Αγγελίες    Επικοινωνία

Τι έµεινε απ’ το «Χριστίνα»;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Από το… ταµείο του Λιµενικού Ταµείου πέρασε η θρυλική θαλαµηγός του Ωνάση «Χριστίνα» ώστε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της.

Μέχρι να τακτοποιηθούν αυτές υπήρξε ένα παρασκήνιο καθώς οι ιδιοκτήτες δήλωναν ότι δεν χρωστούσαν ή ότι χρωστούσαν λιγότερα και η νέα διοίκηση του Λιµενικού Ταµείου έπρεπε να ψάξει τι συµφωνία έκανε η προηγούµενη αρχή και να την εφαρµόσει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Στο λιμάνι του Αστακού από χθες βράδυ έδεσε άγκυρα η υπερπολυτελής θαλαμηγός OASIS η οποία φιλοξενεί τον μεγαλοεπιχειρηματία Παντελιάδη ιδιοκτήτη των μεγάλων SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ και My Market.

 Μετά την περιήγηση του στα νησιά του Ιονίου έδεσε για λίγες ώρες και στο λιμάνι του Αστακού, μαγνητίζοντας τα βλέματα όλων όσων βρισκόντουσαν στην παράλια κατά τις βραδυνές ώρες.

 Μια από τις ελάχιστες ευχάριστες εικόνες που απολαμβάνουμε όλοι στο λιμάνι μας, εικόνες που μας διαγράφουν προς στιγμήν τις υπόλοιπες (προσβλητικές) καθημερινές εντυπώσεις που εισπράττουμε από την γενική εμφάνιση του λιμανιού.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

 

"Το Μεσολόγγι αλλάζει…"

Σταθμός στη Μεσόγειο ήταν σήμερα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου για την θαλαμηγό «Christina O” της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη, είναι η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την πλοιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού, η οποία επέλεξε το Λιμάνι Μεσολογγίου ως Home Port ανάμεσα σε άλλα της Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της «Christina O” και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης, μέλη ταξιδιωτικών γραφείων από τη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης δημοσιογράφοι από τοπικά αλλά και μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, επισφράγισαν αυτή τη συνεργασία ο οποία αποτελεί μια δυναμική αρχή εξωστρέφειας και εξόδου προς το ζωτικό χώρο της θάλασσας.

 «…Ως Δήμος επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, την συστηματική κι αξιόπιστη προβολή αυτού του τόπου ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη δυναμική. Είναι περιτριγυρισμένος από μοναδικές φυσικές ομορφιές, από μνημεία πολιτισμού και ιστορίας τα οποία διανύουν μια μεγάλη χρονική πορεία από την αρχαιότητα έως τους νεώτερους χρόνους…» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Νικόλαος Καραπάνος. Αναφερόμενος στο θαλάσσιο μέτωπο και την αξιοποίησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Πολλά ξεκινούν από αυτή τη θάλασσα». Η διάνοιξη του Λιμανιού και του διαύλου, η αδειοδότηση της λειτουργίας της Μαρίνας, η αξιοποίηση του ιαματικού πηλού, η υπό εξέλιξη ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και η σύνταξη της μελέτης του υδατοδρομίου, ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων κι επίμονων ενεργειών του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την τετραετία που πέρασε. Πρωτοβουλίες και δράσεις που εν τέλει υπήρξαν αποτελεσματικές δημιουργώντας νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου άλλωστε – τόνισε ο Νικόλαος Καραπάνος – μπορεί να προσφέρει πολλά. «…Προσφέρει ποιοτική διαμονή. Σε ένα καθαρό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους του. Εξασφαλίζει ηρεμία, ομορφιά, αισθητική στο αστικό και φυσικό τοπίο. Δίνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών τουριστικών διαδρομών είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Είναι ένας τόπος αγαπημένος που δεν προκαλεί απλώς τη συμπάθεια αλλά πολλές φορές την αγάπη των επισκεπτών του».

 

σ. ΑΙΧΜΗΣ: Αξίζει να αναφερθεί πως οι διοργανωτές, ο δήμος ή οι πλοιοκτήτες, έκαναν επιλεκτική πρόσκληση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν κάλεσαν την μεγαλύτερη εφημερίδα του νομού και τα μέσα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου...

Πάρτι στο «Χριστίνα»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/03/2019

 

Μετά τις 15 Απριλίου το θρυλικό «Χριστίνα Ο.» θα προσαράξει και πάλι στα νερά του λιµανιού Μεσολογγίου, κατά πως λένε πληροφορίες της στήλης.

Κατά πάσα πιθανότητα από εδώ θα ξεκινούν και οι κρουαζιέρες του για τους έχοντες το κατάλληλο οικονοµικό background να το πράξουν. Εκτός αυτού όµως έχει προγραµµατιστεί και party στο κατάστρωµά του περί τις αρχές Μαΐου από τους πλοιοκτήτες για να εορταστεί η έναρξη λειτουργίας και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/01/2019

Στοιχεία για τις οικονομικές απολαβές που έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την φιλοξενία της θαλαμηγού «Χριστίνα» στο λιμάνι του Μεσολογγίου, ζήτησε ο Π. Παπαδόπουλος.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Μπροστά», θέλησε να μάθει, τι τέλη προσάραξης και πρυμνοδέτησης έχει καταβάλει μέχρι σήμερα το «Χριστίνα» προς το Λιμενικό Ταμείο και με ποιο τρόπο θα εκτιμηθεί και θα αποδοθεί στο Δ.Λ.Τ. η πρόσθετη επιβάρυνση ηλεκτρικού ρεύματος από την ενισχυμένη παροχή που απαιτεί η θαλαμηγός...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με κοµµένο ρεύµα η «Χριστίνα»

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/10/2018

 

Δεν πρόλαβε ο δήµαρχος να φωτογραφηθεί µέσα στα πολυτελή σαλόνια από όρχεις φάλαινας κλπ. της θαλαµηγού «Χριστίνα» του θρυλικού Ωνάση και έσπευσε ο ΔΕΔΔΗΕ να του χαλάσει την χαρά.

Συνεργεία του Οργανισµού πήγαν στο λιµάνι και διέκοψαν το πρωί της περασµένης Δευτέρας τρεις παροχές που ανήκουν στο Δ.Λ.Τ. καθώς δεν είχε τηρηθεί η...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία