη του Κ. Καραµανλή στην περιοχή...).

Και κάτι άλλο µιας και ήθελε να κατέβει και για υποψήφιος δήµαρχος. Πως κρίνει την θητεία της δηµοτικής αρχής και τα όσα βγαίνουν κατά καιρούς στην επικαιρότητα;

Η σταθερότητα στις απόψεις και η µη χρήση διπλωµατικής (ξύλινης) γλώσσας πρέπει να είναι προσόν και χαρακτηριστικό των νέων ανθρώπων. Ελπίζουµε και του φίλου Θανάση.

Μ.Ν.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Καραπανικό το Χρυσοβέργι;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/03/2019

 

Προβάδισµα Καραπάνου στο Χρυσοβέργι παρατηρούν οι εκλογολόγοι της περιοχής. Για το γεγονός αυτό δίνουν δύο ερµηνείες. Πρώτον, παράγοντες που σχετίζονται µε την ΕΑΣ και πρώην αιρετοί του δήµου Αιτωλικού µε πράσινη προέλευση είναι σε ανοιχτή γραµµή µε το δήµαρχο µετά από κάποια έργα που έγιναν σε γειτονικό χωριό…

Δεύτερον, πλάτη φαίνεται να βάζει και ο φέρελπις υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Θ. Μαυροµµάτης που διατηρεί...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πολύ δυνατή «πρώτη»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

 

Μια πολύ µεγάλη συγκέντρωση πραγµατοποίησε εντός έδρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρµάκης.

Ο κ. Φαρµάκης δήλωσε βέβαιος ότι ο τόπος που τον γέννησε και τον κράτησε κοντά του είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή». «Αρκετά ανεχτήκαµε τη φτώχεια και την υπανάπτυξη. Αρκετά υποχωρήσαµε και είδαµε τις πόλεις µας να αποδυναµώνονται, την ύπαιθρό µας να ρηµάζει, τα χωριά µας να αδειάζουν και τους νέους...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία