Αγγελίες    Επικοινωνία

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο Απ. Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο του ίδιου όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό λειτούργημα στην κοινωνία μας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, ζητώντας από τον κ. Κυριακόπουλο τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας και της αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο τέθηκε και η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής, καθώς ήδη προχωρά το έργο «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5001851 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», που αφορά στην προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο επετεύχθη χάρη στην άριστη και συστηματική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας: «Για εμάς η Πολιτική Προστασία είναι σημαντική και μόνος σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών από φυσικές και άλλες καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Κ. Κυριακόπουλο συνόδευσε ο Επιχειρησιακός Αξιωματικός, πυραγός Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου να μην υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας Ελαιοκομικής Περιόδου 2017, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις κατανομές των πιστώσεων και την άκαιρη αλλαγή στην αρμοδιότητα ευθύνης για την προμήθεια των φαρμάκων, κρούει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Με επιστολή παρέμβασης του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και στον αναπλ. Υπουργό Ιωάννη Τσιρώνη, ο Απ. Κατσιφάρας τονίζει πως ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και ζητά να δοθούν άμεσες  και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς, προστατεύοντας έναν από τους κυριότερους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, την ελαιοκαλλιέργεια.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Το πρόγραμμα δακοκτονίας ελαιοκομικής περιόδου 2017 βρίσκεται σε κίνδυνο από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις κατανομές των πιστώσεων και την άκαιρη αλλαγή  αρμοδιότητα ευθύνης για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας.

Είμαστε τέλος Φεβρουαρίου και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί αφού εκκρεμούν τόσο οι κατανομές των πιστώσεων ανά περιφερειακή ενότητα, όσο και η εγγραφή τους στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας που είναι βασικές διοικητικές προϋποθέσεις να δρομολογηθούν οι διαγωνισμοί.

Παράλληλα, με την απόφαση της τελευταίας στιγμής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 14/2/2017 που μεταβιβάζει την αρμοδιότητα εποπτεία και ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών, η κατάσταση δυσκολεύεται περαιτέρω σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων δακοκτονίας που μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θεωρούμε ότι η άκαιρη αυτή διαδικασία θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος έτους 2017, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην προστασία της αναμενόμενης ελαιοπαραγωγής.

Κύριοι Υπουργοί,

Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και πρέπει να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα παρακάτω, ώστε  να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, προστατεύοντας έναν από τους κυριότερους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, την ελαιοκαλλιέργεια.

Προτείνουμε δε:

Τη νέα Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, υποδέχθηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι μακραίωνες εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις που συνδέουν τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, αλλά και η στενή συνεργασία που έχει η Πρεσβεία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια, απασχόλησαν τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας και υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας, Μαριζάν Μόρφυ – Καρατζά.

Ο Απ. Κατσιφάρας συνεχάρη την κυρία Σμιθ για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, η οποία ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως έχει υπηρετήσει ξανά στην Ελλάδα, καθώς το την περίοδο 1991-1994, είχε εργαστεί ως Γραμματέας Β' Πολιτικών Υποθέσεων και Ακόλουθος Τύπου, ενώ τόνισε πως έχει έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα, και κατά την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στην κυρία Πρέσβη τα βασικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στα εκπληκτικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, καθώς και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο τέθηκε και το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην περιοχή μας, αναφορικά με την έρευνα και την καινοτομία, με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να ενημερώνει σχετικά με την Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα που υλοποιείται στο πλαίσιο της βράβευσης της Περιφέρειάς μας ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2017, με τη συνεργασία πλήθους φορέων.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, μέσω από τη Στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στο ΕΣΠΑ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η αναφορά στη Δυτική Ελλάδα ως έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό και για τους Βρετανούς, αφού αποτελεί πόλο έλξης τόσο η φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τις παραλίες της, αλλά και το πολιτιστικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο εξαιτίας της Αρχαίας Ολυμπίας και των άλλων αρχαιολογικών μνημείων που διαθέτει.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρπέτας, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στο Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμπλήρωσε πως ιδιαίτερη σημασία δίνει η Περιφέρεια ως πόλος καινοτομίας, στη διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου μπορούν να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή τη μετατροπή υφιστάμενης άδειας σε άλλο τύπο.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την αίτησή του, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας, στις οποίες επιθυμεί τη νέα άδεια ή άδειες, το είδος της άδειας ή αδειών και τον αριθμό τους ανά έδρα, καθώς και την αιτούμενη μετατροπή υφισταμένης άδειας σε άλλο τύπο. Διευκρινίζεται ότι, το εάν θα εκδοθούν άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα είναι αυτές, θα προσδιοριστεί με απόφαση Περιφερειάρχη, που θα εκδοθεί μετά το πέρας της διαδικασίας εκδηλώσεως ενδιαφέροντος για απόκτηση άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή μετατροπή υφισταμένης άδειας σε άλλο τύπο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας ή στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr), προκειμένου να δουν τους πίνακες, στους οποίους περιγράφονται οι υφιστάμενες έδρες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, όπως καθορίστηκαν με την με αρ. 102/08.06.2012 (ΦΕΚ 2549/Β/19.09.2012).

Περισσότερες πληροφορίες

Αναλυτικά την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr) και ειδικότερα ακολουθήστε τη διαδρομή:

Για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: www.pde.gov.gr -> Διαφάνεια -> Αποφάσεις -> Γ.Δ. Μεταφορών – Επικοινωνιών -> Δ/νση Μεταφορών – Επικοινωνιών Π.Ε. Αιτ/νιας ή στο σύνδεσμο: www.pde.gov.gr/gr/diafaneia/apofaseis/apofaseisgdmetaforwn/dnsimetaforwnaitnias.html

Για την Π.Ε. Αχαΐας: www.pde.gov.gr -> Διαφάνεια -> Αποφάσεις -> Γ.Δ. Μεταφορών – Επικοινωνιών -> Δ/νση Μεταφορών – Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας

ή στο σύνδεσμο: www.pde.gov.gr/gr/diafaneia/apofaseis/apofaseisgdmetaforwn/dnsimetaforwnpeachaias.html

Για την Π.Ε. Ηλείας: www.pde.gov.gr -> Διαφάνεια -> Αποφάσεις -> Γ.Δ. Μεταφορών – Επικοινωνιών -> Δ/νση Μεταφορών – Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας

ή στο σύνδεσμο: www.pde.gov.gr/gr/diafaneia/apofaseis/apofaseisgdmetaforwn/dnsimetaforwnilias.html

Επιπλέον, έντυπα αίτησης και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Επαρχιακή Οδός Αιτωλικού-Μεσολογγίου, 30200, Μεσολόγγι, τηλ. 26313-63112, 26310-55336

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας: Σταγείρων 23, 26334, Πάτρα, τηλ. 2613-620450, 2610-344536.

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας: Συντριάδα, 27100, Πύργος, τηλ. 26213-63101, 26213-63121, 26210-34028.

Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνάντηση έγινε, λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, με τον Περιφερειάρχη να τους συγχαίρει και να τους εύχεται καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν στην κοινωνία.

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας και της αγαστής συνεργασίας, όπως υπάρχει μέχρι τώρα, μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομίας, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ασφάλεια των πολιτών, στην εξάλειψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε ΦΕΚ, με τις αλλαγές που φέρνει αυτή στην περιοχή, καθώς οι  προτάσεις που είχε κάνει η Περιφέρεια κατά τη διαβούλευση, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό, ώστε να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα της περιοχής που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

«Η συνεργασία μας δε σταματά ποτέ. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τις υπηρεσιακές δυνατότητες της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, όπως είχαμε κάνει παλαιότερα με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει εντάξει στο σχέδιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα υγείας δράσεις με σκοπό την διάδοση και προώθηση της Δωρεάς Μυελού των Οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή».

Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε εκτεταμένες δράσεις, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τη σημασία που έχει για την ανθρώπινη ζωή η δωρεά. Συγκεκριμένα:

  • Ενημερωτικές ημερίδες. Ήδη έχουν προγραμματιστεί και θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Επισκέψεις σε σχολεία για ενημέρωση μαθητών, μετά από σχετική άδεια του Υπουργείου Παιδείας.
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.
  • Τοποθέτηση banner σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, Μονάδες Υγείας κ.α.
  • Δημιουργία τηλεοπτικού ενημερωτικού σποτ, το οποίο έχει πάρει την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και θα προβληθεί για έναν μήνα πανελλαδικά στα τηλεοπτικά μέσα.
  • Τοποθέτηση καρναβαλικού μπάστακα. Ήδη έχει γίνει η εγκατάσταση, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, στην πλατεία Γεωργίου που φέρει κοινωνικό μήνυμα, ενώ εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ τα Σαββατοκύριακα θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό.
  • Συμμετοχή στην Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού (τελευταία Κυριακή 26 Φεβρουαρίου). Ο μπάστακας θα τοποθετηθεί σε ειδική πλατφόρμα που θα παραχωρήσει ο Δήμος Πατρέων και θα συμμετέχει στην παρέλαση, ενώ παράλληλα εθελοντές που θα τον πλαισιώνουν θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες και σε νέους που θα παρακολουθούν την παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε για τη σημασία της δωρεάς και της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας σημειώνοντας:

«Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς, και ειδικά παιδιά και νέους, με ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους, η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μοναδική τους επιλογή για επιβίωση και θεραπεία. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών είναι μια προσφορά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας. Όμως, υπάρχει ένα «αλλά», που κάνει τη δωρεά μυελού των οστών ύψιστη προσφορά ζωής προς το συνάνθρωπο. Σε αντίθεση με τη μετάγγιση αίματος που απαιτείται συμβατότητα στην ομάδα αίματος του λήπτη και του δότη, στην περίπτωση του μυελού των οστών απαιτείται ιστολογική ταύτιση μεταξύ του ασθενή και του δότη. Άρα, η ζωή του ασθενή δεν εξαρτάται μόνο από το να βρεθεί εθελοντής, αλλά και να είναι και συμβατός!!! Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε μια πολλή μεγάλη βάση εθελοντών, να αυξήσουμε τις πιθανότητες κάθε ασθενής να βρίσκει έγκαιρα το συμβατό δότη που θα του χαρίσει ζωή. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής προσφοράς». Από την πλευρά του ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος τόνισε πως «έμπρακτα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίθεται αρωγός σε δράσεις προαγωγής της υγείας του πολίτη. Ξεκινάμε φέτος με μια εξωστρεφή δράση στο Καρναβάλι και να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πατρέων για αυτό, και συνεχίζουμε με ημερίδες, διανομή υλικού, τηλεοπτικό σποτ». Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΔΜΟΠ, καθηγητής Αιματολογίας/Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο οποίος μίλησε για το κενό που υπήρχε πριν λίγα χρόνια στη δεξαμενή δοτών στη χώρα μας. «Τότε είναι που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό πιο σοβαρά, να φτιάξουμε το πρώτο κέντρο δοτών στη χώρα και ο μεγαλύτερος φίλος μας για να βγούμε στην κοινωνία και να την ενημερώσουμε ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από τότε στη Δυτική Ελλάδα έχουμε τον υψηλότερο αριθμό δοτών στην χώρα μας (10.000). Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για εμάς και ιδίως για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» κατέληξε ο κ. Σπυριδωνίδης.

Τηλεοπτικό ενημερωτικό σποτ «ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ»

Από το σχέδιο δράσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας του προηγούμενου έτους είχε εγκριθεί η δημιουργία τηλεοπτικού σποτ με σκοπό την διάδοση και προώθηση της Δωρεάς Μυελού των Οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών. Το σποτ δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των Πολιτών για θέματα Υγείας, έχει την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συμμετείχαν δωρεάν τρεις γυναίκες ηθοποιοί, με καταγωγή από την Πάτρα. Παράλληλα, δόθηκε η επίσημη έγγραφη έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ώστε να προβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κοινωνικού μηνύματος στις τηλεοράσεις. Τρεις νέες καταξιωμένες Πατρινής καταγωγής ηθοποιοί, οι Λίλα Μπακλέση, Έλλη Τρίγγου και Λένα Δροσάκη, μέσα από τη σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη, μεταφέρουν στο θεατή το μήνυμα «Ταιριάζουμε» και μεταφέρουν στο κοινό τη διαδικασία για να γίνει κάποιος Δότης Μυελού των Οστών. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνετέλεσαν για να δημιουργηθεί αυτό το κοινωνικό μήνυμα που θα μεταφέρει την ελπίδα, την αγάπη, την προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από την τηλεόραση» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας. Το κοινωνικό μήνυμα θα αποσταλεί σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, πανελλαδικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να μεταδοθεί από τις 20 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Μαρτίου 2017.

Αναλυτικά οι συντελεστές:

 * Ηθοποιοί: Λίλα Μπακλέση, Έλλη Τρίγγου και Λένα Δροσάκη

 * Σενάριο / Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

 * Φωτογραφία / Κάμερα: Γιώργος Πετράκης

 * Μουσική: Κώστας Βάγιας

 * Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

 * Ρούχα: Μάρλι Αλιφέρη

 * Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

 * Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας.

Δείτε το σποτ στον παρακάτω σύνδεσμο:

TV Spot - ΠΔΕ & ΚΕΔΜΟΠ - "Ταιριάζουμε" (Δωρεά Μυελού Οστών)

Σελίδα 1 από 65

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία