Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τα social media μάθαμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και διοικητικός υπάλληλος στην Αστυνομία, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέλαβε συνεργάτης του νέου και φερέλπιδος Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Μαυρομμάτης βρέθηκε στον τόπο των πλημμυρών και φωτογραφήθηκε με τα νερά να φτάνουν μέχρι τη μέση! Ο υπερβάλλων ζήλος από πολλούς φίλους του έγινε αντικείμενο θαυμασμού, από άλλους όμως εξελήφθη ως «too much» και επικοινωνιακή υπερβολή.

"Δηλαδή αν είχε ξεσπάσει φωτιά ο Αντιπεριφερειάρχης θα περπατούσε μέσα στα κάρβουνα;", αναρωτήθηκε συνάδελφος σε site του Αγρινίου. Το σχόλιο, αβανταδόρικο ίσως στον τίτλο, αναπαράχθηκε ασμένως από τον κ. Παπαδόπουλο που προφανώς δεν είδε την ειρωνεία. Μερικά λεπτά αργότερα πάντως το κατέβασε, αντιλαμβανόμενος την... γκάφα.

Άσχημο πράγμα να βλέπεις μόνο τους τίτλους στα άρθρα. Καίγεσαι χωρίς να πατάς στα κάρβουνα!

 

Πήγαν καλά οι «παλιοσειρές»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους κυριάρχησαν στους επανεκλεγέντες του Ν. Καραπάνου οι περισσότεροι από τους νυν δηµοτικούς συµβούλους.

Πρώτος των πρώτων ο Σπ. Καρβέλης που τετραπλασίασε τις ψήφους του αν και «Τσάρος» των οικονοµικών, µια φύσει αντιδηµοφιλής θέση... Με τα ληξιπρόθεσµα που πήρε αφειδώς από την κυβέρνηση το πόστο του ήταν καθοριστικό σε όλη την πενταετία µε σωρεία αναθέσεων κ.λπ.

Γ. Καραπαπάς, Τ. Σκαρµούτσος τα πήγαν εξίσου καλά, δύο εργατικά στελέχη που δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρκετοί γονείς διαμαρτύρονται για την θέση της λαϊκής αγοράς στο Νεοχώρι, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, κοντά στο οποίο βρίσκεται.

Πιο αναλυτικά τονίζουν ότι κάθε Τετάρτη που γίνεται η λαϊκή στο Νεοχώρι, επικρατεί κομφούζιο, καθώς πολλοί μικροπωλητές σταθμεύουν τα φορτηγά τους έξω από το σχολείο και έτσι δεν μπορούν τα παιδιά να μπουν και να βγουν ελεύθερα από το χώρο, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και ατυχήματα. Επίσης υπάρχουν και άλλοι που σταθμεύουν έξω από το δημαρχείο. Η άποψη των γονιών που ταυτόχρονα είναι και κάτοικοι του Νεοχωρίου, θεωρούν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό μπροστά σε δυο δημόσια κτίρια. Στην περίπτωση του σχολείου τίθεται θέμα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, στην περίπτωση του δημαρχείου μπαίνει ζήτημα δυσκολίας των πολιτών να επισκεφθούν το χώρο για τις υποθέσεις τους. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, έχουν ζητήσει από...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Από το Γραφείο Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι ανά τομέα αρμοδιότητας Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι κ.κ.:

  • Καραπαπάς Γεώργιος: Τεχνικών έργων, μελετών και πολεοδομικού σχεδιασμού
  • Σταράμος Παναγιώτης: Αισθητικής αναβάθμισης, καθαριότητας και Ανάπτυξης, με χωρική ευθύνη την Δ.Ε. Αιτωλικού
  • Σπυρίδων Καρβέλης με την ευθύνη λειτουργίας των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Παπαδόπουλος Γεώργιος: Χωρική ευθύνη Δημοτικής ενότητας Οινιαδών
  • Κότσαλος Αγαθάγγελος: θέματα Αγροτικής Οικονομίας, ανάπτυξης και καθημερινότητας.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Ψιλογιάννης Σπυρίδων ορίζεται Εντεταλμένος σύμβουλος για τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Αγαθάγγελο Κότσαλο. Επίσης, θα προταθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Επίσης ορίζεται ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού ο κ. Λάμπρος Σταθόπουλος.

Σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, θα προταθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα τεθούν επικεφαλής των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Επίσης, θα γνωστοποιηθεί και ο ορισμός των λοιπών Εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/09/2018

 

Απάντηση, στην απάντηση του προέδρου της Μάστρου, Γιώργου Μάτσικα, δίνει ο αντιδήµαρχος Οινιάδων, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για µια αντιπαράθεση µε «Μήλον της Έριδος» το έργο που έγινε ή που δεν έγινε στο χωριό, µε τις δυο πλευρές να υποστηρίζουν, η κάθε µια, τη δική της θέση. Έτσι µετά την συνέντευξη του κ. Μάτσικα στην ΑΙΧΜΗ, ήρθε η απάντηση του αντιδηµάρχου και ακολούθησε απάντηση του προέδρου, η οποία δεν µένει αναπάντητη από τον κ. Παπαδόπουλο που υπογραµµίζει τα εξής:

«κ. Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφηµερίδας σας µε ηµεροµηνία 6-9-2018 φιλοξενήσατε νέες δηλώσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάστρου Γεωργίου Μάτσικα που φέρουν τον απαξιωτικό προς το πρόσωπό µου τίτλο «Κατεβείτε από το καλάµι κε Αντιδήµαρχε».   

Λυπάµαι ειλικρινά για το ύφος, το λόγο και το πολιτικό ήθος του κ. Μάτσικα. Στο «σωρό» των ανακριβειών, των µπερδεµένων ηµεροµηνιών και των προσβλητικών χαρακτηρισµών δεν πρόκειται –από την πλευρά µου τουλάχιστον- να προστεθεί περισσότερη –άστοχη- αντιπαράθεση.

Θα επισηµάνω ωστόσο στο εξής: Η εικόνα που επιµένει να παρουσιάζει για την     Μάστρο δεν τιµά ούτε τον ίδιο ούτε την κοινότητα, η οποία σε καµία περίπτωση δεν µπορεί ν’ αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαλότητας. Όποια προβλήµατα έχει ο κ. Μάτσικας προσωπικά ή πολιτικά, σαφώς δεν αφορούν τους δηµότες.

Με κραυγαλέο παράδειγµα τα όσα ισχυρίζεται για την παιδική χαρά Μάστρου, ο κ. Μάτσικας περιφέρεται µεταξύ πρωτοκόλλων και εγγράφων, παραβλέποντας πως το έργο που είχε απεντάξει η προηγούµενη δηµοτική αρχή, το υλοποίησε η παρούσα. Σαφώς δεν ενδιαφέρει τους δηµότες το «ΠΟΙΟΣ» αλλά το «ΠΟΤΕ». Για το λόγο αυτό η παιδική χαρά Μάστρου παραδόθηκε άµεσα στους δηµότες, ελάχιστους µήνες από τη στιγµή που ξεκίνησε η κατασκευή της. Κι αυτό δεν αναφέρεται ως «επίτευγµα» αλλά ως υποχρέωση. Όπως κι άλλα έργα τα οποία η Δηµοτική Αρχή είχε επίσης την υποχρέωση να υλοποιήσει, καθώς παρέµειναν δεκαετίες σε χαρτιά και υποσχέσεις.

Γνωρίζει καλά ο κ. Πρόεδρος, ποια είναι αυτά τα έργα που προχωρούν στην Κοινότητα. Όπως επίσης γνωρίζει πως προφορικά ή γραπτά αιτήµατά του έχουν πλήρως ικανοποιηθεί χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό ή άλλο κριτήριο.

Τέλος θα προτείνω στον ίδιο να αφιερώσει χρόνο και τεχνογνωσία (τα οποία φαίνεται ότι κατέχει), στην διάθεση των δηµοτών και µόνο. Κάθε άλλη ανάλωση σε δηλώσεις µε απαράδεκτους χαρακτηρισµούς δεν ωφελεί σε τίποτε».   

Με την παράκληση για δηµοσίευση της παρούσας επιστολής

Σας ευχαριστώ
Ο Αντιδήµαρχος
Γιώργος Παπαδόπουλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/09/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Tην υπεραστική γραµµή της δηµοτικής αρχής για όλη την τετραετία φαίνεται πως ανέλαβε ο κ. Παπαδόπουλος, µάλλον, ως αρµόδιος αντιδήµαρχος Οινιαδών κατά τον τελευταίο ενάµιση χρόνο.

Φυσικά για τα προβλήµατα του χωριού και το ανύπαρκτο έργο όλα αυτά τα χρόνια ούτε λόγος. Περιορίστηκε πάλι να αναφερθεί ως συνήθως, σε χρώµατα, τσιµέντα και σίδερα. Δεν σταµάτησε όµως εκεί. Σε κάθε αναφορά δεν παρέλειπε να µου επιτίθεται αφήνοντας αιχµές και υπονοούµενα προς το πρόσωπό µου. Έχω χρέος λοιπόν απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ. Μάστρο να απαντήσω ένα προς ένα στα λεγόµενα του.

1) Αναφερθήκατε κ. Αντιδήµαρχε ότι µας δώσατε 30 κυβικά τσιµέντο για δρόµους. Στο σχολείο έµαθα λοιπόν ότι 7+10=17 και όχι 30 που λέτε. Γιατί µας δώσατε µόνο 17κ τσιµέντο που χρησιµοποιήθηκαν µε δική µου ευθύνη σε 2 σηµεία του χωριού (οικία Ταλιαµπέ και δρόµος σχολείου), διότι ο δρόµος είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά, αφού δεν υλοποιήσατε το έργο των 12.000 € που έχει εγκριθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήµου µε Α.Π. 30267 και ηµέρα 20/11/2015.

2) Αναφερθήκατε ότι αντικαταστήσατε όλα τα µηχανικά µέρη της γεώτρησης. Η αναφορά σας είναι άκρως προσβλητική για τους κατοίκους του χωριού. Αντί να τους ευχαριστείτε για την υποµονή τους στα τόσα προβλήµατα που προκάλεσε στην καθηµερινότητα τους, ιδιαίτερα στους θερινούς µήνες η βοήθεια που δώσαµε στην υδροδότηση του Αιτωλικού για ενάµιση χρόνο, περίοδος στην οικία κάηκε και η γεώτρηση από την καταπόνηση, εσείς µας λέτε ότι µας βάλατε καινούργια!!! Τι έπρεπε να γίνει κατά τη γνώµη σας; Να µας αφήσετε χωρίς νερό ? Σας παραπέµπω στην επίσηµη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο 26/1/2018

3) Αναφερθήκατε ειρωνικά ότι δεν µπόρεσα να κρύψω το έργο της παιδικής χαράς! Σας δικαιολογώ για τα λεγόµενα σας γιατί επί τρία χρόνια που εγώ και το τοπικό συµβούλιο παλεύαµε για την δηµιουργία της και την θέταµε ως πρώτο θέµα στις συζητήσεις µας µε την δηµοτική αρχή και τελικά την εντάξαµε στο τεχνικό πρόγραµµα του 2017 εσείς ήσασταν πολιτικά ΑΠΩΝ από τα τεκταινόµενα! Να σας ενηµερώσω ακόµα αν δεν το γνωρίζετε ότι στο δηµοτικό συµβούλιο τον Φεβρουάριο του 2015, που πήγε να γίνει παραλαβή ανύπαρκτου έργου παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Μάστρο από την δηµοτική αρχή ο πρόεδρος του χωριού ήταν εκεί για να διαµαρτυρηθεί! Εσείς σαν δηµοτικός σύµβουλος Οινιαδών, δεν σας θυµάµαι να πήρατε θέση, εκτός κι αν η Μάστρο δεν ανήκει στις Οινιάδες!

4) Αναφερθήκατε στη πεζοδρόµηση των Πλατανίων και την υπογραφή της σύµβασης από τον ανάδοχο! Να σας ενηµερώσω ότι το έργο έχει εγκριθεί από το 2015! Σας ρωτώ λοιπόν, αφού η σύµβαση υπογράφτηκε πριν 2 µήνες και το γνωρίζατε όπως λέτε, γιατί δεν µε ενηµερώσατε εσείς ή ο αντιδήµαρχος τεχνικών έργων όπως οφείλατε; Μάθετε ακόµα ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει το ΠΟΙΟΣ θα το φτιάξει αλλά το ΠΟΤΕ θα γίνει!!!!

5) Αναφερθήκατε πάλι ειρωνικά για την σήµανση της γέφυρας και ότι δεν ξέρω ούτε τα βασικά!!! Αναφέροµε σε έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του δήµου µε αρ. Πρωτ. 1863 την 13/2/2015 που λέει : ως προς το αίτηµά σας για την τοποθέτηση πινακιδίων σήµανσης στη γέφυρα ΜΑΣΤΡΟ .- ΠΛΑΤΑΝΙΑ κρίνεται απαραίτητο η τοποθέτηση 2 νέων πινακίδων STOP στους κάθετους δρόµους προς παραλία ΣΤΑΜΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 90cm. Ακόµα κρίνεται απαραίτητο η τοποθέτηση καθρεπτών ορατότητας στις θέσεις α) ΚΤΕΛ β) λιπάσµατα Μουρκογιάννη γ) θέση Κουµπαρούλη - Μπλαχούρα. Επίσης κρίνεται απαραίτητο η τοποθέτηση STOP στον δρόµο ΚΑΤΟΧΗ προς ΜΑΣΤΡΟ διασταύρωση ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ! Η προµήθεια θα γίνει από τον δήµο και η τοποθέτηση σύµφωνα µε την τεχνική υπηρεσία! Μάλλον εσείς δεν είστε ενηµερωµένος για τα βασικά!!!

6) Κάνετε λόγο για το θέµα της Επισκοπής, ότι το µαθαίνετε από την εφηµερίδα!! Πρώτον υπάρχει σχετικό έγγραφο κοινοποιηµένο στο γραφείο αντιδηµάρχου τεχνικών υπηρεσιών από την Εφορεία αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδας µε αρ. πρωτ.223 και ηµέρα 2/2/2015 και δεύτερον εγώ προσωπικά σας ανέφερα στο γραφείο σας 2 φορές το θέµα µε τα κλειδιά της ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και το θέµα πρόσβασης και µου είπατε ότι θα κανονίσετε συνάντηση στο γραφείο της Προϊσταµένης της Εφορείας µαζί και µε άλλους προέδρους των Οινιαδών που έχουν θέματα! Φυσικά η συνάντηση εκκρεμεί ακόμα!!

7) Λέτε για το δρόμο κάτω από την εκκλησία και ότι σχολίασα ειρωνικά τον Δήμαρχο!! Δεν σας φταίω εγώ κ. Αντιδήμαρχε αν τάζετε (όχι εσείς προσωπικά) δεξιά και αριστερά έργα με ελαφριά τη καρδία για ψηφοθηρικούς λόγους και όταν έρχεται η ώρα της υλοποίησης πετάτε το μπαλάκι στην εξέδρα!

8) Τέλος αναφερθήκατε στο σχολείο του χωριού κάνοντας λόγο για μια απόφραξη, 3 πόρτες στις τουαλέτες και λίγη λαδομπογιά! Ούτε λόγος φυσικά για την συνολική εικόνα των τουαλετών που παραμένει τριτοκοσμική και επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας! Τώρα πως γίνεται να κόβει τιμολόγιο ιδιώτης υδραυλικός για τις εργασίες απόφραξης που έκανε η ΔΕΥΑΜ και να πληρώνει το ταμείο της σχολικής επιτροπής 500ευρώ; Μήπως η συντήρηση νιπτήρας, η αλλαγή ενός σιφονιού και το ρύθμισμα στα καζανάκια κοστίζουν 500 ευρώ;

Καλύτερα κύριε Αντιδήμαρχε να σιωπάτε αν δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε κάτι αληθινό να πείτε!   

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μάστρο
Μάτσικας Γεώργιος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία