Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο πλαίσιο του έργου "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΥ ΓΡΙΒΑ" θα γίνουν εργασίες στην συμβολή των οδών Γρίβα και Αν. Παναγόπουλου για την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων:

α) στο τμήμα της οδού Γρίβα, από την οδό Μπαϊμπά έως την οδό Αν. Παναγόπουλου και

β) στο τμήμα της οδού Αν. Παναγόπουλου, από την οδό Γοργοποτάμου έως την οδό Γρίβα.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα γίνει το Σάββατο 28-09-2019 από τις 07:00 π.μ. έως Κυριακή 29-09-2019 στις 15:00 μ.μ.

Σημειώνουμε ότι στις οδούς Μπαϊμπά, Μακρή, Γοργοποτάμου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά. Ο Ανάδοχος του έργου είναι υπεύθυνος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/09/2019

 

Αυτά δήλωσε µεταξύ άλλων ο αντιδήµαρχος Έργων Σπ. Διαµαντόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που είχε ως αντικείµενο την επιχειρούµενη υπογείωση της οδού Κύπρου και την παρεπόµενη ανάγκη για τµηµατική διακοπή της.

Είναι κοινό µυστικό πως ο εµπνευστής του έργου αυτού είναι ο κ. Διαµαντόπουλος που είχε καίριο ρόλο, λόγο και θέση στον σχεδιασµό της Ο.Χ.Ε. Οι διάδοχοί του απλά προχώρησαν τις διαδικασίες (όχι τον σχεδιασµό) για να γίνουν τα έργα που είχαν αποφασιστεί επί θητείας του. Κατά συνέπεια είναι επόµενο να το υπερασπίζεται και να µας ζητά να περιµένει µέχρι να το δούµε ολοκληρωµένο. Άλλωστε κατά την γνώµη του...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Αυτοψία στην Τουρλίδα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/09/2019

 

Επισκευάστηκαν προσωρινά οι ζηµιές στα γεφύρια της Τουρλίδας, που για πολύ καιρό βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση προς απογοήτευση των εκατοντάδων περιπατητών που διέρχονται το σηµείο καθηµερινά.

Η νέα δηµοτική αρχή ενήργησε τάχιστα και µετά την αυτοψία Λύρου - Διαµαντόπουλου αλλάχτηκαν τα ξύλα και τα µαντέµια και καλύφθηκαν τα φρεάτια που είχαν κλαπεί! Παράλληλα έγινε και...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (για έργα Δημοσίου Χαρακτήρα) της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιεί.

Συγκεκριμένα εντάχθηκαν οχτώ έργα που αφορούν Δήμους και Συλλογικούς Φορείς του Νομού.

Στον Δήμο Αγρινίου εντάχθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 620.000,00 €:

Αποπεράτωση Δημοτικού Κτιρίου στην ΤΚ Ματαράγκας και μετατροπή σε πολιτιστικό Κέντρο ύψους 450.000,00 €

Συντήρηση - Ανακατασκευή Κοινόχρηστων χώρων στο Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου ύψους 170.000,00 €

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Τριχωνίδα Α.Ε. Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των έργων : «Έχουμε την ένταξη από την 1η Φάση δυο σημαντικών έργων για τον Δήμο Αγρινίου. Για πρώτη φορά έχουμε παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα με αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στην Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου από ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως το Leader. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί με το δεύτερο έργο παρεμβαίνουμε και αξιοποιούμε υφιστάμενο Δημοτικό Κτίριο στην Ματαράγκα δημιουργώντας ένα σημαντικό έργο για τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής».

Ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων.

1

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δήμος Αγρινίου

170.000,00 €

2

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δήμος Αγρινίου

450.000,00 €

3

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

20.000,00 €

4

ANAΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΗΣ ΑΜΠΕΛΙΑ - Τ.Κ.  ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗΣ

Δήμος Θέρμου

101.000,00 €

5

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΜΟΚΙΣΤΙΑΝΟΥ

Δήμος Θέρμου

82.000,00 €

6

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΡΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας

170.000,00 €

7

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Δήμος Αμφιλοχίας

135.000,00 €

8

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΒΟΛΟΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αμφιλοχία Δίοδος

34.045,44 €

ΣΥΝΟΛΟ

1.162.045,44 €

 

 

Εποπτεία στα έργα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

 

Δεδοµένη είναι η τοποθέτηση του Σπύρου Διαµαντόπουλου στον τοµέα των έργων όπως σας πληροφορήσαµε στο προηγούµενο φύλλο µας.

Πληροφορίες λένε ότι στον τοµέα αυτό θα έχει την εποπτεία και ο ίδιος ο δήµαρχος δεδοµένου ότι είναι τοµέας που τον γνωρίζει άριστα λόγω επαγγέλµατος και πρότερης ενασχόλησης. Άλλωστε είναι ένα από τα κρισιµότερα κοµµάτια του δηµοτικού έργου και πλέον η αντιµετώπιση πρέπει να είναι διαφορετική. Ήτοι ο δήµος να είναι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Τη σύγκληση σύσκεψης με όλους τους βουλευτές Αχαΐας, Ηλείας και τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου, αλλά και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών αποφάσισε να ζητήσει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Οδικού Άξονα Πατρών - Πύργου, Πύργου - Καλό Νερό, Καλό Νερό - Τσακώνα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Κωσταριά, αναλύθηκε το θέμα «νέα δεδομένα και εξελίξεις για την πορεία της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου». Τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού για την πιθανή ακύρωση του τρόπου εκτέλεσης του έργου Πάτρα-Πύργος και την υιοθέτηση άλλου τρόπου εκτέλεσής του για τους λόγους που ο ίδιος ανέφερε.

Αφού διατυπώθηκαν όλες οι απόψεις, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης εξέφρασαν τους φόβους τους -για επ’ αόριστον αναβολή εκτέλεσης του έργου και κατέληξαν στα εξής:

Απαιτούμε τη συνέχιση του έργου, όπως ήδη έχει προγραμματιστεί και εκτελείται, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Να συνυπολογιστεί ότι η Ηλεία έχει αποκλειστεί από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους γεγονός που έχει συνέπειες στην οδική ασφάλεια, την ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Εκτιμήθηκε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος δημοπράτησης έγινε στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, έτυχε της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των ευρωπαϊκών αρχών, ενίσχυσε τον ανταγωνισμό και οποιαδήποτε άλλη σκέψη για επανεκτίμηση και επανασχεδιασμό, επαναπροκήρυξη και νέα διαγωνιστική διαδικασία καθιστά το έργο ανενεργό και το παραπέμπει στις καλένδες (π.χ υπάρχει κίνδυνος για απένταξη και απώλεια 295 εκατ. ευρώ, αποζημιώσεις των πέντε ήδη υπογεγραμμένων αναδόχων επιχειρήσεων κτλ).

Στα σύγχρονα κράτη και στα κράτη δικαίου, επιβάλλεται η συνέχεια και το Υπ. Υποδομών έχεις όλους εκείνους τους μηχανισμούς για την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, ώστε να εγγυηθεί την ολοκλήρωσή του μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος έως το 2023.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε συνεννόηση με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, να οργανώσουν εντός της εβδομάδας μια σύσκεψη με όλους τους βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, όπως επίσης τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου προς τον Υπουργό και να ζητήσουν άμεση και κατά προτεραιότητα συνάντηση, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να συναποφασιστεί μετά του Υπουργού το μέλλον του έργου.

Σελίδα 1 από 47

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία