Αγγελίες    Επικοινωνία

Κατάσχεση λογαριασµών!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/09/2019

 

Αντιµέτωπη µε κατάσχεση λογαριασµών «µε το καληµέρα» βρέθηκε η δηµοτική αρχή.

Ο εργολάβος Θόδωρος Μυλωνάς προέβη σε δέσµευση των λογαριασµών του δήµου επικαλούµενος δικαστικές αποφάσεις για χρέη, άκουσον - άκουσον, από εποχής Πρεβεζάνου, δηλαδή 4 θητείες πριν!

Σύµφωνα µε πληροφορίες µας το χρέος ανέρχεται σε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Συναινετικές διαδικασίες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

 

Με την αντιπολίτευση να στηρίζει την επιλογή του δηµάρχου για τον πρόεδρο του δηµοτικού συµβουλίου το κλίµα υπήρξε καλό και συναινετικό στην πρώτη συνεδρίαση της νέας δηµοτικής θητείας.

Ο Γ. Τσώλος πήρε 28 ψήφους σε σύνολο 31 ψηφισάντων και µέτρησε µόνο τρεις απώλειες, προφανώς από συµβούλους του κ...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου θέλει να ευχαριστήσει την νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή που για πρώτη φορά δεν παρέστη κανείς στον Αγιασμό του αρχαιότερου σχολείου του δήμου μας (ίσως και της χώρας).

Ο Διευθυντής
Γιώτης Ασημάκης ΠΕ11

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 5ο Γενικό Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης στο 21ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής στο 2ο Λύκειο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Λεπενούς.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης στο 2ο - 6ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παραβόλας

Ο Αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας στο Δημοτικό σχολείο Σκουτεράς.

Ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος στο 1Ο Λύκειο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Κ. Τσιαμάκης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

O Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκρίζης στο 11ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Βασιλείου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ματαράγκας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κιτσοπάνος στο Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Σοφρώνης στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Παπαδημητρίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παναιτωλίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Π. Γιαννιώτης στο Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.

Η Διοίκηση του ΑΣ ΛΕΩΝ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο νεοκλεγέντα Δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο και στους νεοκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους στους οποίους εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Η συμβολή της νέας δημοτικής αρχής στον Αθλητισμό του Δήμου μας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και υπάρχουν σοβαρά θέματα ελλείψεων υποδομών στο χώρο αλλά και απουσία κανόνων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κρίνεται δε αναγκαία η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου η πρωτεύουσα του νομού να αποκτήσει επιτέλους ένα ασφαλές και σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας παραμένει ότι το ΔΑΚ Μεσολογγίου όπως και όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δημότες ενώ οι Σύλλογοι, ως φιλοξενούμενοι αυτών, οφείλουν να σέβονται και να θωρακίζουν την σύννομη λειτουργία τους που διέπεται από την αθλητική νομοθεσία του Κράτους.

Ο ΑΣ Λέων θα στηρίξει ενεργά κάθε προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του αθλητισμού και τη δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών συνθηκών άθλησης για όλους.

 ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Άνεσις» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεου ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ακολούθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπαναστασίου εκτός από τον ιερό όρκο που έδωσε να υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου έδωσε και έναν δεύτερο όρκο στους δημότες όπως είπε ο ίδιος στον σύντομο χαιρετισμό του να μην ξεχάσει την υπόσχεση αυτή. «Σήμερα δώσαμε ιερό όρκο να είμαστε πιστοί στην Πατρίδα, να είμαστε τίμιοι και ευσυνείδητοι. Να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις αρχές την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Ενώπιον σας ορκιζόμαστε να μην ξεχάσουμε αυτήν την υπόσχεση. Ορκιζόμαστε να μη σταματήσουμε να εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς. Με την ίδια θέληση και επιμονή για όλα όσα μας αξίζουν. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για το Αγρίνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα αλλά και τον εξωτερικό χώρο τόνισε: «Πριν από πέντε χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, ορκίστηκα να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου. Σήμερα, στέκομαι απέναντί σας, ταπεινός, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι εργάστηκα έντιμα. Στέκομαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε. Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στους Αγρινιώτες, οι οποίοι πίστεψαν στο όραμα και τις δυνατότητες μας. Σήμερα, δίνουμε τα χέρια ξανά και, αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε το οπλοστάσιο των δυνάμεων μας, σας καταθέτουμε με ειλικρίνεια την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα όσα ελπίζετε από αυτή τη Δημοτική Αρχή. Δε σας κρύβω ότι, σε δύσκολες στιγμές της πρώτης μας θητείας, η σκέψη μου ερχόταν στη ημέρα της ορκωμοσίας. «Ν΄ αγαπάς την ευθύνη». Αυτή η φράση του Καζαντζάκη συνόδευε όλες μου τις αποφάσεις. Όταν ορκίζεσαι κουβαλάς την αγωνία να ανταποκριθείς σε μια υπέρτατη τιμή. Πάντα ελπίζεις ότι θα είσαι άξιος και ικανός. Και δεν σας κρύβω ότι όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που αναμετρήθηκα με τα όρια και τις αντοχές μου. Κάποιες φορές αναγκάστηκα να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Αυτές όμως οι μάχες που έδωσα, με οδήγησαν σήμερα να στέκομαι μπροστά σας ακόμη πιο δυνατός, σίγουρος ότι το Αγρίνιο θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο. 
Είμαι έτοιμος να ολοκληρώσω όσα, με τόλμη και ρεαλισμό, σχεδιάσαμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Γνωρίζω ότι αρχίζει ένας νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος. Όχι όμως από την ίδια αφετηρία. Ήδη διανύσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, μια μεγάλη απόσταση. Με αίσθημα ευθύνης σας λέω ότι πετύχαμε πολλούς από τους στόχους που θέσαμε. Το δικό μας όραμα παραμένει ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό. Ένα Αγρίνιο, Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που θα ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Τα τελευταία χρόνια αποδείξαμε στην πράξη ότι με σκληρή δουλειά και πρόγραμμα, με χρηστή διαχείριση και σωστή ιεράρχηση στόχων μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά. Κάναμε την αρχή και συνεχίζουμε. Όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας μια θητεία κατά την οποία δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη, καμία δημιουργική δυνατότητα να μην την αξιοποιήσουμε. Με δύναμη και μεράκι. Με συνέπεια λόγων και έργων. Έχοντας εσάς τους πολίτες δίπλα μας, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Απλώνουμε το χέρι σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε να ιεραρχήσουμε μαζί τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Να ενώσουμε δυνάμεις και να πετύχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία ενώνοντας και προσθέτοντας. Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Το Αγρίνιο. Την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας».

Νωρίτερα δόθηκε ο λόγος και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με πρώτη την Χριστίνα Σταρακά, δεδομένου ότι κατά την θητεία της ως αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργαστεί στενά με τον δήμο Αγρινίου και οφειλόταν αυτή η τιμή στο πρόσωπό της. Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι επικεφαλής υποσχέθηκαν ότι θα παλέψουν από τις θέσεις που τους έταξε ο Αγρινιώτικος λαός για το καλό του δήμου όχι με στείρα αντιπολίτευση αλλά με κριτικό πνεύμα για την προκοπή του τόπου.

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία