Αγγελίες    Επικοινωνία

Με αφορμή τη διήμερη απεργία στους ΟΤΑ και το νέο νομοσχέδιο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επιτυχία των Δήμων μας θα κριθεί σε έναν σημαντικό βαθμό, από το πόσο γρήγορα θα ξεκολλήσουμε από αναχρονιστικές ιδεοληψίες. Οι πόλεις και τα χωριά μας για δυο μέρες γέμισαν πάλι απορρίμματα γιατί ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι δεν θέλουμε να μπουν οι ιδιώτες, εκεί όπου δεν μπορούμε εμείς, με τα μέσα και το προσωπικό που έχουμε, να παράγουμε έργο.

Προφανώς είναι λεπτομέρεια ότι εδώ και χρόνια η ανακύκλωση στο μεγαλύτερο μέρος των Δήμων της χώρας γίνεται -ήδη- από ιδιώτες.

Προφανώς δεν θέλουμε να δούμε πως τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα είναι αυτά των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων, όπως η ΠΑΔΥΘ ΑΕ. Μία Ανώνυμη Εταιρία των ΟΤΑ της Δυτικής Θεσσαλίας, που έχει μεν μετόχους τους Δήμους – εξασφαλίζοντας έτσι το περιβάλλον και τους εργαζόμενους, αυτούς που τουλάχιστον γνωρίζουν πού είναι και γιατί είναι εκεί -, είναι όμως και ΑΕ για να έχει την ευελιξία να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, όπου χρειαστεί. Δεν είμαι των άκρων. Όχι όλα σε ιδιώτες αλλά και σίγουρα όχι όλοι ιδεοληπτικά στο Δημόσιο, χωρίς να μετρήσουμε το κόστος, την αποδοτικότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών μας.

Στον Δήμο Τρικκαίων εδώ και περίπου δύο χρόνια, προβήκαμε σε ένα μεικτό σύστημα, δίνοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων των 35 χωριών του Δήμου σε τοπικούς μικροεργολάβους, αλλά κρατώντας με τα μέσα και το προσωπικό που είχαμε, την αποκομιδή στο κέντρο της πόλης. Να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν έχασε τη δουλειά του, κανείς δεν κατάλαβε διαφορά στην ποιότητα της αποκομιδής, τουλάχιστον ως προς το δυσμενέστερο, και το συνολικό κόστος διαχείρισης μειώθηκε σημαντικά. Το νομοσχέδιο κινείται αναμφισβήτητα στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει επιτέλους λύσεις εκεί που «πονάμε».

πηγή: myota.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Την εµπειρία άλλων αυτοδιοικητικών θέλει να αξιοποιήσει ο νέος δήµαρχος Μεσολογγίου και για το λόγο αυτό κάνει συµµαχίες µε συναδέλφους του.

Με τους δηµάρχους Αθηναίων και Τρικκαίων κ.κ. Μπακογιάννη και Παπαστεργίου τον συνδέουν φιλικές σχέσεις από καιρό και έτσι καλλιεργεί επαφές για την µεταφορά τεχνογνωσίας. Στο συνέδριο λοιπόν που έγινε στα Τρίκαλα µε στόχο την ανάπτυξη πόλεων πιο φιλικών, λειτουργικών, σύγχρονων και...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Πολύ ενδιαφέρον και ουσιώδες ήταν το αναπτυξιακό συνέδριο στα Τρίκαλα για τον µετασχηµατισµό των πόλεων.

Ο δήµαρχος της «έξυπνης» πόλης των Τρικάλων Δηµ. Παπαστεργίου µίλησε για την ανάγκη προώθησης αλλαγών, πριν... µας αλλάξουν και πολύ περισσότερο πριν αλλάξουν τόπο διαµονής και χώρα οι πολίτες. «Πρέπει να ξεφύγουµε από το τρίπτυχο λάµπα, λακκούβα και σκουπίδι. Αφενός γιατί...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία